Pėdkelnių dilema: nešioti negalima išmesti

Kur dėtumėte kablelį šiame sakinyje? Pėdkelnių klausimas tampa itin aktualus atėjus pavasariui. Lyg ir žinome, kad storos kūno spalvos pėdkelnės nėra pats patraukliausias variantas, tačiau aklinai juodos, mūvimos šviečiant pavasario saulei, pradeda atrodyti juokingai. Šios taisyklės padės susigaudyti nelengvoje pėdkelnių dilemoje.

Portalas „Harper's Bazaar“ atrinko 5-ias pėdkelnių mūvėjimo taisykles, kurios padės apsispręsti kitą kartą iškilus tokiai dilemai.

1. Pėdkelnės tinka tik šaltajam sezonui

Ar lyja lietus, ar šviečia saulė, pėdkelnės neturėtų būti dėvimos anksčiau, nei nuo spalio 1-osios. Taip pat, vos atėjus balandžio 1-ąjai, jos turi keliauti į giliausią stalčių ir nebūti ištrauktos iki rudens. Šį sezoną išimtis teikiama nėrinių bei tinklinėms pėdkelnėms (kaip kad buvo pristatyta „Chanel“ bei „Proenza Schouler“ kolekcijose). Bet ir šioje vietoje galvokite apie grožį, o ne praktiškumą. Tokios pėdkelnės yra mūvimos dėl grožio, ne dėl šilumos.

Kate Moss
Kate Moss
Vida Press

2. Juodos pėdkelnės su kai kuriais deriniais gali atrodyti gerai

Kai kuriems deriniams šiek tiek permatomos, matinės pėdkelnės gali suteikti elegancijos ir atrodyti labai gerai. Taip pat ir spalvotos pėdkelnės, tik svarbu laikytis tam tikrų taisyklių: jokių zigzagų, dryžių ar pop stilių primenančių raštų. Rinkitės ramius tonus, kurie tiktų prie jūsų drabužių.

Alexa Chung
Alexa Chung
Scanpix

3. Kūno spalvos pėdkelnės yra priimtinos

Tačiau jokiomis aplinkybėmis negali būti dėvimos vasarą, o šaltuoju metų laiku jos turi būti matinės ir tobulai atitinkančios jūsų odos atspalvį. Net negalvokite apie blizgias pėdkelnes. Siekiamas lyg antra oda prigludusių, o ne bronzinių pėdkelnių efektas. Ne mažiau svarbu – kad pėdkelnės būtų labai plonos, beveik nepastebimos.

Emily Ratajkowski
Emily Ratajkowski
Scanpix

4. Ypatingomis progomis pėdkelnės gali būti draugas, o ne priešas

Rinkitės maksimaliai prispaudžiančią porą, tuomet jos iš dalies atliks ir formuojančių apatinių paskirtį, prispaus pilvuką ir šlaunis. Jei jos juodos, galite ieškoti vos vos žvilgančių – tokios pėdkelnės turės liekninantį efektą. Tik nesusigundykite dekoruotomis, smarkiai blizgančiomis ar įvairiais raštais puoštomis pėdkelnėmis.

Carine Rotfield
Carine Rotfield
Vida Press

5. Eksperimentuokite su avalyne

Pėdkelnės ir sportiniai bateliai (tik jokiu būdu prie šio derinio papildomai nemūvėkite kojinių!) gali atrodyti stilingai ir nerūpestingai. Jei nebijote stiliaus eksperimentų, derinkite spalvingus sportinius batelius ir juodas pėdkelnes, arba baltus kedus ir tinklinių pėdkelnių porą. Vis dėlto, saugiausias ir elegantiškiausias variantas būtų rinktis aukštakulnius batelius arba aulinukus.

Stilinga praeivė gatvėje
Stilinga praeivė gatvėje
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis