Štai kodėl šį pavasarį pirksime vienu dydžiu didesnius drabužius

Plačios kelnės, išdidinti marškinių pečiai ir rankovės, didžiuliai, masyvūs papuošalai – akivaizdu, kad šį sezoną mada serga didybės manija. Prieš atmetant šią tendenciją, kaip pernelyg ekstremalią ir sunkiai pritaikomą, siūlome suteikti jai šansą. Pasirodo, platūs drabužiai gali vizualiai liekninti, o išilginti siluetai – būti netgi labai elegantiški.

Per didelių drabužių mada (iš anglų k. oversized fashion) dažniausiai siejama su vyriškos spintos įkvėptais išdidintais pečiais, lyg per dideliais džinsais (ne veltui yra pagarsėjęs angliškas jų pavadinimas boyfriend jeans – vaikino džinsai), masyviais, apkritusiais siluetais. Juk turi būti kažkokia priežastis, kodėl dėvimi drabužiai nėra tinkamo dydžio! Šį sezoną ji labai paprasta – laisvas, išdidintas siluetas yra pats madingiausias. Be to, kiek per dideli drabužiai suteikia laisvės, leidžia lengviau judėti ir bet kuriam įvaizdžiui suteikia modernumo.

Niujorko gatvės mada
Niujorko gatvės mada
Vida Press

Didelis nebūtinai turi reikšti masyvus ir beformis. Platūs kiulotai paaukštintu juosmeniu yra tikras elegancijos sinonimas, jie puikiai atrodo tiek aukštoms, tiek žemesnio ūgio moterims. Be to, išdidintus drabužius galima panaudoti modeliuojant figūrą, paslepiant tai ko nereikia ir paryškinant liekniausias kūno vietas. Tendencijos panaudojimo pavyzdį parodė mados namai „Celine" bei dizainerė Stella McCartney – 2017-ųjų pavasario kolekcijų pristatymuose per didelis audinio kiekis buvo surauktas bei surištas ties juosmeniu, taip sukuriant smėlio laikrodžio siluetą.

„Celine“ kolekcijos pristatymas
„Celine“ kolekcijos pristatymas
Vida Press

„Chloe“ kolekcijos pristatymo užkulisiai
„Chloe“ kolekcijos pristatymo užkulisiai
Vida Press

Ar girdėjote apie popierinio maišelio kelnes (iš anglų k. paperbag pants)? Tai vienos populiariausių sezono kelnių. Madingosios kelnės yra plačios ne tik ties klešnėmis, bet ir ties liemeniu, čia audinių klostės yra suimamos diržu, taip sukurdamos suglamžyto popierinio maišelio efektą. Tokios kelnės tik iš pažiūros gali atrodyti tinkančios tik labai lieknoms ir smulkioms moterims. Ties juosmeniu suveržtas diržas jį išryškina, taip sukurdamas proporcingos figūros įvaizdį. Plačių pečių moterims prie tokių kelnių reikėtų derinti prigludusias palaidines ir minimalistinio stiliaus marškinėlius. Tos, kurių pečiai yra siauri, smėlio laikrodžio iliuziją sukurs priderinusios marškinius pūstomis, rauktomis rankovėmis ir pečiais.

Rosie Assoulin kolekcijos pristatymas
Rosie Assoulin kolekcijos pristatymas
Vida Press

Išbandykite dramatiškų pečių bei rankovių tendenciją – tai yra labai parankus būdas žaisti su proporcijomis. 80-tųjų mada rankoves paversti pagrindiniu drabužio akcentu buvo atgaivinta mados namų „Isabel Marant", „Jacquemus" bei „JW Anderson" kolekcijose. Čia buvo žaidžiama su raukiniais, audinio pertekliumi, įdomiais rankogaliais ir lyg balionas išpūstais pečiais. Proporcijų balansą atstatė nuogi pečiai bei korsetu suveržtas, diržu susiaustas ar kitaip paryškintas liemuo.

Isabel Marant kolekcijos pristatymas
Isabel Marant kolekcijos pristatymas
Vida Press

„Jacquemus“ kolekcijos pristatymas
„Jacquemus“ kolekcijos pristatymas
Vida Press

Taigi, jei pirksite naują drabužį, tegu jis būna bent jau vienu dydžiu per didelis. Jei tai palaidinė – tegu jos rankovės būna per ilgos. Jei džinsai – tai nevaržantys. Jei švarkas – ilgas kaip paltas, arba su ryškiais,išdidintais pečiais.

Kaip per didelių drabužių tendenciją savo garderobe pritaikė stilingos žvaigždės? Minimalistės pasirinko atkreipti dėmesį į formą, o nerūpestingumą mėgstančios damos lyg be pastangų plačius drabužius lengvai įtraukė į savo kasdienį stilių.

Sienna Miller
Sienna Miller
Scanpix

Victoria Beckham
Victoria Beckham
Scanpix

Gigi Hadid
Gigi Hadid
Vida Press

Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen
Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen
AP / Scanpix

Emily Ratajkowski
Emily Ratajkowski
Vida Press

Kate Moss
Kate Moss
Sipa / Scanpix

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis