Naujojo sezono batai: kokie yra patys madingiausi?

Staiga subjuręs oras ir vos atėjus rugsėjo 1-ajai užklupęs ruduo reiškia tik vieną: laikas lengvus vasaros batelius keisti patvariais aulinukais. Kokie šį sezoną patys madingiausi?

Jei ieškote vieno must have batų modelio, teks jus nuvilti, nes tendencijų – nemažai. Vis dėlto žinutė aiški: šio sezono batai negali likti nepastebėti, kad ir kokie jie bebūtų – trumpi, ilgi, blizgūs, apkritę, prigludę, juodi ar spalvingi.

Ant rudens sezono podiumų matyta ne viena batų pora, tapusi žvaigžde. „Saint Laurent“ pristatė blizgius, apkritusius aukštakulnius, „Balenciaga“ – lyg antra oda koją padengusius gėlėtus batus, o kur dar keisčiausių formų kulnai, įvairiausi užrašai ir netikėtos detalės... Tereikia išsirinkti.

Atrinkome aštuonis batų modelius, kurie šį sezoną ne tik madingi, bet ir puikiai atrodys žingsniuojant vis labiau rudenėjančiomis gatvėmis.

RYŠKIU KULNU

Salvatore Ferragamo, Byblos
Salvatore Ferragamo, Byblos
Vida Press

Kalbant apie tendencijas, kulnas gali būti toks pats svarbus (ar net svarbesnis) nei pats batas! Ypač jei jis – neįprastos formos, įdomiai lenktas ar apskritai nepanašus į kulną.

Avėkite su: Tai tobulas pasirinkimas minimalistėms, nemėgstančioms įvaizdžio perkrauti detalėmis. Ryškus kulnas yra viskas, ko reikia, kad išvengtumėte nuobodaus stiliaus.


SUVARSTOMI KAREIVIŠKI

Altuzarra, Valentino
Altuzarra, Valentino
Vida Press

Grubūs, masyvūs batai, priekyje suvarstomi raišteliais į madą atėjo kartu su kitomis grunge stiliaus detalėmis. Sezono naujiena – suvarstomi ilgi batai. Su tokiais nepražūtumėte ir ekstremaliausiomis sąlygomis, ką jau kalbėti apie lietuvišką žiemą.

Avėkite su: Odinės kelnės yra tiesiog sukurtos grubiems odiniams batams. Jei bijote atrodyti per daug baikeriškai, atkreipkite dėmesį į moteriškus siluetus, lengvus audinius, pūkinius megztinius ir madingus gėlių motyvus – tai taps atsvara batų grubumui.


APKRITĘ AULINUKAI

Saint Laurent, Marc Jacobs
Saint Laurent, Marc Jacobs
Vida Press

Apkritę aulinukai, kitaip vadinami „pirato batais“ pirmiausiai pasirodė ant mados namų „Saint Laurent“ podiumo ir akimirksniu tapo ryškiausiais sezono batais! Nors blizgus modelis tikrai netiks kasdienai, zomšos arba švelnios odos aulinukai gali tapti jūsų spintos herojumi.

Avėkite su: Stilingiausias sezono įvaizdis – apkritę aulinukai ir vidutinio ilgio sijonas. Jie puikiai atrodys šalia tokių šaltojo sezono garderobo atributų kaip megztinis, vilnos suknelė, šiltas paltas.



PRIGLUDĘ KAIP KOJINĖ

Balenciaga, Burberry
Balenciaga, Burberry
Vida Press

Lyg antra oda prie kojos prigludę vidutinio ilgio bateliai aukštu kulnu – šio sezono seksualiausieji. Norinčios kurti ekstravagantišką įvaizdį rinkitės „rėkiančių“ spalvų arba raštuoto audinio batus: rožinius, oranžinius, gėlėtus.

Avėkite su: Šie bateliai puikiai tik prie trumpintų džinsų. Be to, tai turbūt geriausia avalynė mėgstančioms laisvesnius siluetus, prie grakščiai išlenktos pėdos prigludę aukštakulniai neleis pasislėpti jūsų moteriškumui (kad ir kokius plačius ar uždarus drabužius dėvėtumėte).

BLIZGŪS

Saint Laurent, Chanel
Saint Laurent, Chanel
Vida Press

Blizgūs, metalo ar sidabro imitacijos batai karaliavo ant rudens sezono podiumų. Tai tas batų stilius, kuris neleis likti nepastebėta. Jei ieškote batų, kurie bet kokį įvaizdį paverstų pareiškimu – jums reikia blizgių. Net neverta minėti, kad šis modelis turėtų tapti šventinio sezono topu!

Avėkite su: Šie batai tokie ekstravagantiški, kad neturi būti derinami prie nieko. Tai drabužiai privalo prisiderinti prie jų! Batų blizgesys stilingai atrodys šalia minkštų audinių (šiltos vilnos, su medvilne maišyto džinso), švelnių paviršių, neutralių atspalvių.

VIRŠ KELIŲ

Nina Ricci, Balmain
Nina Ricci, Balmain
Vida Press

Turbūt ne viena mūsų pernai galvojo, kad kitąmet auliniai batai virš kelio jau tikrai nebebus madingi. Iš tiesų, yra atvirkščiai – batai virš kelių ne tik madingi, jie yra ir vieni populiariausių. Šio rudens ilgi batai yra smarkiai prigludę, aukštu kulnu ir basibaigiantys labai aukštai. Kuo aukščiau, tuo geriau!

Avėkite su: Nors tai yra vieni universaliausių batų, tinkančių prie daugelio drabužių, ypač stilingai atrodys avimi su klubus dengiančiais švarkais, išilgintais marškiniais, labai trumpomis suknelėmis. Tegul batų ilgis tampa pagrindiniu įvaizdžio akcentu.

KAUBOJIŠKI

Celine
Celine
Vida Press

Savo batų spintai ieškote kažko visiškai naujo? Grubūs, kampuoti kaubojiško stiliaus batai kirstu kulnu grįžtą į madą! Ne vienerius metus praleidę užmarštyje, šį sezoną jie grįžta kaip įdomus akcentas modernios miestietės aprangai.

Avėkite su: Grubūs batai šalia savęs reikalauja švelnios atsvaros: lengvai krentančių kelnių, šilko palaidinių, smulkių akcentų. Venkite ryškių, karikatūriškų spalvų, labiausiai tiks klasikinė balta, juoda, pilka; neutralūs, žemės atspalviai.

RAUDONI

Fendi, Bottega Veneta
Fendi, Bottega Veneta
Vida Press

Raudona yra madingiausia šio rudens spalva, tad nenuostabu, kad raudoni batai – viena svarbiausių batų tendencijų. Dairykitės ryškios, vaiskios raudonos spalvos. Modelis ne toks ir svarbus – tai gali būti ir bateliai, ir auliniai. Svarbiausia – raudoni!

Avėkite su: Jei siekiate kurti elegantišką įvaizdį, prie raudonų batų derinkite klasikinių spalvų (juodos, baltos) drabužius. Drąsioms tiks raudonų atspalvių įvaizdis nuo galvos iki kojų – tokį ant podiumo pristatė ne vienas dizaineris.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis