Balta fotosesija – tyrumo išsiilgusioms širdims

Daugiau nei du dešimtmečius grožio pramonėje dirbanti plaukų stilistė Jurgita Makalauskaitė atranda pačiai sau netikėtą amplua – niekieno neraginta ji ėmė režisuoti temines fotosesijas.

„Pastaroji – baltoji – taip pat gimė spontaniškai. Tai mano reakcija į nuolatinį šiuolaikinių žmonių skubėjimą, konkurenciją, abejingumą vienas kitam. Norėjosi surežisuoti ką nors vizualiai tyrą, priversti žiūrinčius pasigrožėti ir, galbūt, tapti truputį geresniais“, - apie sumanymą pasakojo J. Malakauskaitė, daugeliui labiau žinoma kaip plaukų stilistė ir vizažistė.

J. Malakauskaitė (dešinėje) su modeliu
J. Malakauskaitė (dešinėje) su modeliu
Organizatorių archyvas

Nors dirbusi su teatro režisierės Dalios Ibelhauptaitės, drabužių dizainerio Juozo Statkevičiaus ir kitų talentingų kūrėjų projektais, J. Malakauskaitė prisipažįsta visada norėjusi daugiau, nei kurti asmens įvaizdį. Baigusi Konstantino Bogomolovo įvaizdžio mokyklą ir įgavusi patirties kaip stilistė įvairiuose televizijos projektuose, šiuo metu ji bando save režisierės, scenografės, dekoratorės vaidmenyje.

Organizatorių archyvas

„Šios mano fotosesijos – be jokio komercinio užsakymo. Darau jas iš didelio vidinio noro kurti grožį, dalintis. Idėjos tiesiog gimsta, ateina vaizdiniai, scenarijus, įvaizdžių nuotrupos. Dažnai nuo minčių gausos negaliu net užmigti. Belieka pasikviesti fotografą ir modelius. Visi kiti darbai – nuo vietos parinkimo, erdvės apipavidalinimo iki kostiumų – mano pačios atsakomybė, ir su jais pati viena puikiai susitvarkau. Be abejo, ir modelių plaukais bei makiažu pasirūpinu pati“, - apie fotosesijų gimimą kalbėjo specialistė.

Organizatorių archyvas

Naujausios fotosesijos mūza ir įkvėpėja stilistė vadina draugę, drabužių dizainerę ir lietuviško mados prekių ženklo „2RU2RA“ įkūrėją Olgą Filatovą-Kontrimienę. Anot J. Malakauskaitės, būtent ši menininkė ją išmokė kiekvieną kūrybinį projektą matyti kaip galutinį rezultatą.

Organizatorių archyvas

„Dabar viską matau paveikslais ir pradėdama darbą tiksliai žinau, kaip galiausiai atrodys rezultatas. Olgos, su kuria dirbome daugelyje televizijos projektų, dėka pamilau ir fotografiją, kurią laikau magišku menu – sustabdytos akimirkos yra be galo galingos, jose sudėta tiek daug energijos“, - įsitikinusi J.Malakauskaitė, kuriai įgyvendinti pastarąjį projektą padėjo fotografas Andrius Vengalis.

Organizatorių archyvas

Paprašyta atskleisti daugiau baltosios fotosesijos užkulisių, stilistė teigė siekusi parodyti tris labai skirtingas moteris, kurias sąmoningai pavertė labai panašiomis. Tam J. Malakauskaitė identiškai stilizavo plaukus, sukūrė vienodus makiažus, o aplinką suvienodino pasitelkdama dominuojančią, bet tuo pačiu raminančią ir viską minkštinančią baltąją spalvą.

Organizatorių archyvas

„Taip neabejotinai labai skirtingos šito paveikslo dalyvės tapo vienodomis, lygiomis. Jų veidose ir aplinkoje atsispindi pozityvumas, tyrumas, harmonija. Taip, tai tėra žaidimas, bet kartais užtenka ir jo, kad susimąstytume. Menas skirtas virpinti širdis, ir tikiuosi, kad ši bei būsimos mano kurtos fotosesijos jas virpins“, - vylėsi savo kūrybines ambicijas ir toliau įgyvendinti ketinanti moteris.

Organizatorių archyvas

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis