Kaip vilkėti trumpą sijoną, jei jau nebesate paauglė

Šį rudenį madingas ne tik vidutinis, bet ir trumpas sijono ilgis. Jei jo vengiate, nes manote, kad šis skirtas tik paauglėms, labai klystate – tereikia žinoti, su kuo jį derinti.

Kurį laikę prabuvę užmarštyje, trumpi sijonai šiuo metu išgyvena renesansą. Vienintelė bėda yra ta, kad šis kojas atidengiantis drabužėlis daugelio yra vis dar laikomas tinkamu tik jaunoms merginoms. Iš tiesų mini sijonas gali gražiai atrodyti tiek jaunai, tiek brandesnei moteriai – viskas priklauso nuo drabužio modelio bei to, su kuo jį derinate. Štai keli patarimai kaip stilingai jį dėvėti.

Vertinkite paprastumą

Mini sijonas yra kūną atidengiantis drabužis, tad šalia savęs jis reikalauja uždarų ir neprovokuojančių rūbų. Norite atrodyti elegantiškai? Derinkite plono audinio, bet uždarą palaidinę, trumpą trapecijos formos sijoną ir lakuotus batelius, kaip kad aktorė Jennifer Connelly.

Jennifer Connelly
Jennifer Connelly
Vida Press

Rinkitės sijoną aukštesniu liemeniu

Turbūt visi pamena 21-ojo amžiaus pradžioje išpopuliarėjusį sijoną-diržą, kuris labiau panašėjo į nedidelę audinio skiautelę, o ne savo funkciją atliekantį drabužį. Šio įvaizdžio išvengsite rinkdamasi sijoną aukštesniu liemeniu.

Clemence Poesy
Clemence Poesy
Vida Press

Derinkite su ilgesniu paltu

Paltukas, vilkimas su trumpu sijonu atrodys labai stilingai, neleis sušalti ir padės patogiai jaustis. Rinkitės margaspalvį, įvairiais raštais margintą paltą – tegu jis tampa jūsų įvaizdžio akcentu.

Pixie Lott
Pixie Lott
Vida Press

Išbandykite vienspalvį įvaizdį

Šį rudenį ypač madingas panašių atspalvių drabužių derinys ypač tiks norinčioms dėvėti sijoną, bet nežinančioms su kuo jį derinti. Rusvos spalvos mini sijonas, derinamas su rusvu uždaru megztuku sukurs šiltą ir madingą įspūdį, be to, vizualiai pailgins jūsų siluetą.

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press

Atkreipkite dėmesį į proporcijas

Dažna obuolio figūros tipą turinčių moterų klaida – itin trumpu sijonu akcentuoti lieknas kojas, o viršutinę kūno dalį maskuoti beformiu drabužiu. Toks „triukas” kuria atvirkštinį, neproporcingos figūros, efektą. Su trumpu sijonu galite derinti platesnius, laisvai krentančius megztinius bei palaidines, tačiau atidžiai stebėkite, ar jie vizualiai neiškraipo jūsų figūros.

Zoe Saldana
Zoe Saldana
Vida Press

Nebijokite žemakulnių batų

Trumpas sijonas neprivalo būti derinamas su aukštakulniais, dar žaviau atrodysite pasirinkusi masyvius žemakulnius. Paradoksalu, bet masyvūs batai gali sukurti lieknesnių kojų įspūdį, be to – leis jaustis patogiau, nevaržys.

Laura Smet
Laura Smet
Vida Press

Dėvėkite kaip kostiumėlį

Trumpas sijonas yra pakankamai provokuojantis, kad moderniai atrodytų net ir dėvimas kaip kostiumėlio dalis. To paties rašto palaidinė ir sijonas gali būti vilkimi kaip komplektas, kuriantis elegantišką, rafinuotą stilių. Tik pažiūrėkite, kaip stilingai atrodė tokį įvaizdį pasirinkusi aktorė Rachel Weisz!

Rachel Weisz
Rachel Weisz
Vida Press

Vilkėkite su tamsiomis pėdkelnėmis

Rudeniui jau įpusėjus, apie plikas kojas turbūt net nesinori pagalvoti, tad savąjį mini sijoną vilkėkite su pasirinktomis pėdkelnėmis. Atkreikite dėmesį į tamsias, pilkšvas, žemės atspalvių pėdkelnes, jos gali būti ir subtiliai raštuotos. Venkite kūno spalvos pėdkelnių – mūvimos su trumpu sijonu jos akivaizdžiai matysis ir neatrodys patraukliai.

Vakarėlio viešnia
Vakarėlio viešnia
Vida Press

Dar daugiau trumpų sijonų derinimo būdų rasite fotogalerijoje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis