Lietuvos dizaineriai pataria – štai kokie maudymosi kostiumėliai šią vasarą madingiausi (FOTO)

Vasarą niekaip neišsiversite be maudymosi kostiumėlio. Prieš neriant į madingiausiojo paieškas, siūlome susipažinti su Lietuvos dizainerių kūryba. Jų kolekcijos – nuo modernios elegancijos iki retro stiliaus akcentų, tad ką nors įdomaus sau ras net pačios išrankiausios poilsiautojos.

Audimas by Kristi Andress“

Stilius. Romantiškas, su klasikos elementais.
Kam skirta. Ką nors sau atras kiekviena moteris. Konservatyvesnė rinksis juodą maudymosi kostiumėlį ir vilkės jį kartu su tunika, drąsesnė – baltą.
Įkvėpimas. Kolekciją įkvėpė spalvinimo knygos suaugusiesiems. Visi drabužiai – tarsi spalvinimo knygos puslapiai. Vieni jau nuspalvinti, kiti – dar ne.
Kolekcija. Šią kolekciją prekių ženklo „Kristi Andress“ dizainerė Kristina Kalinauskaitė kūrė 2017-ųjų atostogoms. Maudymosi kostiumėliai uždari priekyje, su iškirpte nugaroje, liemenį akcentuoja optinę iliuziją kuriančios detalės. Greta siūloma kimono stiliaus tunika.
Išskirtiniai bruožai. Maudymosi kostiumėliai dekoruoti lazeriu. Kuriant vieną modelį išbandyta naujovė – pritaikyti ne tik perforacijos, bet ir sublimacijos metodai.
Tendencijos. Vientisas maudymosi kostiumėlis.
Kur įsigyti. Visose didžiosiose prekių ženklo „Audimas“ parduotuvėse ir www.audimas.com.

„Makara wear“

Stilius. Modernus, sportinis, elegantiškas.
Kam skirta. Moderniai undinei, kuri nebijo eksperimentuoti, būti savimi ir jaustis patogiai.
Įkvėpimas. Dizainerę Gerdą Mickevičiūtę įkvėpė Los Andžele gyvenanti verslo partnerė Kristina.
Kolekcija. Su 2017-ųjų vasaros kolekcija „Makara wear“ žengia į Kalifornijos vandenis, čia nėra koncentruojamasi į banglenčių sportą. Maudymosi kostiumėliai seksualūs ir atviri, skirti ne tik aktyviam laisvalaikiui ir kelionėms, bet ir poilsiui.
Išskirtiniai bruožai. Maudymosi kostiumėliai siuvami iš kokybiškų audinių, atvežtų iš Italijos, Kinijos, Singapūro.
Tendencijos. Atidengti kūną, apnuoginti pečius. Įkvėpimo semtasi iš XX a. 9-ojo dešimtmečio.
Kur įsigyti. Butikuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Palangoje ir el. parduotuvėje www.makarawear.com.

„Due Fashion“

Stilius. Meniškas, subtiliai išskirtinis.
Kam skirta. Moteriai, kuri žino, kad yra ypatinga, elegantiška, graži ir subtili, o taip pat ir tai, kuri visa tai pajus apsivilkusi „Due Fashion“ maudymosi kostiumėlį.
Įkvėpimas. Gamta. Tai yra energetiškai stipri vieta, tad per ja besiskleidžiantis kūrybiškumas yra natūraliai vykstantis procesas, įkvėpęs dizaineres.
Kolekcija. Naujausioje kolekcijoje, kaip ir prieš tai buvusioje, atsispindi dizainerių trauka gamtai. Dominuoja ryškūs spalvų kontrastai, gėlių motyvai. Dizainerės maudymosi kostiumėlius siūlo vilkėti leidžiant laisvalaikį paplūdimyje, mėgaujantis vandens pramogomis arba kasdienybėje, kartu su lengvai krentančiomis kelnėmis aukštu liemeniu, sijonais, šortais.
Išskirtinis bruožas. Klasikiniai maudymosi kostiumėlių kirpimai tinka bet kuriai figūrai ir gali būti vilkimi tiek maudynėms ežere bei baseine, tiek su kasdiene apranga, kaip glaustinukės.
Tendencija. Vientisas maudymosi kostiumėlis – kas sezoną patogumas tampa vis svarbesnis.
Kur įsigyti. Vilniuje esančioje studijoje bei www.duefashion.com.

Agnė Kuzmickaitė

Stilius. Moteriškas, romantiškas, su retro stiliaus elementais.
Kam skirta. Moteriškos figūros moteriai, kuri nori pasipuošti.
Įkvėpimas. Kurdama maudymosi kostiumėlį dizainerė Agnė Kuzmickaitė galvojo apie puošnų drabužį – mažą suknelę ar palaidinę.
Kolekcija. Šio sezono – labiau romantiška nei buvusi prieš tai. Turi ir sportinio stiliaus elementų. Dominuoja klasikinės juodos ir baltos spalvų deriniai, paįvairinti tamsiai mėlyna ir ryškiai rožine. Į daugumos maudymosi kostiumėlių konstrukciją integruoti dizainerės mėgstami ir dabar itin madingi išskirtiniai raukiniai. Jie švelniai maskuoja klubų zoną, apgaubia pečius, atidengia nugarą.
Išskirtiniai bruožai. Raukiniai, moteriškumas ir, žinoma, dizainerės kūrybai būdingas drugelio motyvas.
Tendencijos. Šį sezoną yra dvi pagrindinės kryptys – sportinė ir romantinė.
Kur įsigyti. „SPA Vilnius“ Druskininkuose, „Kempinski SPA“ Vilniuje ir www.agnekuzmickaite.com.

„Top to bottom“

Stilius. Vieno stiliaus nėra – jį kuria maudymosi kostiumėlį vilkinti moteris.
Kam skirta. Dėl didelės modelių ir jų dėvėjimo būdų įvairovės ką nors sau ras kiekviena.
Įkvėpimas. Prekių ženklo „Top to bottom“ dizainerė Gabrielė Gineikaitė visą šaltąjį sezoną praleido Dubajuje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Būtent šis miestas ir įkvėpė sukurti naują maudymosi kostiumėlių kolekciją.
Kolekcija. Spalvinga, modeliai labai moteriški, pabrėžiantys figūrą. Dviejų dalių maudymosi kostiumėliai išsiskiria paaukštintu liemeniu, ištisiniai – giliomis iškirptėmis. Pagrindinis akcentas – raištelių ir juostų dekoracijos.
Išskirtiniai bruožai. Daugybė būdų vilkėti vieną maudymosi kostiumėlį. Klientei siunčia kartu su instrukciją, kaip jį dėvėti. Moteris skirtingai rišdama juostas kaskart gali atrodyti vis kitaip, maudymosi kostiumėlį derinti prie tą dieną vilkimų drabužių.
Tendencijos. Svarbiau nei tendencijos yra grožis ir patogumas.
Kur įsigyti. Butikuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir feisbuke, „Top to bottom“ puslapyje.

„Ms. Mermaid“

Stilius. Moteriškas, puošnus ir svajingai paslaptingas.
Kam skirta. Stipria vidine elegancija, ramybe ir kartu laukiniu troškimu keliauti bei patirti pasižyminčiai moteriai.
Įkvėpimas. Prekių ženklo „Ms. Mermaid“ dizainerę Agnę Šukytę įkvėpė kelionės, aistra pažinti ir ieškoti stipriųjų žmonių savybių. O tada menininkė stengiasi jas paryškinti.
Kolekcija. Šiam sezonui siūloma nauja ypatinga spalvų paletė. Maudymosi kostiumėliai puošti madingais siuviniais ir šiam ženklui būdinga kaspino detale.
Išskirtiniai bruožai. Aukšta kokybė, elegancija ir išskirtinis dėmesys detalėms.
Tendencijos. Ryškios spalvos, kontrastingi jų deriniai, siuviniai.
Kur įsigyti. „Ms. Mermaid“ studijoje Kaune bei kituose butikuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Marijampolėje.

Nuotraukos – iš dizainerių ir prekių ženklų archyvų

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis