Kaip pavasario tendencijas pritaikyti tarpsezoniniam laikotarpiui?

Parduotuvės jau pilnos naujojo sezono madų, tačiau vėsus ir lietingas oras dar neleidžia tuo pasidžiaugti. Kaip pavasario tendencijas pritaikyti tarpsezoniniam laikotarpiui? Kūrybingai jas įvesti į savo šaltojo sezono spintą!

Laikas, kuomet keičiasi sezonai, nesvarbu ar iš šaltojo į šiltąjį, ar atvirkščiai, visada būna sudėtingas. Visą žiemą dėvėti pilki ir juodi drabužiai pabosta, o naujos pavasario kolekcijos dar atrodo sunkiai pritaikomos šaltai lietuviško pavasario pradžiai. Pereinamojo, tarpsezoninio laikotarpio spintos paslaptis: pradėti į garderobą po truputį įvedinėti šiltajam sezonui skirtus drabužius, gudriai juos derinant su jau turimais rudens – žiemos atributais. Šios pavasario tendencijos lengvai įsilies į jūsų spintą ir praskaidrins net niūriausią dieną.

1. Dryžiai

Madingiausi dryžiai – ryškūs ir grafiški. Jie tokie, kurių neįmanoma nepastebėti. Dryžuotas drabužis toks universalus, kad jį pritaikysite tiek vasarą, tiek dar vėsų pavasarį. Rinkitės dryžuotą suknelę, kelnes, švarkelį, ar megztinį, derinkite su aulinukais, įvairiomis ryškiomis detalėmis.

Sarah Rutson
Sarah Rutson
Vida Press

2. Perregimi audiniai

Perregimi audiniai vis dar madingi, tad kodėl to neišnaudojus? Tai tobulas audinys, pritaikomas tiek dieną, tiek vakare. Jei tendencija jums atrodo per daug drąsi, pradėkite nuo perregimos suknelės, dėvimos ant džinsų, arba nėrinių palaidinės, vilkimos po smokingo tipo švarku. Kol dar laukiame šiltesnių orų, čia pasitarnaus drabužių sluoksniavimas. Plonas audinys, ar perregimi nėriniai, dėvimi su masyviu kašmyro megztiniu ar vilnos švarkeliu sukurs efektingą kontrastą.

Ada Kokosar
Ada Kokosar
Vida Press

3. Gėlių žiedai

Šio sezono gėlės yra ryškios, karikatūriškos arba kaip tik dvelkiančios senove bei retro stiliumi. Gėlėtą suknelę galite vilkėti jau dabar, tiesiog priderinkite šiltesnį švarkelį bei grubius aulinukus. Stiliaus įkvėpimo ieškokite Paryžiaus mados savaitės dalyvės, Charlotte's Groeneveld aprangoje – moteris meistriškai sudėliojo spalvingą ir optimizmu trykštantį ansamblį, kurio pagrindas – masyviomis gėlėmis marginta suknelė.

Charlotte Groeneveld
Charlotte Groeneveld
Vida Press

4. Šerbetas

Jei ciklameno rožinė jums atrodo per daug saldi, nesijaudinkite. Šį sezoną galite rinktis iš įvairiausių šerbeto atspalvių. Madingos visos rožinės variacijos: nuo cukraus vatos iki kramtomos gumos, taip pat – geltona, raudona, žalia, oranžinė. Ryškios spalvos aksesuaras – batai, rankinė ar auskarai suteiks gyvybės net ir visiškai juodam įvaizdžiui.

Paryžiaus mados savaitės dalyvė
Paryžiaus mados savaitės dalyvė
Vida Press

5. Ryškūs pečiai ir rankovės

Ši iš pažiūros sunkiai kasdienybėje pritaikoma tendencija gali tapti pereinamojo sezono įvaizdžio pagrindiniu akcentu. Ieškokite švarkelių ar marškinių, išsiskiriančių pūstomis rankovėmis, išplatintais pečiais, ar išilgintais rankogaliais, juos vilkėkite su džinsais, klasikinėmis chaki kelnėmis, džinsiniu sijonu. Tegu rankovės būna svarbiausios!

Milano mados savaitės dalyvė
Milano mados savaitės dalyvė
Vida Press

6. Balta nuo galvos iki kojų

Balta spalva nėra pats praktiškiausias pasirinkimas šaltuoju metų laiku, tačiau ji turi savybę deriniui akimirksniu suteikti gaivios prabangos įspūdį. Taigi, nebūtina laukti vasaros tam, kad galėtumėme ją vilkėti. Kol saulė dar nedžiugina šiluma, visiškai baltą įvaizdį papildykite kitų neutralių tonų drabužiais: smėlinės spalvos paltu, rausva palaidine, ar kremo atspalvio megztuku.

Paryžiaus mados savaitės dalyvė
Paryžiaus mados savaitės dalyvė
Vida Press


7. Išdidintos proporcijos

Pavasariui dizaineriai siūlo maksi dydžio drabužius: plačias kelnes, ilgus paltus bei marškinių rankoves, keliais dydžiais per didelius švarkus. Jei norite išlaikyti kūno proporcijas, vienu metu dėvėkite tik vieną išdidintą drabužį: įdomų švarką plačiais pečiais ar ilgas plačias kelnes. Vis dėlto, apsirengusi kelis oversize tipo drabužius, pavyzdžiui ilgą, laisvo kirpimo lietpaltį ir plačią satino suknelę, atrodysite labai stilingai.

Paryžiaus mados savaitės dalyvė
Paryžiaus mados savaitės dalyvė
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis