7 triukai, kurie rytais padės greičiau susiruošti ir nepavėluoti į darbą

Rytinis chaosas gali iš vėžių išmušti visai dienai. Jei tai jau tapo blogu įpročiu, pasinaudokite šiais paprastais patarimais ir galėsite pamiršti gėdingą frazę „Atsiprašau, pavėlavau...“

Ar esate pasiruošusi rytą pradėti ramiai, organizuotai ir netgi turėti laiko atsisėdusi išgerti kavos? Tai pasiekti paprasčiau, nei atrodo, svarbiausia – pasiruošimas. Žemiau rasite septynis patarimus, kuriais sekdama daugiau niekada nebeturėsite skubėti.


1. Susitvarkykite spintą


Tai neturi būti grandiozinė, kelias dienas trunkanti tvarka, tiesiog paskirstykite savo drabužius taip, kad prireikus greitai apsirengti, jums būtų patogu juos rasti. Galbūt verta segmentuoti garderobą į drabužius, skirtus kasdienai, darbui ir ypatingoms progoms. O gal pagal spalvą? Raskite savo metodą.


2. Iš anksto patikrinkite orų prognozę


Pasiruošti drabužius kitai dienai yra puikus įprotis, tačiau jis nebus nieko vertas, jei netikrinsite orų prognozės. Žinodama apie pranešamą lietų, šalia rankinės paliksite ir skėtį, o išgirdusi apie planuojamą orų atšalimą, iš tolimiausio spintos kampo susirasite šiltas pėdkelnes ar megztinį.


Vida Press


3. Užmeskite akį į savo tvarkaraštį


Iš vakaro visuomet patikrinkite savo tvarkaraštį. Jei po darbo laukia vakarienė su drauge ar apsilankymas kirpykloje, iki kurios teks nemažai paėjėti, gali būti, kad norėsite tai žinoti prieš pradėdama planuoti tai, ką rytoj vilkėsite ir avėsite.


4. Kitos dienos įvaizdį sudėliokite iš vakaro


Drabužių derinimas anksčiau, nei septintą valandą ryto reikalauja kelis kartus daugiau pastangų, nei to darymas iš vakaro. Raskite laiko ir jėgų savo kitos dienos drabužius pasirinkti iš anksto. Tai smarkiai sumažins kitos dienos pasiruošimo laiką, bei stresą ištikus „neturiu ką apsirengti“ panikai. Žinodama kitos dienos planus bei prognozuojamą orą, tai padarysite daug lengviau, o rezultatas leis dieną pradėti užtikrintai.


Vida Press


5. Susitvarkykite rankinę


Turbūt visos esame kažkada kažkur pavėlavusios tik todėl, kad niekur negalėjome rasti namų ar mašinos rakto, tam tikro dokumento, užrašų knygelės ar kito smulkaus, bet būtino daikto. To išvengsite prieš eidama miegoti susitvarkydama rankinę ir papildydama ją kitai dienai būtinais daiktais.


6. Ištobulinkite grožio rutiną


Rytas nėra tinkamas metas plaukų kaukėms ar aštuonių žingsnių makiažui – palikite juos vakarams ir savaitgaliams. Ryto grožio rutina turėtų būti nesudėtinga ir nereikalauti per daug produktų. Pasirengimą dienai dar labiau pagreitinsite, jei savo kosmetikos priemonių stalčiuje palaikysite švarą ir tvarką.


Vida Press


7. Suvaldykite stresą


Stresas kenkia mūsų imuninei, endokrininei sistemoms, žarnynui ir širdžiai. Be to, jis trukdo aiškiai mąstyti. Kad ir kaip bebūtų keista tai girdėti, kas ryt skirdama bent penkias minutes meditacijai, ilgainiui atrasite dar daugiau laisvo laiko. Atsikračiusi streso į rytinį chaosą pradėsite žiūrėti racionaliau, prioretizuoti pasiruošimo darbus, o galiausiai atrasite savo sistemą, kaip mėgautis ramiais, lėtais rytais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis