Brandžios moterys, kurių stilius yra vertas pasigėrėjimo

Mados pasaulyje sklando dvilypė informacija: viena vertus, vis kalbama apie tai, kad stilius nepriklauso nuo amžiaus, kita vertus – nepamirštama priminti apie tam tikrus drabužių modelius ar net spalvas, kurios tinka „tik jaunesnėms“. Šios brandžios damos laužo visas taisykles ir unikaliu savo stiliumi įkvepia įvairaus amžiaus moteris visame pasaulyje.

Taisyklės, nurodančios kaip rengtis pagal savo amžių, yra beviltiškai pasenusios. Tai įrodo stilingos moterys, kurios metams bėgant neatsisakė žaisti su mada, greičiau atvirkščiai – su branda jos atrado asmeninį stilių, kurį vėliau pavertė savo skiriamuoju ženklu. Pasisemkite stiliaus idėjų ir įkvėpimo vilkėti tai, ką norite tada, kada norite. Juk svarbiausia yra ne skaičius, nurodytas pase, bet tai, kaip jaučiatės širdyje.


Žemiau rasite ryškiausią asmeninį stilių turinčias brandžias ikonas.


Carine Roitfeld


Kuo ypatingas jos stilius? C. Roitfeld buvo ilgametė žurnalo „Vogue Paris“ redaktorė, tad išskirtinis stiliaus pojūtis jai buvo būdingas visada. Dabar moteris leidžia savo vardu pavadintą žurnalą ir užsiima įvairiais su mada susijusiais projektais. Jai jau 68-eji, tačiau tai netrukdo vilkėti prigludusius pieštuko formos sijonus, neatsisakyti ypač gilių iškirpčių, permatomų audinių ir seksualių aukštakulnių.

Carine Roitfeld
Carine Roitfeld
Vida Press

Helen Mirren


Kuo ypatingas jos stilius? Aktorė H. Mirren mados gerbėjų dėmesį savo stiliumi patraukė tik pasiekusi brandų amžių. Vietoj to, kad sulaukusi 78-ejų ji pradėtų vilkėti tik uždaras, santūrias sukneles, H. Mirren kuria stilių, kuriam niekada nepritrūksta „pipiriukų“. Prie kelnių kostiumo ji derina turbaną, apdovanojimų ceremonijoje pasirodo plaukus nusidažiusi rožine spalva, o vilkėdama vakarinę suknelę nepamiršta ryškiaspalvių kailinių.

Helen Mirren
Helen Mirren
Vida Press

Iris Apfel


Kuo ypatingas jos stilius? Jai 101-eri, tačiau mados konsultantė, verslininkė ir interjero dizainerė yra viena ryškiausių Niujorko mados žvaigždžių. Jos stilius, kuris niekada neapsieina be įspūdingų papuošalų ir apvalių akinių rėmelių, 2005-aisiais įkvėpė Metropoliteno muziejuje vykusią parodą, o 2015-aisiais ir dokumentinio kino kūrėjus, kurie nufilmavo filmą pavadinimu „Iris“.

Iris Apfel
Iris Apfel
Vida Press

Inès de La Fressange


Kuo ypatingas jos stilius? Modelis, rašytoja, filantropė I. De La Fressange gerai žino, kas yra tikrasis prancūziškas stilius. Kitaip ir būti negali – ji yra viena stilingų paryžiečių, padėjusių apibrėžti, kas tai yra. Knygos apie Paryžiaus stilių autorė turi ryškų, individualų įvaizdį, kurio esmė: kokybiški, klasikiniai drabužiai, kurie yra derinami su naujausiomis tendencijomis. Šiemet moteris šventė 65-erių metų jubiliejų, tačiau jos stilius nepavaldus laikui.

Inès de la Fressange
Inès de la Fressange
Vida Press

Bianca Jagger


Kuo ypatingas jos stilius? B. Jagger yra žymiojo muzikanto Micko Jaggerio buvusi žmona, kuri visada garsėjo pomėgų stiliaus elementus skolintis iš vyro spintos (jos balto kelnių kostiumo įvaizdis, pasirinktas vestuvėms su M. Jaggeriu įėjo į mados istoriją kaip drąsus ir labai stilingas). Dabar, sulaukusi 78-erių, ji rodo mažiau nuogo kūno, tačiau neatsisako nei ryškių spalvų, nei drąsių stiliaus akcentų.

Bianca Jagger
Bianca Jagger
Vida Press

Catherine Deneuve


Kuo ypatingas jos stilius? Legendinei prancūzų aktorei jau 79-eri, tačiau tai netrukdo jai savo stiliumi įkūnyti tikrąją prancūzišką eleganciją ir žaismingumą. Ji dievina madą, lankosi jos pristatymuose ir mielai vilki naujausius dizainerių kūrinius. Moters garderobas neturi tabu, jame galima rasti ir trumpų, be rankovių suknelių, ir perregimų audinių drabužių, ir seksualių aukštakulnių.

Catherine Deneuve
Catherine Deneuve
AFP / Scanpix

Lauren Hutton


Kuo ypatingas jos stilius? 79-erių metų aktorė ir modelis puikiai atrodo vilkėdama tiek itin prigludusią aksomo suknelę gilia iškirpte, tiek platų, vyriško stiliaus kelnių kostiumą. Charizmatiškoji L. Hutton neleidžia drabužiui jos užgožti, o savo šypsena nušviečia bet kurį įvaizdį. Atrodo, šiai moteriai negalioja jokios stiliaus taisyklės, ji jas kuria pati.

Lauren Hutton
Lauren Hutton
Vida Press

Diane Keaton


Kuo ypatingas jos stilius? Reta rasti moterį, turinčią tokį ryškų asmeninį stilių kaip D. Keaton. 77-erių metų aktorė juo garsėjo dar karjeros pradžioje, tapusi Woody Alleno mūza. Metams bėgant jis vis ryškėjo, kol tapo akimirksniu atpažįstamu ir siejamu tik su ja. Kelnių kostiumai, dėvimi su baltais marškiniais ir kaklaraiščiu, golfai aukštu kaklu, skrybėlės, platūs diržai ir akiniai tamsintais stiklais yra šios moters vizitinė kortelė.

Diane Keaton
Diane Keaton
Vida Press


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis