Stiliaus dosjė. Ieva Stasiulevičiūtė: esu paprasta biuro darbuotoja. Bet su aukštakulniais.

Paprašyta papasakoti apie šiandieninę savo veiklą Ieva Stasiulevičiūtė (28 m.) nusijuokia, kad dirba radijuje, yra paprasta biuro darbuotoja. „Bet su aukštakulniais,” – priduria ji. Stilinga moteris nesaugo ypatingų drabužių ypatingoms progoms, pasak jos, tokia gali tapti kiekviena diena. Tereikia skoningo makiažo ir puikių batelių!

Ryto ritualai. „Ryte man būtina išgerti stiprios juodos kavos. Tuomet jau galiu rasti kelią ir iki vonios.”

Grožis.Grožis, odos priežiūra man yra svarbu, turbūt kaip ir kiekvienai moteriai. Bet, prisipažinsiu, veido kremą pradėjau naudoti visai neseniai, natūraliai pajutusi tam poreikį. Nuėjusi į parduotuvę šokiravau pardavėjas, jos negalėjo patikėti, kad kažkas gali nenaudoti veido kremo. Taip yra todėl, kad man nereikia apsistatyti vonios gražiais buteliukais kurių paskirties nesuprantu. Vis dėlto turiu visas priemones reikalingas iš pelenės virsti princese (šypsosi).

Apskritai, prie grožio priemonių neprisirišu, viskas priklauso nuo sezono ir odos būklės.”

Karolina Taraškevič-Bethel ir Ieva Stasiulevičiūtė
Karolina Taraškevič-Bethel ir Ieva Stasiulevičiūtė
DELFI / Modesta Meškė

Makiažas. „Buvo laikas, kai nusibrėžti strėlytę (akių kontūro liniją, – aut. past.) atrodė misija neįmanoma. Vėliau teko pačiai išmokti pasidaryti tiek dieninį, tiek vakarinį, tiek televizijai skirtą makiažą. Dabar man tai visai nesudėtinga.”

Asmeninis stilius. „Galbūt chaotiškas? Jis tikrai nėra saldus! Kad ir kaip mėgčiau cukrų ir saldumynus, mano spintoje cukriuko nėra.”

Ieva Stasiulevičiūtė, Gabrielė Martirosianaitė
Ieva Stasiulevičiūtė, Gabrielė Martirosianaitė
DELFI / Karolina Pansevič

Ieva Stasiulevičiūtė (viduryje)
Ieva Stasiulevičiūtė (viduryje)
DELFI / Kiril Čachovskij

Pokyčiai. „Turėjau gyvenime visokių etapų, vadinu tai ieškojimais ir sau jau atleidau (juokiasi). To nesureikšminu, nes rengiausi taip, kaip tuo metu man atrodė gražu. Nuo tada iki dabar mano stilius vis keitėsi ir jis keičiasi iki šiol. Esu vilkėjusi įvairiausių stilių drabužius ir avalynę. Ko niekada neteko avėti, tai kerzų, bet niekada nesakau, kad su jais manęs nepamatysite…”

Spontaniški pasirinkimai. „Dažniausiai dienos aprangą renkuosi spontaniškai, nes iš vakaro niekada nesugalvočiau, ką gi norėsiu rengtis rytoj. Jau nusistovėjo viena taisyklė – jei ryte apsirengiu iš pirmo karto, tuomet ir diena bus gera, o jei daug kartų persirengiu... su diena nebūtinai pasiseks (juokiasi).

Be taisyklių. „Dabar nebėra jokių taisyklių, nei stiliuje, nei madoje. Vienintelė, kuri, manau, išliks visiems laikams yra švara, tvarka.”

Ieva Stasiulevičiūtė, Kęstas Rimdžius
Ieva Stasiulevičiūtė, Kęstas Rimdžius
DELFI / Tomas Vinickas

Įkvėpimas. „Šiandieną užtenka tiesiog apsidairyti aplinkui, yra daug įkvepiančių pavyzdžių. Gatvės gražėja, daugėja stilingų, drąsių žmonių. Nors kai kuriose Vilniaus gatvėse ir atrodo, kad visi apsipirko toje pačioje drabužių parduotuvėje...”

Džiaugtis kiekviena diena. „Taupyti suknelę ypatingai progai yra didžiausia nesąmonė, juk ypatinga proga ir yra ją apsivilkus. Nereikia laukti, reikia gyventi šia diena. Man atrodo, nereikėtų bijoti puošnius drabužius vilkėti ir dienos metu. Štai neseniai iš kolegės gavau labai moterišką komplimentą, ji pasakė, kad kai pradėjau dirbti radijo „M-1" biure, jai būdavo labai keista, kad vidury dienos darbe aš aviu sidabrines kurpaites. Tačiau vėliau tai ją pačią įkvėpė nešioti aukštakulnius! Kolegė padėkojo už komplimentus, kurių dabar kiekvieną dieną sulaukia ne tik iš vyrų, bet ir iš moterų.”

Ieva Stasiulevičiūtė
Ieva Stasiulevičiūtė
DELFI / Mindaugas Ažušilis

Ieva Stasiulevičiūtė, Kęstas Rimdžius
Ieva Stasiulevičiūtė, Kęstas Rimdžius
DELFI / Tomas Vinickas

Spalvos. „Mano spinta visada buvo paskirstyta į dvi dalis – juoda ir kitos spalvos. Turbūt tai irgi priklauso nuo gyvenimo etapo, skirtingais etapais norisi skirtingų spalvų, o vienos mėgstamiausios tikrai negalėčiau išskirti. Kartais, kai būna prasta nuotaika, labai padeda ne apsirengti juodai ir stengtis likti nepastebėtai, bet ryškiai pasidažyti lūpas ir išeiti į gatvę susirinkti komplimentų.”

Tvarka spintoje. „Per pastaruosius kelis mėnesius teko atsisveikinti su labai daug drabužių. Keista, bet nepasigedau nei vieno. Turbūt čia labai moteriškas dalykas – pasilikti džinsus, į kuriuos neįtelpu, arba pirkti drabužį, kuris netinka, bet gal tiks ateityje... Išvaliusi spintą jaučiuosi puikiai. Sakoma, kad kai moteris pakeičia plaukų spalvą, kažkas pasikeičia ir jos gyvenime, manau, kad panašiai yra ir su spinta. Kažkuria prasme, tu ne tik persitvarkai spintos lentynėles, bet ir galvoje šiek tiek persidėlioji.”

Mažiau yra daugiau. „Kuo toliau, tuo mažiau reikia daiktų, turbūt keista tai girdėti iš moters (juokiasi). Tie nereikalingi daiktai... Apsistatome nereikalingais daiktais, nereikalingais žmonėmis ir kodėl, kam?”

Ieva Stasiulevičiūtė
Ieva Stasiulevičiūtė
DELFI / Tomas Vinickas

Apsipirkimai. „Niekada į parduotuvę neinu su tokia mintimi: „Man reikia džinsų, tai ir nusipirksiu džinsus.”, nes kai tai darai turėdama lūkesčių, jiems nepasiteisinus susigadini nuotaiką. Man patinka netikėti atradimai.”

Rudens sezonas. „Yra tokių daiktų, dėl kurių verta laukti, kol pasikeis sezonas. Pavyzdžiui vienos iš mano turimų Kęsto Rimdžiaus kurtų kelnių, kurių, tikiuosi, niekada neišaugsiu (juokiasi). Domiuosi tendencijomis, bet jomis nesergu. Mėgstu investuoti į daiktus, kurie, žinau, tikrai tarnaus man ne vieną sezoną. Madingų drabužių galima įsigyti tinklinėse parduotuvėse, jie nedaug kainuos, padės tą sezoną būti madingu, bet kitą sezoną jau nebebus stilingi. Ką labai mėgstu tai vadinamąsias kolaboracijas tarp garsiu dizaineriu ir tinkliniu parduotuvių. Jas periodiškai organizuoja „Adidas”, „H&M” ir kiti labai dideli tinklai. Taip aukštoji mada tampa labiau prieinama platesnei auditorijai.”

Ieva Stasiulevičiūtė
Ieva Stasiulevičiūtė
DELFI / Erikas Skardžius

Mėgstamiausias drabužis. „Turbūt tai tas drabužis, kuris su manimi yra ilgiausiai, gal švarkas? Jis griežto kirpimo, prailginto silueto, atrodo lyg būtų vyriškas. Tai vienas daiktų, kuris visada atrodo gerai, tinka ir prie džinsų, ir prie mažos juodos suknelės. Bet kurį saldų drabužį jis pavers stilingu. Žiūrint iš šalies atrodo, kad mergina išėjo į lauką, o vyriškis jos pečius apgaubė savo švarku – manau, kad tai yra labai seksualu.”

Ieva Stasiulevičiūtė, Lukas Gricius
Ieva Stasiulevičiūtė, Lukas Gricius
DELFI / Andrius Ufartas

Kai nėra ką rengtis... „Išgirdusi posakį „neturiu ką apsirengti” kiekvienai moteriai sakau – pirmiausiai pasidažyk, susitvarkyk plaukus ir tik tada eik prie spintos. Tada tiks kiekvienas drabužis. Turėtų būti uždrausta rinktis aprangą nepasidažius ir nesusitvarkius plaukų! Kiekvieną rytą pradedu būtent nuo to.

Ši taisyklė galioja ir ruošiantys ypatingai progai – gimtadieniui, įmonės vakarėliui ar kokiai nors šventei. Dažnai ilgai svarstome ką rengtis, bet nepamirškime, kad ne mažiau svarbi yra šukuosena ir skoningas makiažas.”

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis