Kaip rasti geriausią savo šaltojo sezono stiliaus derinį ir puikiai atrodyti visus metus

Ar turite savo stiliaus uniformą? Jei ne, siūlome tuojau pat ją surasti – ja galėsite pasikliauti net tomis situacijomis, kai atrodys, kad visai neturite ką rengtis. Pateikiame paprasčiausius įrankius, kaip pat padaryti.

Žodis „uniforma“ skamba nuobodžiai, tačiau rasti savąją yra labai svarbu. Nors ne visos tai daro sąmoningai, bet tokią turi kiekviena stilinga moteris. Tai, jog būsite suformavusi savo stiliaus uniformą jokiu būdu nereikš, kad turėsite atsisakyti spontaniškų stiliaus pasirinkimų, tiesiog visada žinosite, ko griebtis, kai reikės greitai susiruošti ar priimti staigų sprendimą dėl naujo pirkinio. Moteris, kuri yra atradusi savo stiliaus uniformą, dažniausiai turi ir ryškų asmeninį stilių – ji žino kas jai tinka ir kokį įspūdį vilkimais drabužiais nori sukurti.

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press

Rudens-žiemos sezonu noras turėti stilingą uniformą tampa itin stiprus – juk tai metas, kai parduotuvės pilnos naujausių tendencijų, jaukių paltų, įdomių suknelių, žavingų aksesuarų. O kur dar artėjant šventėms prasidedantys išpardavimai! Idealu, jei uniforma jungia tai, kas madinga ir tai, kas jau yra patikrinta laiko. Derinkite madą, stilių ir komfortą ir suformuosite tą drabužių derinį, kuris leidžia pasijusti savimi.

Jei norite atrasti savo šaltojo sezono uniformą, pirmiausiai atsakykite į kelis klausimus apie savo spintą, stilių ir skonį. Jūsų pačios atsakymai ves link tik jums tobulai tinkančio įvaizdžio, kuris bus nepamainomas ne tik šaltąjį sezoną.

1. Kokių drabužių jūsų spintoje yra daugiausiai?

Pradėkime nuo praktiško klausimo – kokių drabužių jūsų spintoje kabo daugiausiai? Greičiausiai su šiuo rūbu jaučiatės itin gerai, kitaip juk nekauptumėte įvairių jo variacijų? Mados dizainerė Jenna Lyons savo spintoje turi pačių įvairiausių kirpimų ir raštų kelnių, jas ji pavertė nuo savo stiliaus neatsiejama detale. Buvusi didelio prekių ženklų kūrybos vadovė ryškias kelnes derina su palaidinėmis V formos iškirpte bei įvairiausiais švarkais ir vadina tai savo stiliaus uniforma.

Mados dizainerė Jenna Lyons
Mados dizainerė Jenna Lyons
Vida Press

Jenna Lyons
Jenna Lyons
Vida Press

Jenna Lyons
Jenna Lyons
Vida Press

2. Koks siluetas labiausiai tinka jūsų figūrai?

Greičiausiai jau esate išnagrinėjusi savo figūrą ir radusi tai, kas jai tinka labiausiai. Smulkius kūno trūkumus slepiantys ir privalumus išryškinantys drabužiai turėtų sudaryti ir jūsų stiliaus uniformą. Jei didžiuojatės ilgomis kojomis, atkreipkite dėmesį į prigludusias kelnes aukštu juosmeniu ar jas gražiai pabrėžiantį sijoną; jei norite paslėpti atsikišusį pilvuką, rinkitės laisvai krentančias palaidines V formos iškirpte bei puikiai sukirptus švarkelius ir t.t.... Net odines kelnes gali mūvėti bet kurio figūros tipo atstovė, tereikia atkreipti dėmesį į jų siluetą (daugiau apie tai – ČIA).

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press

3. Ką vilkėdama jaučiatės geriausiai?

Mada turėtų kelti ne rūpestį, bet džiaugsmą, kam vilkėti kažką, kas nepriverčia pasijusti gerai? Ar pamenate tą jausmą, kai žvilgtelėjusi į veidrodį supratote, kad atrodote taip, kaip ir norėtumėte atrodyti ir matote geriausią savo versiją – greičiausiai tai akimirksniu suteikė pasitikėjimo savimi. Galbūt tai lėmė jums itin tinkanti drabužių spalvinė gama, o gal tiesiog puikiai suderinti siluetai. Bet kokiu atveju, atkreipkite į tai dėmesį ir tuo remkitės ieškodama savo šaltojo sezono uniformos.

Mados fotografė Hanneli Mustaparta
Mados fotografė Hanneli Mustaparta
Vida Press

4. Koks daiktas jums teikia daugiausiai džiaugsmo?

Vienos moterys atvirai prisipažįsta esančios batų maniakės, kitos gi parduotuvėje negali praeiti pro išskirtinius auskarus. Greičiausiai jau žinote, koks drabužis, aksesuaras ar kojų apavas jums teikia daugiausiai džiaugsmo, tad kodėl nepavertus jo išskirtine jūsų stiliaus detale? Carrie Bradshaw spinta neįsivaizduojama be ekstravagantiškų batelių ir būtent nuo jų ši stiliaus ikona pradėdavo bet kurio savo drabužių derinio formavimą. Atsakykite sau, nuo ko stilių formuoti pradedate jūs? Tai padės kitą kart mąstant ką gi apsirengti.

Carrie Bradshaw personažas seriale „Seksas ir miestas“
Carrie Bradshaw personažas seriale „Seksas ir miestas“
Vida Press

5. Kas yra jūsų stiliaus ikona?

Nebijokite įkvėpimo ieškoti savo aplinkoje. Žiūrėdama iš šalies galite daug lengviau įvertinti, kokie stiliaus deriniai atrodo gerai ir kurie galėtų tikti jums pačiai. Žvalgykitės į artimoje aplinkoje esančias moteris, aktores, dainininkes ar stiliaus žvaigždes, ypatingą dėmesį skirdama toms, kurių gymis ir figūra yra panašūs į jūsiškius. Nebūtina aklai kopijuoti (nors ir tai nieko blogo – juk vis tiek neatrodysite taip pat kaip kitas žmogus), jau verčiau pasinaudokite jus žavinčios moters stiliaus triukais ir pritaikykite juos sau.

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis