Jei nežinote, kaip atnaujinti savo įvaizdį, išbandykite šią elegantišką detalę

Kai kurios tendencijos yra tiesiog per geros, kad būtų aktualios tik vieną sezoną.

Kaspino motyvą žymiausių mados namų kolekcijų pristatymuose buvo galima pastebėti jau praėjusių metų pradžioje. Šią tendenciją greitai atrado ir sau pritaikė tiek mados pasaulio influencerės (angl. nuomonės formuotojos), tiek apdovanojimų ceremonijose dalyvaujančios Holivudo aktorės. Tiesa, jos daugiausiai kaspinu rišo plaukus. Įdomiausia tai, kad tendencija nesibaigė kartu su praėjusiu sezonu. Ji vis dar aktuali, apimanti tiek drabužių, tiek plaukų madas.


Mados namų „Altuzarra" modelis, Vida Press nuotr.

Vintažinio stiliaus detalė

Viktorijos epochoje juodas kaspinas buvo ryšimas kartu su gedulo drabužiais, tačiau dabar tai – elegancijos, iškilmingumo simbolis, suteikiantis žaismingo senoviškumo. Jo panaudojimo būdų – galybė. Šį sezoną itališko stiliaus puoselėtojai „Dolce&Gabbana“ ploną, grakščiai nutįsusį kaspinėlį siūlo rišti aplink palaidinės apykaklę, jiems pritaria ir amerikietiškosios klasikos kūrėja, dizainerė Carolina Herrera.


Mados namų „Carolina Herrera“ ir „Dolce&Gabbana“ modeliai, Vida Press nuotr.


Mados namų „Rochas“ modelis, Vida Press nuotr.

Vakarui, reikalaujančiam puošnios aprangos puikiai tiks mados namų „Giambattista Valli“ siūlomas variantas – platus, sunkaus satino kaspinas. Tai bus jau nebe subtili detalė, bet stiprus, ryškus aprangos akcentas!


Mados namų „Giambattista Valli“ modelis, Vida Press nuotr.

Dizainerė Simone Rocha pasufleravo netradicinę kaspino motyvo panaudojimo idėją: iš kailio medžiagos pasiūtą diržą, kurį kaip kaspiną siūloma ryšėti ant šilto, languoto palto. Kailis dera tiek su aksomu, tiek su vilna bei medvilne ir padeda išvengti pernelyg saldaus įvaizdžio.


Dizainerės Simone Rocha modelis, Vida Press nuotr.

Subtilus plaukų aksesuaras

Pagrindinė priežastis, dėl kurios kaspinas tapo ryškiausia sezono plaukų aksesuarų tendencija yra jo paprastumas. Tai taip nesudėtinga, taip elementaru – juodo audinio juostelė, juosianti į arklio uodegą ar kuodelį suimtus plaukus. Tiesiog tobulas būdas greitai atnaujinti savo šukuoseną ir įvaizdžiui suteikti norimo puošnumo. Galbūt dėl pastarosios savybės jam labiausiai ir tinka prabangūs, turtingos faktūros audiniai: švelnusis aksomas ir blizgusis satinas. Būtent tokius ir rekomenduoja dizaineriai. Modelių plaukai juodais kaspinais surišti buvo „Rochas“, „Philosophy by Lorenzo Serafini“, „Marchesa“ kolekcijose.


Mados namų „Rochas" ir „Philosophy by Lorenzo Serafini" modeliai, Vida Press nuotr.


Mados namų „Marchesa" modelis, Vida Press nuotr.

Kaspinus riškite į plaukus, jais puoškite drabužius arba įsigykite rūbą, jau papuoštą dekoratviniu kaspinu. Štai keli mūsų pasiūlymai:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis