Lietuvoje kurti bikiniai susuko galvas stipriosios lyties atstovams

Vos internete pasirodė keletas bendrų bikinių kūrėjos Rūtos Gajauskaitės Krūmienės ir prie jų priderintų juosmens rankinių autorės Eglės Bliujūtės darbų nuotraukų, stipriosios lyties atstovai tarsi pametė galvas klausdami, kur galėtų tokius derinius nupirkti savo draugėms.

„Kelias dienas nieko kito neveikėme, tik atsakinėjome į laiškus!“, - su šypsena sakė prieš pusantrų metų į maudymosi kostiumėlių kūrybos subtilybes pasinėrusi tituluota dailiojo čiuožimo atstovė R. Gajauskaitė Krūmienė.

R. Gajauskaitė Krūmienė

Daugelį metų po pasaulį keliavusi sportininkė iš svečių šalių atminimui sau parsiveždavo ne magnetuką ar puodelį, o bikinį. Kuo įdomesni raštai, formos, dekoracijos, tuo paplūdimiui ar baseinui skirti drabužėliai labiau traukė merginos akį.

„Dabar daugelį jų jau esu atidavusi ir pardavusi. Pasilikau tik vieną, su manimi į Lietuvą atkeliavusį iš Ibizos“, – pasakojo kūrėja.

Paklausta, kodėl pati nusprendė imtis bikinių dizaino, R. Gajauskaitė Krūmienė neslėpė – kelionės į užsienį ėmė retėti, o gimtinėje nieko originalaus įsigyti nepavykdavo.

„Maudymosi kostiumėliai mūsų parduotuvėse labai vienodi ir moteriški. O man vis norėdavosi išskirtinio, tokio šiek tiek amazoniško“, – sakė pašnekovė.

Pirmąjį bikinį R. Gajauskaitei Krūmienei padėjo pasiūti mama. Daugybę mezgimo ir siuvimo paslapčių žinanti moteris drabužėlį dekoravo subtiliais nėriniais.

„Atostogų nuotraukas, kuriose juo vilkėjau, patalpinau savo socialinių tinklų profilyje ir sulaukiau ne vieno klausimo, kur pirkau bikinį. Kai pasakiau, kad tai – autorinis darbas, atsirado ne viena, norinti turėti kažką panašaus“, - sakė prekės ženklo „VAYU“, kas išvertus iš sanskrito kalbos reiškia vėją ir išskirtinumą, įkūrėja.

Kol Rūta išsiaiškino visas maudymosi kostiumėlių kūrimo subtilybes, praėjo šiek tiek laiko. Tačiau dabar ji žino, kur reikia įsiūti papildomą siūlę, tam, kad jį vilkinčiosios kūno formos atrodytų kur reikia iškilesnės, o kur nereikia – lieknesnės.

R. Gajauskaitė Krūmienė kuria dvi maudymosi kostiumėlių kolekcijas. Vieni gaminiai yra iš likros ir dekoruoti skirtingais rankų darbo nėriniais. Kiti gimė iš aksomo. Būtent jų nuotraukos vos prieš kelias dienas pasiekė viešumą.

Aksomas – sezono naujiena. Šis audinukas labai patogus, puikiai džiūsta. Daug dalykų apie medžiagas sužinojau sportuodama – juk čiuožiant reikia vilkėti ne tik išsiskiriantį, bet ir patogų drabužį“, - sakė pašnekovė.

Ji įsitikinusi, kad prie egzotiškų bikinių dera „Belly Bags“ įkūrėjos E. Bliujūtės kurtos juosmens rankinės. Tai – tarsi paplūdimio delninės, tik pritvirtintos ant klubų.

Organizatorių nuotr.

E. Bliujūtė

„Atrodo, daugybę dalykų esame matę internete. Tačiau kai pradedame ieškoti, užduotis tampa nebe tokia lengva. Matyt, tai ir paskatina kurti“, - svarstė R. Gajauskaitė Krūmienė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis