Stiliaus dosjė. Dizainerė Diana Vapsvė: žinau, kas tinka nedidelio ūgio moterims

Nors sukasi mados pasaulyje, dizainerė D. Vapsvė išlaiko šaltą ir racionalų požiūrį į madą. Ji nesidomi tendencijomis, neaukština drabužio ir netgi atsisako už jį daug mokėti!

Lėti rytai. „Dieną būtinai pradedu su trimis puodeliais kavos (šypsosi). Be jos nei aš, nei vyras neįsivaizduojame savo dienos pradžios. Vasarą mėgaujamės lėtais rytais – kai geras oras, geriame kavą mažoje savo terasėlėje. Kadangi turime savo verslą, nesame pririšti prie darbo laiko, tai ir dėliojamės savo malonumus taip, kaip norime. Kai vaikas pradės eiti į mokyklą, teks grįžti prie grafiko, kai aštuntą valandą jau turi išeiti iš namų. O to aš labai nemėgstu! (juokiasi) Esu iš tų žmonių, kurie nemėgsta skubėti, mėgstu viską ramiai apgalvoti.”

Grožio ritualai. „Man labai svarbu yra gražūs plaukai, o į tai reikia įdėti pastangų (šypsosi). Nesusitvarkiusi plaukų iš namų niekada neišeinu – jie turi būti gražūs, blizgėti. Mano nuomone, plaukai moteriai turi atrodyti idealiai.

Diana Vapsvė
Diana Vapsvė
Virginijus Vapsva

Ryte daugiau dėmesio skiriu grožiui, o ne drabužių pasirinkimui.”

Asmeninis stilius. „Nepriklausomas. Vieną dieną galiu atrodyti kaip paauglė – vilkėti raštuotus marškinėlius ir džinsus, o kitą dieną noriu apsivilkti suknelę. Tai priklauso nuo nuotaikos, kasdien atrodai labai skirtingai.

D. Vapsvė neprisiriša prie vieno drabužių stiliaus
D. Vapsvė neprisiriša prie vieno drabužių stiliaus
Virginijus Vapsva

Šiuo metu garderobe atsiranda vis daugiau klasikos. Metai bėga, jau nebe aštuoniolika (juokiasi) Vis dėlto esu mama ir moteris, kuri turi verslą, taigi negaliu visada atrodyti taip, kaip man norisi. Linkstu į modernią klasiką.”

Tendencijos. „Ir kurdama kolekcijas, ir rinkdamasi savo asmeninį stilių, niekada neatsižvelgiu į tendencijas. Manau, kad kartais tai netgi kvaila. Moteris, kuri žino, kas yra madinga jaučiasi privalanti tai turėti, tačiau iš šono dažnai atrodo, kad net nežino kaip elgtis su tuo madingu daiktu, su kuo jį derinti.

Diana Vapsvė su vyru
Diana Vapsvė su vyru
DELFI / Kiril Čachovskij

Svarbiau ne išmanyti tendencijas, bet jausti drabužių detales ir mokėti jas derinti. Čia yra stiliaus esmė.”

Svarbiausia – žinoti savo figūros ypatumus. „Mano figūra labai specifinė. Esu smulkaus kūno sudėjimo, neaukšto ūgio. Taigi tos populiariausios tendencijos man niekada netinka. Aš net negaliu žvalgytis į tai, kas madinga, nes mano figūrai tinka labai nedaug drabužių modelių ir aš puikiai juos žinau.

Manau, kad svarbiausia žinoti kas tinka tavo figūrai, neišbalansuoja jos formų. Į tai pirmiausiai ir reikėtų atsižvelgti kuriant savo stilių.”

Charakteris drabužiuose. „Vertinu unikalumą, sugebėjimą atrodyti savitai. Niekada nestebiu, ką yra apsirengusi moteris, kuri man atrodo graži. Juk gali apsirengti taip kaip ta kita moteris, tačiau pati atrodysi visai kitaip. Kiekvienos moters charakteris savaip atsispindi drabužiuose.

Diana Vapsvė
Diana Vapsvė
DELFI / Kiril Čachovskij

Štai aš esu griežta ir reikli smulkmenoms, manau, kad tai matosi ir mano drabužiuose. Mano vilkimame derinyje visada turi būti smulki detalė, kuri užbaigs įvaizdį.

Vyro įtaka ar įtaka vyrui. „Tam, kaip atrodo mano vyras, skiriu labai daug dėmesio. Investuoju ir laiko, ir pastangų. O štai jis mano stiliui nedaro jokios įtakos. Jis labai pasitiki mano skoniu, juk leidžia reguliuoti ir savo paties išvaizdą.

Dažnai paklausiu: „Kaip aš, mielasis, atrodau?”, tačiau jis šiuo klausimui mažai emocingas. Dažniausiai atsako „Įdomiai”, tai dažnai susimąstau, ką gi šis žodis reiškia iš vyro lūpų. Jis teigia, kad tai reiškia „Gerai” (juokiasi).

Diana Vapsvė su šeima
Diana Vapsvė su šeima
DELFI / Domantas Pipas

Spalvos. „Mano spintoje dominuoja tamsios spalvos. Džiaugiuosi, kad šią vasarą atradau ir išmokau dėvėti baltą spalvą. Turbūt tiek, kiek marškinėlių šiuo metu turiu, visi yra balti.”

Laisvalaikio drabužių spintoje nėra. „Įdomu yra tai, kad spintoje neturiu skyrelio laisvalaikio drabužiams. Taip pat neišskiriu ir darbo rūbų. Mano spintoje viskas yra bendra, kartais su tomis pačiomis kelnėmis galiu tiek vaikščioti po namus, tiek eiti į darbą. Aš manau, kad moteris ir namuose turi atrodyti moteriška, graži ir pasitempusi. Man yra nesuprantama, kodėl moteris dieną darbe praleidžia būdama susitvarkiusi ir graži, o grįžusi namo „įlenda” į senas, baisias sportines kelnes. Laikausi požiūrio, kad moterims reikia puoštis visur ir visada. Net ir namuose.”

Saugus derinys. „Savo spintoje turiu ne vieną klasikinį švarką, kuris žinau, kad visada išgelbės. Jis tiks prie džinsų ir padės akimirksniu atrodyti oficialiau, puikiai atrodys ir prie šortų. Tiesa, tokiu atveju šortai turi būti klasikiniai.

Diana Vapsvė ir Skaistė Būtytė
Diana Vapsvė ir Skaistė Būtytė
DELFI / Karolina Pansevič

Šiuo metu man labai patinka švarkai, jų spintoje turiu gal keturis ir juos vis keičiu. Kai pas mus tokie orai, švarkai labai praverčia.”

Silpnybė. „Nuėjusi į parduotuvę pirkti batų, dažnai išeinu su keliomis poromis. Tikra batų maniakė (juokiasi).”

Nemėgstamas aprangos kodas. „Labai nemėgstu, kai renginio aprangos kodas yra vakarinė suknelė arba raudonas kilimas. Man tai yra didžiausias vargas, aš ten nesijaučiu graži. Be to, kadangi esu neaukšta, labai sunkiai randu gražią kokteilinę ar vakarinę suknelę. Puošnesnėje suknelėje smulki figūra tarsi prapuola, atrodo juokingai. Jau geriau sulaužysiu aprangos kodą, bet jausiuosi gerai.”

Diana Vapsvė su dukra
Diana Vapsvė su dukra
DELFI / Karolina Pansevič

Ko niekada nevilkėtų. „Niekada nevilkėčiau ilgos, pūstos, tiulio suknelės.”

Drabužių parduotuvės. „Kadangi kuriu drabužius bei kolekcijas, randu laiko ir sau pasisiūti tai, kas man patinka. Kartais, kai greitai prireikia kažkokio rūbo ir žinau, kad nespėsiu pasisiūti, bėgu pirkti į parduotuvę. Tačiau tai būna tokios parduotuvės kaip „Zara”. Didelio dėmesio neskiriu etiketėms, nesiekiu į rūbus daug investuoti. Man drabužis nėra kažkokia vertybė, už kurią norėčiau pakloti krūvą pinigų. Juk mano spinta kone kasdien pasipildo naujais pačios kurtais drabužiais.”

Skaistė Semenikė, Diana Vapsvė
Skaistė Semenikė, Diana Vapsvė
DELFI / Andrius Ufartas

Stiliaus patarimai kitoms nedidelio ūgio moterims. „Aš manau, kad žemo ūgio moterims netinka visi drabužiai, kurie pasibaigia žemiau kelių. Drabužis turi pasibaigti ties liekniausia kūno vieta arba virš kelių, nes kitu atveju drabužis vizualiai trumpins kojas.

Nedidelio ūgio moterims tinka aukštas juosmuo, tuomet kojos vizualiai atrodo žymiai ilgesnės.

Taip pat tinka sluoksniavimas. Jei moteris vilki suknelę, puikiai atrodo ant pečių lengvai užmestas drabužis – tai dėmesį atkreipianti detalė, kuri optiškai šiek tiek ilgina kūną.

Smulki, žema figūra yra gan sudėtinga. Juk modeliui viskas tinka, kad ir ką beužvilktum, o štai mums, žemesnėms moterims reikia paieškoti ir atrasti savas stiliaus gudrybes.”

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis