Vienas drabužis, trys dėvėjimo būdai: maža juoda suknelė

Nuo nėriniuotos, klasikinės, iki aksominės – maža juoda suknelė gali būti pritaikyta prie kiekvieno biudžeto ir bet kurios figūros, svarbiausia yra su kuo jūs ją planuojate derinti. Štai keli patarimai, kaip šį klasikinį drabužį paversti artėjančio švenčių sezono herojumi.

Kas pirmiausiai ateina į galvą, išgirdus stebuklingus tris žodžius: „maža juoda suknelė”? Coco Chanel? Audrey Hepburn? Princesė Diana? Bet kokiu atveju, šis drabužis yra siejamas su elegancija ir nepavaldumu besikeičiančioms madoms. Galbūt dėl to Coco Chanel sukurta ir išpopuliarinta klasikinė krepo audinio suknelė ilgomis rankovėmis (ji ją siūlė puošti perlų vėriniu!) ar Audrey Hepburn herojei filme „Breakfast at Tiffany’s” dizainerio Huberto de Givenchy sukurta suknelė atvira nugara vis dar atrodo stilingos ir galėtų būti dėvimos ir šiais laikais.

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press

Maža juoda suknelė gali būti konservatyvi, kukli, atvira, netgi gundanti. Jei yra protingai naudojama, ji taps sunkiausiai dirbančiu ir mieliausiai dėvimu drabužiu moters spintoje. Ji elegantiška ir kartu lengvai dėvima, tinka tiek verslo susitikimui, tiek kalėdiniam biuro vakarėliui. Nors nepelnytai pelnė „nuobodžios” reputaciją, maža juoda suknelė yra asmeninio stiliaus atspindys, jos dailumas priklausys tik nuo ją vilkinčios damos stiliaus ir išmonės.

Gebėjimas derinti papuošalus, aksesuarus, suknelę papuošti arba, atvirkščiai, „nupuošti” ypač svarbus artėjant šventiniam laikotarpiui. Šis renginių, šeimos bei draugų susibūrimų pilnas laikas taps daug malonesnis, jei galėsite pasikliauti mėgstamu, lengvai derinamu ir patogiu drabužiu. Tam, kad maksimaliai išnaudotumėte savo mažos juodos suknelės galimybes, teks pasitelkti ne tik gerą skonį, bet ir atidų planavimą.

Štai mūsų pasiūlymai, kaip juodą suknelę derinti dieną ir vakare.

LAISVALAIKIUI

Laisvalaikiu eksperimentuokite su įdomiais drabužių sluoksniais, netikėtais skirtingų tekstūrų, ilgių deriniais. Po suknele galite vilkėti ploną megztinį ar stilingus, dekonstruotus marškinius, kai kurie modeliai puikiai atrodys dėvimi kartu su kelnėmis, o modernų, eklektišką derinį tobulai pabaigs madingi sportiniai bateliai. Nepamirškite spalvingos rankinės ir ryškių aksesuarų!


Megztinis, „Veronica Beard”, suknelė „H&M”, auskarai „Zara”, sport. bateliai „Stella McCartney”; gamintojų ir net-a-porter nuotr.

DARBUI

Juoda suknelė yra klasikinis drabužis, taigi ji visada tiks darbui. Įvaizdžiui profesionalumo suteiks elegantiški aksesuarai: lakuotos odos diržas, šiek tiek perregimos juodos pėdkelnės, struktūriška, kampuotų formų rankinė. Ne mažiau svarbus yra ir puikiai sukirptas švarkelis. Dairykitės liemenuoto, jis gali būti kiek ilgesnis, tokiu atveju stilingai atrodys ties liemeniu sujuostas diržu.


Suknelė „Michael Kors Collection”, akiniai „Fendi”, rankinė „Edie Parker”, bateliai „Topshop”; gamintojų, „Glasses on” ir net-a-porter nuotr.

ŠVENTEI

Lengviausias būdas suknelę pritaikyti vakarui yra prie jos priderinti prabangius aksesuarus. Atkreipkite dėmesį į madingąjį metalo blizgesį: spindintys gali būti ir batai, ir rankinė ar auskarai. Juoda suknelė yra tobulas fonas ryškiam, charakteringam aksesuarui, leidžianti jam tapti įvaizdžio žvaigžde. Tamsia, burgundiško vyno spalva padažykite lūpas ir jūs jau pasiruošusi vakarėliui!


Suknelė „Saint Laurent”, auskarai „H&M”, bateliai „Laurence Decade”, žiedas „Catbird”; gamintojų ir net-a-porter nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis