Drabužiai, kuriuos reikėtų tučtuojau pašalinti iš savo spintos

Artėja metas, kai reikės atsisveikinti su praėjusiais metais ir pasitikti naujus. Tam, kad rastumėme vietos naujiems geriems dalykams, reikia užmarštyje palikti tai, kas jau nebeteikia džiaugsmo ir yra mums nereikalinga. Atsinaujinimą pradėkime nuo spintos – juk ten greičiausiai slepiasi ne vienas morališkai pasenęs drabužis.

Daugelio mūsų garderobą sudaro trejų rūšių rūbai: lengvai derinami, neutralių spalvų (spintos pagrindas), klasikinio stiliaus drabužiai, už kuriuos buvo nemažai sumokėta, tad tikimasi ilgai nešioti (rimtos investicijos) ir madingi rūbai, kurie greičiausiai buvo įsigyti impulsyviai (sezono tendencijos). Nors pastarieji gali būti dėvimi ne vieną sezoną, kartais jie, vos atsiradę madingiausiųjų sąrašuose, jau tampa atgyvenę ir yra pakeičiami kitais. Labiausiai ši baigtis gresia karščiausioms, ryškiausioms madoms, mat jos ir tampa tomis, nuo kurių yra pavargstama greičiausiai.

Atidžiai apžiūrėkite ir įvertinkite trečiąją savo spintos turinio dalį – atrinkome penkias „greitos mados“ tendencijas, kurios neturėtų peržengti 2018-tųjų slenksčio. Nors ir puikiai tarnavo 2017-taisiais, kitąmet jos greičiausiai jau bus laikomos atgyvena. Žemiau rasite ir tai, kuo jas pakeisti.

VARPELIO FORMOS RANKOVĖS

Prieš kelis sezonus tūrinės, didelę apimtį turinčios rankovės buvo pagrindinis stiliaus akcentas kas antrai į mados savaitės renginius susiruošusiai madistei. Gatvės mados fotografai jas intensyviai fiksavo savo fotoaparatais, na, o toli nuo Paryžiaus ir Milano gyvenančios mados mylėtojos šių moterų įvaizdį naudojo kaip savojo stiliaus įkvėpimą. Tendencija pralenkė daugelį kitų ir tęsiasi jau daugiau nei dvejus metus, tačiau madingos moterys vis dažniau renkasi ilgintas ar kitaip įdomiai kirptas rankoves ir atsisako akį rėžiančios varpelio formos.

Kuo pakeisti? Jei savo palaidinės neįsivaizduojate be ryškaus akcento, atkreipkite dėmesį į modelius, kurių rankovės dekoruotos plunksnomis.

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press

SUVARSTOMAS KORSETAS

Suvarstomi korsetai bei jais dekoruotos palaidinės šių metų pavasarį tiesiog užtvindė „greitos mados“ parduotuvių lentynas, o dar anksčiau, praėjusių metų žiemą, tai buvo madingiausias gatvės mados žvaigždžių aksesuaras. Vasaros pabaigoje suvarstomi korsetai atsidūrė didžiausių išpardavimų lentynose ne be reikalo – kitąmet jie jau bus atgyvena.

Kuo pakeisti? Platus diržas yra stilingas ir kur kas ilgaamžiškesnis pasirinkimas.

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press

ROŽINĖ SPALVA

Pavasarį mados viršūnėje buvo ryški, intensyvi fuksijų rožinė, o šį rudenį mados gerbėjų širdis užkariavo švelni ir minkšta tūkstantmečio rožinė (angl. millenial pink). Mados gerbėjos taip mielai vilkėjo šios spalvos drabužius, kad ji tapo ne tik didžiųjų pasaulio miestų gatvės mados, bet ir mobiliosios programėlės „Instagram“ sensacija! Čia turbūt galioja posakis „kas per daug, tas nesveika“ – rožinės populiarumas senka, o madingos moterys atranda ir kitas spalvas...

Kuo pakeisti? Levandų spalva yra dar neatrastas mados lobis. Ji madinga šiemet, bus madinga ir kitąmet.

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press

BALTI SPORTBAČIAI

Balti kedai ir sportbačiai į madą grįžo jau prieš kurį laiką. Užsiėmusios, skubančios damos elegantiškus kelnių kostiumus derino su į akis nekrentančiais sportiniais bateliais, o komfortą mėgstančios merginos kone kasdien avėjo baltus prekių ženklo „Adidas“ „Sam Smith“ modelio batelius. Patogūs ir paprastai derinami, jie taip išpopuliarėjo tarp paties įvairiausio amžiaus bei socialinio sluoksnio moterų, kad tapo banalūs.

Kuo pakeisti? Vadinamieji „tėčio sportbačiai“ (angl. dad sneakers) yra dideli, masyvūs ir atrodo lyg būtų vyriški, tačiau būtent jie yra madingiausi.

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press

LAKŪNŲ STILIAUS (BOMBER) ŠVARKELIS

Lakūnų stiliaus švarkelis išpopuliarėjo tiek tarp moterų, tiek tarp vyrų. Iki šiol matėme pačius įvairiausius šio švarkelio variantus: nuo neutralaus rusvai žalsvo, pilko, rusvo, iki pasiūto iš blizgaus satino, siuvinėto japoniško stiliaus piešiniais ar dekoruoto žvyneliais... Didžiulis jo populiarumas tęsėsi beveik du metus tačiau, atrodo, jam atėjo galas. Laikas naujiems švarkelių modeliams!

Kuo pakeisti? Viena didžiausių tendencijų šiuo metu yra biuro stiliaus drabužiai, tad tikrai neprašausite įsigijusi puikiai sukirptą klasikinio stiliaus švarką.

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis