Jane Fonda – 79-erių metų mados ikona, kurios stiliui negalioja amžiaus apribojimai

Jane Fonda (79 m.) kiekvienoje kino apdovanojimų ceremonijoje susilaukia vis daugiau dėmesio ir pagyrų. Aktorė priklauso ryškių brandaus amžiaus moterų judėjimui ir savo įvaizdžiu siunčia aiškią žinutę: stiliui negalioja jokie amžiaus apribojimai!

Jane Fonda gimė Niujorke, žymaus aktoriaus ir visuomenės veikėjos šeimoje. Nieko keisto, kad nuo vaikystės mačiusi kino pasaulyje besisukantį tėvą, J. Fonda ir pati tapo aktore. Karjerą pradėjusi septintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, ji akimirksniu sulaukė sėkmės, o vaidmenys filmuose „Barbarella” bei „Klute” jai pelnė sekso simbolio etiketę. Talentinga aktorė (J. Fonda net du kartus buvo apdovanota geriausios aktorės Oskaru) nuo pat jaunystės buvo drąsi aktyvistė – Vietnamo karo metu ji garsiai pasisakė už taiką, yra feministė, kovojanti už moterų teises. Skvarbaus žvilgsnio, nepriekaištingų kūno formų aktorė iki šiol vaidina, dalyvauja įvairiose apdovanojimų ceremonijose, viešai kalba jai svarbiomis temomis ir net nežada sustoti. Gruodžio mėnesį aktorė švęs 80-tąjį gimtadienį, tačiau su šiuo skaičiumi negalima sieti nei jos išvaizdos, nei susižavėjimą keliančio glamūrinio stiliaus.

Reuters / Scanpix

Stiliaus ikona. J. Fondai apibūdinimas „Stiliaus ikona“ nėra naujas. Iš tiesų, aktorė jį girdi jau daugiau nei pusę amžiaus. Ji išpopuliarino ne vieną tendenciją ir netgi sugebėjo sportinę, aerobikai pritaikytą aprangą paversti stiliaus kryptimi! Dabar, praėjus daugiau nei trims dešimtmečiams nuo šių laikų, J. Fonda diktuoja naują madą – tai stilius be amžiaus ribų.

Pastaruoju metu jos nuotraukos dažnai šmėžuoja mados žurnalų ir portalų puslapiuose. Taip yra dėl drąsaus, ryškaus ir 70-metei neįprasto stiliaus. Padedama savo stilistės Tanyos Gill, ji skleidžia žinutę apie tai, kad stiliui negali būti taikomi amžiaus apribojimai, o madingi drabužiai tinka ne tik dvidešimtmetėms.

Jane Fonda
Jane Fonda
AP/Scanpix

„Jane yra tikra laikui nepavaldaus stiliaus ambasadorė ir neįtikėtinai geras moters, žinančios savo teises, pavyzdys, o drabužiai puikiai atspindi jos dinamišką požiūrį į gyvenimą,” – yra sakiusi T. Gill.

Raudonasis kilimas. Būtent įvairios apdovanojimų ceremonijos ir kiti iškilmingi renginiai yra vieta, kurioje J. Fonda pražysta. Ji nebijo vilkėti prigludusių ir kiekvieną figūros linkį išryškinančių „Versace“ suknelių ar šonuose stipriai iškirptų „Balmain“ kostiumų. Beprotiškai brangūs juvelyriniai dirbtiniai, įvairios iškirptės, leopardo raštas – atrodo, kad ši moteris nebijo jokios mados rizikos. Vienas ryškiausių jos pastarojo meto įvaizdžių – fuksijų spalvos dizainerio Brandono Maxwello suknelė, kurią vilkėdama J. Fonda nepaliko abejingų neseniai vykusių „Emmy“ muzikos apdovanojimų ceremonijoje.

Jane Fonda
Jane Fonda
Vida Press

Jane Fonda
Jane Fonda
Vida Press

Apie tai, kad aktorė nepakenčia nuobodaus stiliaus žurnalui „Vanity Fair” pasakojo ir jos stilistė: „Tai jai labai svarbu, renkantis drabužius jos akys visada užkliūva už įdomių ansamblių. Jei tai kažkas paprasto ir niekuo neišsiskiriančio, ji šio drabužio nesirengs.“

Jane Fonda
Jane Fonda
AP / Scanpix

Išskirtiniai stiliaus bruožai. Nors ir mėgsta stebinti J. Fonda turi kelias stiliaus detales, prie kurių vis sugrįžta – tai blizgesys, išryškintas liemuo ir puošnūs kombinezonai. Aktorei svarbu, kad drabužiai būtų puikiai sukirpti, jos stilistė T. Gill atskleidė, kad rinkdama savo garsiajai klientei suknelę, kelnių kostiumą ar kombinezoną, ji visada atkreipia dėmesį, kad šie turėtų aiškiai suformuotus pečius ir ryškią liemens liniją. Tai yra mėgstamiausia J. Fondos stiliaus formulė, kuria ji mėgsta dažnai pasinaudoti.

Jane Fonda
Jane Fonda
AFP/Scanpix

AppleMark
AppleMark
MavrixPhoto / Scanpix

AFP / Scanpix

Dizaineriai. J. Fonda vertina tokių mados namų, kaip „Elie Saab”, „Valentino”, „Gucci” drabužius. Kadangi aktorė nėra kontraktais susaistyta su kokiu nors dizaineriu, kartais ji dirba su pačių įvairiausių stilių atstovais: nuo rokeriškos „Saint Laurent“ elegancijos, iki agresyvaus „Versace“ seksualumo. Aktorės taip mėgstamą netikėtumo faktorių padeda pasiekti mados pasaulyje mažiau žinomi vardai, tokie kaip „Brandon Maxwell” ir „Juan Carlos Obando”.

Jane Fonda
Jane Fonda
Vida Press

Tikslas. J. Fondos stilistė portalui „Telegraph” atskleidė, kad kuriant J. Fondos stilių, tikslas būna pasiekti ikonišką, kvapą gniaužiantį, unikalų įspūdį.

Jane Fonda
Jane Fonda
Vida Press

Fizinė forma. Jaunatvišką įvaizdį padeda kurti ir liekna figūra. J. Fonda neslepia, kad tam, jog palaikytų tokią gerą fizinę formą, ji jau daugybę metų uoliai treniruojasi ir į tai deda daug pastangų. „Manau, kad blogiausias dalykas yra senstant neišlikti aktyviam. Taip, aš nebegaliu bėgioti, slidinėti ar jodinėti žirgu, bet galiu vaikščioti, treniruotis su svarmenimis bei šokti,” – yra sakiusi moteris.

Reuters/Scanpix

Vida Press

Pasitikėjimas savimi. J. Fonda yra tikra mados žvaigždė, tačiau šio statuso nebūtų be jos vidinės stiprybės ir pasitikėjimo savimi. Tai, kaip ji kalba, eina ir netgi stovi kaskart tampa bet kurio jos įvaizdžio dalimi, ne mažiau svarbia, nei vilkimi drabužiai. Aktorė ne viename interviu teigė, kad tik dabar ji jaučiasi tikrąja savimi, žinančia ne tik tai, ko nori, bet ir kaip tai gauti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis