Lietuvių mados kūrėjos: kailis – tai atgyvena

Dirbtinio kailio mada pasiekė ir Lietuvą. Populiarėjantis lietuviškas prekių ženklas prisijungė prie „furfree“ (angl. be kailio) judėjimo ir savo naujaja kolekcija klientėms siūlo atsisakyti natūralaus kailio bei keisti jį dirbtiniu.

Lietuvių prekės ženklas „Dear Freedom“ yra modernus ne tik savo išore, bet ir vidumi. Žiemą jis pasitinka su kolekcija, kuri skirta laisvai ir atsakingai moteriai, iš minios norinčiai išsiskirti ne prabangiais nutrijų kailiniais, o moderniais dirbtinio kailio paltais, atitinkančiais jos vertybes. Pasak prekių ženklo kūrėjų, kailis – tai atgyvena, kurios jau atsisakė daugybė garsiausių pasaulio mados ženklų. Atrodo, prie jų po truputį jungiasi ir lietuvių kūrėjai.

Organizatorių nuotr.

Prisijungę prie atsakingo vartojimo judėjimo už prekybą be kailio „#furfree“, organizuojamo organizacijos „Tušti narvai”, lietuviškas prekių ženklas nesutinka su mūsų senolių pamėgtu posakiu „Grožis reikalauja aukų”. Grožis – tai vidinio ir išorinio spindesio sintezė. Tai išorinė laisvė ir vidinė ramybė. Šio prekių ženklo moteris nebijo būti kitokia ir diktuoti madą, o ne ja sekti. Ji puikiai žino savo vertybes ir jas demonstruoja savo mados pasirinkimais.

„Mes kuriame moterims, kurios yra laisvos tiek viduje, tiek išorėje. Siekiame, kad savo kūryba laisvių neatimtume ir iš aplinkos, kurioje gyvename,” – savo pasirinkimą aiškina prekių ženklo kūrėjos Rasa ir Kristina.

Organizatorių nuotr.

Be dirbtinio kailio dvispalvių paltų ir stilingų apykaklių, žiemiškoje kolekcijoje dominuoja architektūriškos formos, aiškūs siluetai, sodrios rudeninės spalvos ir, kaip jau įprasta, išskirtinės detalės. Vienas šio sezono favoritų yra klasikinio kirpimo didelio dydžio (angl. oversize) tvido švarkas, papuoštas žaismingomis sagomis.

Artėjant žiemos švenčių sezonui, kolekcijoje vyrauja dailios suknelės, kurios puikiai tiks, kai po dienos darbų skubėsite į dar vieną Kalėdų vakarėlį. Iš pirmo žvilgsnio kuklios suknios puošiasi žiemai būdingų prabangių spalvų ir medžiagų detalėmis: kišėnių, apykaklių, rankovių akcentais. O jei vakarėlis ypatingas – aksominės suknelės ant petnešėlių neliks nepastebėtos.

Organizatorių nuotr.

Grožis ne tik nereikalauja aukų, bet išties yra lengvai pasiekiamas, kai mūsų išorė atspindi vidų, o mūsų grožio pasirinkimai yra ne tik drabužinės, bet ir gyvenimo būdo, asmenybės ir įsitikinimų atspindys.

Daugiau kolekcijos nuotraukų – fotogalerijoje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis