Geriausi paltai kiekvienam figūros tipui

Paltas yra turbūt svarbiausias šaltojo sezono drabužis. Jį vilkime kasdien, tad turime rinktis itin kruopščiai ir atidžiai. Geras paltas turėtų būti universalus, praktiškas, stilingas, be to, jis privalo tobulai tikti jūsų figūrai. Atrinkome geriausius modelius kiekvienam kūno tipui.

Jei žiemą norite nesušalti, bet išlikti stilinga, išsirinkite tokį paltą, kuris tobulai tinka jūsų figūrai – pabrėžia tas kūno vietas, kuriomis didžiuojatės ir slepia tas, kurių nenorite akcentuoti. Stiliaus nebūtina aukoti dėl patogumo – tereikia išsirinkti tinkamą paltą.

Šiuo metu siaučiantys išpardavimai yra gera proga patinkantį paltą įsigyti pigiau ir juo džiaugtis ne tik šią, bet ir kitą žiemą. Štai į kokį paltą reikėtų atkreipti dėmesį, remiantis jūsų figūros tipu.

SMULKI FIGŪRA

Smulkiai (petite) figūrai būdingas žemas ūgis, smulkus kūno sudėjimas, neilgos kojos ir rankos.


Margot Robbie, Vida Press nuotr.

Jei tai – jūsų figūra, venkite pernelyg ilgų paltų. Didelis audinio kiekis gali būti pražūtingas smulkiai figūrai ir tarsi ją praryti, tokiu atveju padės tik figūrą išryškinantis, prigludęs siluetas. Vis dėlto geriausiai jums tiks klasikinio stiliaus, detalėmis neperkrauti puspalčiai, besibaigiantys žemiau klubų.


„Stella McCartney“ paltas, net-a-porter nuotr.

STAČIAKAMPIO FIGŪRA

Stačiakampio tipui priskiriamos tos figūros, kurios yra lieknos, aukštos ir šiek tiek berniukiškos.


Miranda Kerr, Vida Press nuotr.

Jei jūsų figūra – stačiakampis, atkreipkite dėmesį į ryškius raštus, tekstūras ir įdomias formas. Jums tiks kone bet kuris palto modelis, elegantiškai atrodys klasikinės formos ir paprasti kirpimai. Norimą akcentą paltui suteiks dekoratyviniai užtrauktukai, diržai, gražios sagos, didelės kišenės.


„Alexander McQueen“ paltas, net-a-porter nuotr.

SMĖLIO LAIKRODŽIO FIGŪRA

Smėlio laikrodžio figūros tipui būdingas liaunas liemuo ir panašaus pločio išraiškinga krūtinė ir klubai.


Ispanijos karalienė Letizia, Vida Press nuotr.

Jei jūsų figūra – smėlio laikrodis, rinkitės jaukius, patogius paltus. Vienas tinkamiausių modelių jums yra susiaučiamas, diržu per liemenį surišamas paltas. Tokio stiliaus paltas prisitaiko prie figūros, nėra pernelyg prigludęs, o liemenį pabrėžia tiek, kiek norite jūs.


„Simone Rocha“ paltas, Vida Press nuotr.

KRIAUŠĖS FIGŪRA

Kriaušės figūros tipui būdingi platūs klubai ir gan siauras liemuo bei pečiai.


Jennifer Lopez, Vida Press nuotr.

Jei jūsų figūra – kriaušė, jums labiausiai tiks paltai, kurių apykaklės yra iš kontrastingos spalvos ar rašto audinio. Taip pat tai gali būti kailiu puošta apykaklė, ji padės sukurti smėlio laikrodžio figūros iliuziją. Atkreipkite dėmesį į po liemeniu staigiai platėjančius siluetus, jie kriaušės figūros atstovėms bus itin patogūs.


„Alaïa“ paltas, net-a-porter nuotr.

OBUOLIO FIGŪRA

Obuolio figūros tipui būdingi kiek platesni, apvalūs pečiai, platesnė vidurinė kūno dalis ir gan lieknos kojos.


Olivia Palermo, Vida Press nuotr.

Jei jūsų figūra – obuolys, jums labiausiai tiks A silueto paltai. Jie padės paslėpti ir vizualiai suliauninti liemenį, jei pasirinksite trumpą paltą – dar ir išryškins jūsų gražias kojas. Kai ieškosite ypatingai progai tinkamo palto, darykitės tokių, kurie yra dekoruoti apačioje ar palto viršuje, venkite bet ko, kas akcentuotų jūsų liemenį.


„Miu Miu“ paltas, net-a-porter nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis