Patogiausi visų laikų batai ir vėl madingi – štai kaip juos avėti

Tik niekam nesakykite – patogiausi batai žemėje grįžo į madą. Bent jau taip teigia mados biblija vadinamas žurnalas „Vogue”, o jam be jokios abejonės pritaria šiuos batus viešumoje pastaruoju metu vis dažniau avinčios įžymybės.

„Ugg” batai yra vieni tų super populiarių mados produktų, kuriems yra tekę pabuvoti tiek mados viršūnėse, tiek didžiausių stiliaus klaidų sąrašuose.

Išpopuliarėję dar praėjusiame šimtmetyje, populiarumo viršūnę jie pasiekė maždaug 2004-aisiais. Ar pamenate, kai įžymybes sekantys paparacai medžiojo žymių moterų, avinčių „Ugg” batus, nuotraukas, o mes jas godžiai jas akimis rijome žurnaluose, mat Lietuvoje tokių batų dar nebuvo? Aktorė Sienna Miller prie avikailio batų derino bohemiškas sukneles, manekenė Kate Moss juos avėjo su džinsais, o visos mažesnio kalibro žvaigždutės – su aksomo treningais, puoštais „Swarovski” kristalais. Tarp jų buvo ir „Hilton” imperijos įpėdinė Paris Hilton, tiesa, tuomet jos tikrai nebuvo galima pavadinti maža žvaigžde.

Įžymybės avi „Ugg“ batus
Įžymybės avi „Ugg“ batus
Vida Press

Vis dėlto laikui bėgant mielieji batai tapo pernelyg didelio savo populiarumo auka. Ir štai, pastarąjį dešimtmetį jie madingų moterų spintose tapo vengtini ar net visai nepageidaujami. Keli stilistai bei mados žurnalai netgi įvardijo juos kaip didžiausią mados klaidą!

Bet kodėl? Taip, jie vizualiai trumpina kojas, pėdas verčia atrodyti neproporcingai dideles ir yra toli gražu ne elegantiški. Tačiau kaip vaizdingai sakė mados namų „Y/Project” dizaineris Glennas Martensas, 2018-ųjų rudens sezonui skirtos kolekcijos pristatymui sukūręs neįtikėtinai ilgus, apsmukusius „Ugg” batus, juos apsiavęs jautiesi lyg kojas įkišęs į sviestą.

A post shared by Buro 24/7 Mongolia (@buro247mongolia) on Jan 17, 2018 at 11:19pm PST

Tai vieni šilčiausių, patogiausių kada nors sukurtų batų. Nenuostabu, kad tokios žymios moterys kaip Rihanna bei jau minėta S. Miller šią žiemą nusprendė juos prisiminti. Tai greičiausiai nėra atsitiktinumas – šios damos vadinamos stiliaus ikonomis, tad tikrai viešumoje nesirodytų avėdamos juodajame mados sąraše esančius batus.

Negalite atsispirti šiltiesiems avikailio batams? Štai kelios taisyklės, kurių reikėtų laikytis juos avint.

AVĖKITE SU LAISVALAIKIO STILIAUS DRABUŽIAIS

Pirmiausiai „Ugg” batai buvo sukurti Australijos banglentininkams, tam, kad išlipę iš jūros galėtų patogiai juos apsiauti. Taigi ne madai, o patogumui. Kad ir kokie mieli jie bebūtų, šie batai niekada nebus tinkami iškilmingai ar oficialiai aplinkai. Avėkite juos laisvalaikiu, o biurui rinkitės labiau elegantišką avalynę.

Įžymybės avi „Ugg“ batus
Įžymybės avi „Ugg“ batus
Vida Press

RINKITĖS SUBTILIUS ATSPALVIUS

„Ugg” batai niekada neturėtų tapti jūsų įvaizdžio ašimi, jau greičiau jaukiu akcentu. Stilingai atrodysite jei drabužių atspalvius derinsite prie batų. Imkite pavyzdį iš ilgametės „Ugg” batų gerbėjos Blake Lively ir rinkitės švelnų koloritą: kreminę, pilką, juodą, žemės spalvas.

Įžymybės avi „Ugg“ batus
Įžymybės avi „Ugg“ batus
Vida Press

PAMIRŠKITE SIJONUS IR SUKNELES

Minkšti „Ugg” batai ir pėdkelnės nėra geras vaizdas, taigi jie gerai neatrodys ir jums vilkint suknelę ar sijoną. Jei norite avėti šiuos batus ir atrodyti stilingai, rinkitės kelnes. Puikieji avikailio batai puikiai derės su įvairiausių spalvų ir stilių džinsais, stilingomis laisvalaikio ar sportinėmis kelnėmis bei tamprėmis.

Įžymybės avi „Ugg“ batus
Įžymybės avi „Ugg“ batus
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis