Ši spalvinga tendencija yra būtent tai, ko reikia paskutiniam žiemos mėnesiui praskaidrinti

Paskutinis žiemos mėnuo daugeliui tradiciškai asocijuojasi su mados nuoboduliu, tad niūrios vasario dienos tiesiog reikalauja ryškių spalvų ir originalių garderobo sprendimų. Jei manote, kad jau išbandėte visas žiemos tendencijas, paskaitykite apie šią – ji yra būtent tai, kas praskaidrins pabodusią šaltojo sezono stiliaus rutiną.

Kadaise odiniai drabužiai asocijavosi su baikeriais bei vesternais, vėliau jie tapo mėgstamiausia žilstelėjusių roko muzikantų įvaizdžio dalimi. Dabar gi be odinės striukės ar prigludusių odinių kelnių savo garderobo neįsivaizduoja nė viena stilinga moteris.

Odiniai drabužiai – klasika, tačiau jų forma, faktūra, kirpimas dizainerių yra atnaujinamas kasmet. Pernai metais tai buvo efektingai atrodanti (bet neįtikėtinai nepraktiška) lakuota oda, o šiemet madingiausi – lygios, švelnios, spalvotos odos gaminiai. Jie neturi nieko bendro su baikerių mada, greičiau atvirkščiai. Šios žiemos odiniai drabužiai žavi rafinuotu dizainu ir elegantišku stiliumi.


Gatvės mada, Vida Press nuotr.

Kitaip nei praėjusio sezono intensyviai blizgi lakuota oda, šio sezono oda lygi ir minkšta. Ji kuria ne maištingą, bet prabangų įspūdį. Tokių mados namų kaip „Proenza Schouler”, „David Koma”, „Loewe” ir „Saint Laurent” dizaineriai naudojo švelniai rožinę, geltoną, oranžinę, baklažano spalvos odą ir iš jos kūrė moterišką siluetą pabrėžiančias rauktas, klostuotas, diržais suveržtas sukneles.


„Proenza Schouler”, Vida Press nuotr.

„David Koma” modelis, Vida Press nuotr.

„Saint Laurent”, Vida Press nuotr.

„Loewe” modelis, Vida Press nuotr.

Odinė medžiaga ir toliau lieka lauko drabužių favorite. Mados namai „Mugler” bei „Tod’s” pristatė spalvingas klasikinio baikerio švarkelio interpretacijas, o „Valentino” kolekcijos žvaigžde tapo rožinio plombyro atspalvio odinis paltas, meistriškai priderintas prie raudonų aksesuarų.


„Mugler” modelis, Vida Press nuotr.

„Tod's” modelis, Vida Press nuotr.

„Valentino” modelis, Vida Press nuotr.

Tai jokiu būdu nereiškia, kad klasikiniai juodi odiniai švarkeliai yra nebemadingi, jų buvo matyti ne vienoje drabužių kolekcijoje, o mados namai „Stella McCartney”, pasisakantys už gyvūnų teises, pristatė netikros odos odinio švarkelio ir marškinių hibridą.


„Stella McCartney”, Vida Press nuotr.

Kaip optimistiškąją spalvotos odos tendenciją pritaikyti sau? Imkite vieną išskirtinį, spalvingą odinį drabužį ir spręskite, kuriuo keliu eiti toliau: dramatišku, ar subtiliu. Ryškus oranžinis pieštuko formos sijonas puikiai atrodys dėvimas kartu su klasikinių spalvų megztu golfu ir ilgaauliais batais, tačiau išties ryškų įspūdį paliks viename įvaizdyje derinami du, trys ar net keturi spalvingi odiniai drabužiai. Rinkitės tos pačios spalvų paletės drabužius, derinkite panašių atspalvių aksesuarus ir kurkite madingąjį vienspalvį įvaizdį.


Gatvės mada, Vida Press nuotr.

Gatvės mada, Vida Press nuotr.

Gatvės mada, Vida Pres nuotr.

Nepamirškite – ši tendencija yra skirta kurti moterišką, elegantišką stilių, tad odinius drabužius drąsiai derinkite su puošniomis palaidinėmis, lengvai krentančiais midi ilgio sijonais bei prigludusiomis suknelėmis.

Jei nesiryžtate odiniam įvaizdžiui nuo-iki, įsigykite pastelinio atspalvio aulinukus ar ryškiaspalvę rankinę, tokie aksesuarai akimirksniu praskaidrins net niūriausią žiemos dieną.


Gatvės mada, Vida Press nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis