Kaip „prisijaukinti” pagrindinę 2018-ųjų metų spalvą?

Gruodis ypatingas ne tik dėl Kalėdų laukimo, susitikimų su draugais, šeima bei daugybės dovanų, bet ir dėl to, kad būtent šis mėnuo yra tas, kuomet spalvų institutas „Pantone” paskelbia kitų metų spalvą. Dėmesio, 2018-ųjų spalva – ultra violetinė!

Ryški violetinė spalva (angl. ultra violet) pakeis šiemet karaliavusią sodo žalią (angl. greenery), kuri „Pantone” instituto buvo išrinkta kaip vilties, ryšio su gamta ir naujos pradžios spalva. Instituto atstovai teigia, kad metų spalva reiškia daug daugiau, nei tik tai, kas madinga dizaino pasaulyje. Tai atspindys to, ko tuo metu mūsų pasauliui reikia. Ir išties, šiais neramiais, politinių įvykių ir sukrėtimų pilnais metais 2017-ųjų spalvos prasmė buvo išties svarbi. Nors ji netapo ryškia mados tendencija, žali atspalviai buvo pastebimi ir ant podiumų, ir didžiųjų pasaulio miestų gatvėse. Beje, jei jūsų spintoje 2017-aisiais atsirado ne vienas žalias drabužis – puiku! Jie su violetine yra puiki pora, o į žalią įvaizdį įpinta violetinė detalė – gera idėja simboliškam naujųjų metų įvaizdžiui.


Vida Press nuotr.

Violetinė taip pat turi savą prasmę. „Pantone” ją pristato kaip magišką ultra violetinę – išskirtinę ir nevienalytę. Šiemet ant ne vieno dizainerio podiumo buvo matyti kosmoso tematika, tad visai nestebina, kad iš jo įkvėpimo sėmėsi ir „Pantone” komanda. Pasak spalvų instituto, violetinė sufleruoja kosmoso paslaptis, intriguoja tuo, kas slypi už mūsų suvokimo ribų. Beribis dangus yra simbolis to, kas įmanoma, jis įkvepia norą pažiūrėti giliau. „Norėjome išrinkti tokią spalvą, kuri simbolizuoja viltį ir siunčia pakilią žinutę,” – laikraščiui „New York Times” sakė „Pantone” vadovė Leatrice Eiseman.


AP / Scanpix nuotr.

Atspalvis žavi ir, kartu, intriguoja. Jis sudėtingas dar ir dėl to, kad jam sukurti naudojamos dvi skirtingose spalvų paletės pusėse esančios spalvos – mėlyna ir raudona. Tai, kad iš pažiūros nesuderinamos spalvos kartu gali sukurti kažką visiškai naujo ir netikėto yra dalis „Pantone” simbolikos.

2017-ųjų žalia bei 2016-ųjų rožinio kvarco ir žydra spalvos neprigijo madoje taip stipriai, kad padarytų jai įtaką. Vis dėlto violetinė ir kiek švelnesnis jos atspalvis – alyvinė, jau dabar yra labai madingos, tad šias įnoringas spalvas verta kuo greičiau prisijaukinti ir savo garderobe. Štai keli patarimai, kaip tai padaryti:

Maišykite su kitais tos pačios spalvų šeimos atspalviais

Turbūt žinote apie vieną madingiausių šio sezono įvaizdžių, kuomet nuo galvos iki kojų vilkimi panašių atspalvių drabužiai. Tai labai lengvai pritaikoma violetinei. Stipri, efektinga spalva turi daugybę nuostabių atspalvių ir derinami tarpusavyje jie kuria įdomų, dėmesį atkreipiantį įspūdį.


Įveskite tik kaip detalę

Spinta lūžta nuo klasikinių drabužių ir ramių spalvų tonų? Prisiekusioms neutralių spalvų gerbėjoms ryški violetinė taps taip reikiamu įžūliu akcentu. Rami baklažanų ir įprasta vyšnių spalvos nesugebės kurti tokio įspūdžio kaip kad ultra violetinė, tad išdrįskite surizikuoti.


Vida Press nuotr.

Derinkite su dar viena ryškia spalva

Kaip jau minėta, violetinė tobulai dera su įvairiais žalios atspalviais, taip pat ji puikiai atrodo šalia oranžinės, mėlynos, raudonos spalvų. Jei nesiekiate ekstravagantiško įvaizdžio, violetinę ir kitas ryškias spalvas derinkite su jas „sušvelninti” galinčiomis balta, pilka, juoda.


Vida Press nuotr.

Leiskite jai sužibėti

Violetinės spalvos grožis labiausiai atsiskleidžia paverčiant ją pagrindine įvaizdžio žvaigžde. Ši neįprasta, išskirtinė spalva šalia savęs nereikalauja jokių kitų. Puiku, jei jos atsiranda, tačiau ji dėmesį traukia ir be jų! Violetinį drabužį derinkite su minimalistinio stiliaus aksesuarais, juoda avalyne – tegu svarbiausias būna jis.


Sušvelninkite gėlių raštais

Nesijaučiate jaukiai vilkėdama tokios ryškios spalvos drabužį? Jis neatrodys toks drąsus, jei bus padengtas raštais. Apie violetinės kuriamą nuotaiką tegul sprendžia būtent jie. Pavyzdžiui, gėlėti ją pavers švelnia, moteriška ir visai ne pretenzinga.


Vida Press nuotr.

Papildykite savo grožio rutiną

Galiausiai, violetine visada galite papildyti savo grožio rutiną. Nebūtina šia spalva nusidažyti plaukų (bet ir toks atvejis gali atrodyti ne tik efektingai, bet ir stilingai), išbandykite violetinės spalvos nagų laką, lūpų dažus, šešėlius.


Vida Press nuotr.

Dar daugiau violetinio stiliaus įkvėpimo – fotogalerijoje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis