Kaip rengtis, kai lauke – stingdantis šaltis

Jei pripratote prie amžino rudens, lyg iš niekur atsiradusi žiema turėjo ne juokais išgąsdinti. Ką vilkėti, kai vieno drabužių sluoksnio pasidaro negana? Štai mūsų patarimai norinčioms net ir šalčiausią dieną jaustis šiltai ir atrodyti stilingai.

ATKREIPKITE DĖMESĮ Į AUDINIUS

Pamirškite sintetinius audinius, šalčiausiu metų laiku jums prireiks sunkiosios artilerijos: vilnos, aksomo, velveto, dirbtinio kailio. Nors ir šalta, neprivalote vilkėti beformių, kūno proporcijas iškraipančių drabužių. Kokybiški, šildantys drabužių audiniai užtikrins šilumą išlaikant stilingą siluetą. Jei jaučiate, kad drabužiai pernelyg paslėpė jūsų figūrą, juosmenį apjuoskite diržu, o šiltus aulinukus pakeiskite kailiu apšiltintais aukštakulniais.

DERINKITE KELIS DRABUŽIŲ SLUOKSNIUS

Turbūt ne kartą girdėjote, kad žiemą be drabužių sluoksniavimo neišsiversite. Tai ne tik madingas, bet ir praktiškas drabužių derinimo būdas, leidžiantis maišyti skirtingas drabužių spalvas, ilgius ir faktūras, taip kuriant eklektišką, šiek tiek nerūpestingą įvaizdį. Be to, drabužių sluoksniai yra neįtikėtinai naudingi iš stingdančio šalčio lauke įžengus į prišildytą patalpą viduje – tiesiog nusimeskite drabužių sluoksnį (ar kelis) ir lengvai prisitaikysite prie temperatūros pokyčio.


Kate Hudson, Vida Press nuotr.

IŠBANDYKITE DERINĮ: MEGZTINIS + AKSESUARAS

Megztinis yra itin svarbus ir tiesiog nepakeičiamas žiemos drabužis. Dairykitės dabar itin madingo kardigano arba stambaus mezgimo megztinio aukštu kaklu – svarbiausia, kad jis būtų šiltas. Nebijokite, jūsų įvaizdis tikrai nenukentės, jei prie megztinio derinsite madingą aksesuarą. Net masyviausias megztinis neatrodys blogai, jei jį vilkėdama įsisegsite įdomią segę, ausis papuošite auskarais ar galvą apjuosite stilingu lankeliu.

ĮSITIKINKITE, KAD VISAS KŪNAS YRA APŠILDYTAS

Negali būti nieko blogiau, nei išėjus į lauką suprasti, kad jūsų kojinės per trumpos ir leidžia šalčiui patekti po džinsais, arba megztinis kiek per platus ir šalto vėjo gūsiai lengvai patenka po juo. Jei dėvite sijoną, avėkite ilgus, po juo besibaigiančius batus; jei vilkite trumpą megztinį, ant jo apsirenkite suknelę; po trumpintomis kelnėmis geriausia mūvėti pėdkelnes ir t.t. Galiausiai, niekada nepamirškite pirštinių ir investuokite į kepurę – kad ir kaip šio aksesuaro nemėgtumėte, juk nenorite nušalti ausų?


Lea Seydoux, Vida Press nuotr.

NEPAMIRŠKITE SPALVŲ

Žiemą gali labai viliojančiai atrodyti neutralių, juodai pilkų ir žemės spalvų paletės. Tokių spalvų drabužiai puikiai dera tarpusavyje, tinka bet kurioje situacijoje. Tačiau nereikėtų pamiršti spalvingų, raštuotų drabužių tik dėl to, kad lauke šalta. Iš po šilto megztinio išlindusi taškuota suknelė ar vaiskios spalvos megztinis praskaidrins ne tik šaltą dieną, bet ir jūsų šiltų drabužių derinį. Smulkūs, nedidelių pastangų reikalaujantys garderobo papildymai: ryškiaspalvės pirštinės, neutralios spalvos, bet raštuota, ar įdomios faktūros rankinė, originalus, spalvingas diržas.

INVESTUOKITE Į ŠILTĄ (PŪKŲ) PALTĄ

Nieko čia naujo, paltas žiemą yra būtinas. Vis dėlto dažna moteris pasiryžta šilumą aukoti dėl grožio ir net termometro stulpeliui nukritus žemiau nulio renkasi ne pūkinę striukę, bet stilingą dirbtinio kailio ar vilnos paltuką. Mados pramonė šį sezoną itin palanki mūsų komfortui: madingos pačios įvairiausios pūkinės striukės – nuo vadinamųjų parkos stiliaus striukių, iki elegantiškų susiaučiamų pūkinių paltų – tad norinčios tokią įsigyti tikrai ras jas tenkinantį variantą, kuris atrodys stilingai ir neleis sušalti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis