Stiliaus dosjė. Monika Linkytė: niekada nesirinkčiau įvaizdžio, kuris jau yra kažkur matytas

Vasara dainininkei Monikai Linkytei (25 m.) – užimtas metas. Ji daug koncertuoja, įrašinėja naujas dainas, o pastaruoju metu dar ir ruošiasi muzikinio klipo filmavimui. Merginos gyvenime nėra rutinos, tai atsispindi ir jos asmeniniame stiliuje.

(Ne)įprasta diena. „Įprastos darbo dienos aš neturiu, todėl ją apibūdinti būtų sunku. Vieną dieną aš praleidžiu įrašų studijoje, kitą dieną tenka suderinti tris susitikimus, pasiimti rūbus iš stilistės ir dar susiruošti koncertui. Labai džiaugiuosi, kad kiekviena diena yra vis kitokia. Nebūna rutinos, todėl kasdien išgyvenu vis naują nuotykį.”

Monika Linkytė
Monika Linkytė
Asmeninis archyvas

Džiaugsmas. „Tikriausiai, kad ir kaip banaliai beskambėtų, šiuo metu mane ypač džiugina muzika ir tai, kokius žmonės ji man atsiunčia: tuos, su kuriais kuriame ir dalinamės idėjomis ir tuos, kurie ateina į koncertus. Man labai gera matyti, kai žmonės dainuoja kartu su manimi ir jausti, kad savo muzika galiu priversti juos nusišypsoti.”

Asmeninis stilius. „Mano stiliusminimalistinis, su apgalvotais akcentais. Gyvenu aktyviai, skraidau, važinėju į koncertus, repetuoju, todėl mano apranga negali varžyti ar įpareigoti. Kasdienai rengiuosi patogiai, labai mėgstu džinsus, sijonkelnes, didelio dydžio (angl. oversized) palaidines, sportinę avalynę, kuprines, tačiau kartais norisi ir kažko kitokio – gėlėto sijono ar mažos delninės.”

Monika Linkytė
Monika Linkytė
Asmeninis archyvas

Įtaka. „Didžiausią įtaką mano stiliui padarė pažintis su stiliste Migle Kazėnaite, kuri mano stilių kuria iki šiol. Ji sugebėjo įsiklausyti, suprasti mano skonį ir sukurti tokį mano įvaizdį, koks jis yra dabar. Su Migle susipažinome vienoje fotosesijoje ir nors esu dirbusi su daugybe stilistų, ji vienintelė sugebėjo mane aprengti taip, kad jausčiausi savimi. Dažnai su ja tariuosi ir apsipirkinėdama, tiesiog siunčiu nuotraukas iš matavimosi kabinų Londone, kartu einame apsipirkti Vilniuje. Tiesa, nesu apsipirkinėjimų fanė, todėl perku retai, bet, dažniausiai, visam sezonui.”

Stiliaus įkvėpimas. „Londonas, kuriame mokausi ir gyvenu, yra viena didžiausių mados sostinių. Užtenka pasivaikščioti miesto centre ir stiliaus įkvėpimo gali pasisemti pusmečiui į priekį. Dažniausiai po to pusės metų tendencijos atkeliauja ir į Lietuvą, smagu matyti, kad čia daugėja stilingų žmonių. Kitų aprangoje pastebiu atskiras detales, kurios patraukia akį, tačiau niekuomet aklai nekopijuočiau kito žmogaus aprangos. Mėgstu kurti savo stiliaus harmoniją pati.”

Monika Linkytė
Monika Linkytė
Asmeninis archyvas

„Saugus” drabužių derinys. „Balti marškinėliai, mėlyni, aukšto liemens džinsai, „Converse” bateliai ir mažyčiai auskarai. Dažnai renkuosi šį derinį, ypač jei nėra laiko ar nuotaikos galvoti, ką apsirengti šiandien.”

Monika Linkytė
Monika Linkytė
Asmeninis archyvas

Tendencijos. „Tendencijomis specialiai nesidomiu, dažniausiai apie jas mane informuoja stilistė. Šiuo metu negaliu gyventi be baltų sportinių batelių, netikėtai pamėgau juodus derinius (nors šiaip mėgstu rengtis spalvingai), madinguosius chalato silueto apsiaustus, laisvai krentančias sukneles plonomis petnešėlėmis, dryžius. Nors man patinka šios detalės, mano stiliaus pasirinkimų tendencijos tikrai nediktuoja.”

Scenoje kaip ir gyvenime. „Tiek kuriant sceninį įvaizdį, tiek kasdieniame gyvenime esu ištikima minimalizmui, nesivaikau tendencijų ir vengiu spontaniškų pirkinių. Būtent todėl drabužiai mano spintoje „gyvena” ne vieną sezoną, o kai ją papildau, tai būna apgalvoti ir tarpusavyje gerai derantys drabužiai bei aksesuarai. Sceninės ir fotosesijų aprangos klausimais tariuosi su savo stiliste.”

Monika Linkytė
Monika Linkytė
Asmeninis archyvas

Grožio ritualas. „Koncertuoju dažnai ir nors nemėgstu nenatūralaus makiažo, kuris pakeičia veido bruožus, grimuotis vistiek reikia. Grįžus namo po koncerto, geriausias grožio ritualas – lakštinė „Filorga” kaukė išsausėjusiai odai.”

Ko niekada nevilkėtų. „Niekada nesirinkčiau įvaizdžio, kuris jau yra kažkur matytas. Lietuva – maža šalis, todėl tie patys drabužiai dažnai kartojasi: vieną savaitę – žurnalo viršelyje, kitą – renginyje. Norint surasti stilingų detalių, reikia gerai paieškoti, čia mane čia gelbėja Londonas ir nesibaigiantys jo stiliaus lobynai.”

Monika Linkytė
Monika Linkytė
Asmeninis archyvas

Mėgstamiausia spalva. „Dominuojančios spalvos savo spintoje neturiu. Tiesiog žinau, jog vieną dieną man norisi apsirengti ryškiai, kitą visai šviesiai, o kartais norisi užsidėti juodą suknelę. Gal tam įtakos turi mano zodiako ženklas? (šypsosi)”

Monika Linkytė
Monika Linkytė
Asmeninis archyvas

Atostogų lagaminas. „Dažnai keliauju, todėl išmokau į lagaminą dėti tik tai, kas reikalinga. Nemėgstu apsikrauti daiktais. Atostogoms svarbu patogi avalynė, natūralūs audiniai, judesių nevaržantys drabužiai. Dažnai pasiruošiu ir vieną puošnesnį derinį, nes atostogų metu mėgstu lankytis koncertuose, parodose ar tiesiog pasipuošti vakarienei restorane. Ir, žinoma, už visus atostogų drabužius yra svarbiau apsauga nuo saulės. Mano oda – itin jautri, jai apsaugoti renkuosi kompanijos „SVR” priemones. Purškiama dulksna su apsauga nuo saulės – mano metų atradimas!”

Mėgstamiausias drabužis. „Yra keletas suknelių, kurios jau mano spintoje gyvena nežinia kiek, bet lieku joms ištikima. Jei reikėtų įvardyti dažniausiai vilkimą drabužį, tai būtų džinsai, ypač aukštintu liemeniu.”

Monika Linkytė
Monika Linkytė
Asmeninis archyvas

Mieliausi papuošalai. „Daug papuošalų neturiu, bet beveik visada esu įsivėrusi prie ausų prigludusius auskarus. Šiuo metu nuolat nešioju mažus juvelyrės Jurgos Lago auskarus-paukščiukus. Tai tėvų dovana gimtadienio proga. Šis papuošalas ne tik puikiai atitinka mano stilių, bet ir suteikia jausmą, kad mano artimieji visada yra šalia.”

Monika Linkytė
Monika Linkytė
Asmeninis archyvas

Atradimas. „Bėgant laikui supratau, kad nebūtinai viskas, kas gražiai atrodo žurnaluose, gražiai atrodys ir tada, kai tai vilkėsiu aš. Pradėjau jausti, kas man iš tiesų tinka.”

Stiliaus principas. „Drabužiai turi būti asmenybės tęsinys. Jausčiausi labai nejaukiai, jei būčiau įvilkta į man svetimą (kad ir patį madingiausią) įvaizdį. Seniai supratau, kad stilius ir mada – du skirtingi dalykai, o aš ištikima stiliui.”

Monika Linkytė
Monika Linkytė
Asmeninis archyvas

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis