Vasaros tendencija, kuria savo spintą norės papildyti net pačios išrankiausios

Romantiški raukiniai – šio sezono palaidinių, suknelių, aksesuarų puošmena. Tikras moteriškumo triumfas.

Kartais mada šokiruoja, priverčia į save pažiūrėti kitu kampu, supurto supratimą apie tai kas yra gražu ar negražu. Vis dėlto, šios vasaros mada – ne tokia. Štai viena didžiausių 2017-ųjų tendencijų, raukiniai, yra romantiški, moteriški ir, greičiausiai, ras kelią net į didžiausios mados skeptikės širdį.

Viena svariausių priežasčių – raukinių universalumas. Dizaineriai savo pavasario-vasaros kolekcijose parodė net kelis skirtingus raukinių variantus, raukė netikėtus audinius, raukinius smarkiai išdidino ar, atvirkščiai, pateikė smulkius, vos pastebimus. Atrodo, nemadingių raukinių nėra, belieka išsirinkti.

„Chloe“
„Chloe“
Vida Press

Kuo šio sezono raukiniai skiriasi nuo prieš tai buvusių? Dizaineriai raukė netikėtus audinius: mados namų „Alexander McQueen“ kolekcijoje modeliai demonstravo sunkią rauktą odą, kuri, savo ruožtu, buvo dar ir dekoruota gėlėmis.

„Alexander McQueen“
„Alexander McQueen“
Vida Press

Mados namų „Erdem“ raukiniai – taip pat sunkūs, suraukti iš prairusio storo audinio, kuris vos judėjo modeliui žygiuojant podiumu.

„Erdem“
„Erdem“
Vida Press

Dar vienas įdomus dizainerių bandymas kitu kampu pažvelgti į raukinius – juos smulkiai subanguoti, o tada susukti į įvairias figūras. Mados namai „Jacquemus“ iš tokių skulptūriškų raukinių dėliojo sijonus, „Preen“ – palaidines.

„Jacquemus“
„Jacquemus“
Vida Press

„Preen“
„Preen“
Vida Press

Romantiški raukiniai – šio sezono palaidinių, suknelių ir aksesuarų puošmena, taigi į juos ir reikėtų žiūrėti kaip į puošmeną. Stilingam deriniui užteks vieno bangelėmis puošto gaminio. Kiti ansamblio elementai raukiniams turėtų būti tik fonas, todėl čia geriausiai tiks klasikiniai, „švaraus“ dizaino drabužiai ir aksesuarai.

Olivia Palermo
Olivia Palermo
Vida Press

Anna Dello Russo
Anna Dello Russo
Vida Press

Ada Kokosar
Ada Kokosar
Vida Press

Sienna Miller
Sienna Miller
Vida Press

Alexa Chung
Alexa Chung
Vida Press

Romantiškus raukinius labai lengva derinti, tereikia atsižvelgti į figūros specifiką. Į audinio bangeles žiūrėkite kaip į akį traukiantį aksesuarą – laikykite jas toliau nuo stambiausios savo kūno vietos. Vis dėlto labiausiai bangelės tiks itin liekno, berniukiško kūno sudėjimo moterims. Jei jūsų figūra būtent tokia – sveikiname, jums tiks bet kuris raukiniais puoštas derinys (net ir pats rizikingiausias!).

Kate Foley
Kate Foley
Vida Press

Taigi, jei norite atnaujinti savo šiltojo sezono garderobą, tam labiausiai tiks ryškus, raukiniais puoštas drabužis ar aksesuaras:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis