Nuotakos įvaizdis: šiųmetės tendencijos labai skirsis nuo pernykščių

„Natūrali, gaivi ir spindinti“, – taip 2017 metų nuotaką apibūdina diplomuota stilistė ir vizažistė Sofio Gelašvili-Niūniavė.

Grožio salonui „Sophistique“ vadovaujanti jaunoji verslininkė intensyviai ruošiasi artėjančiam vestuvių sezonui. Kartu su grožio salone suburta makiažo ir šukuosenų meistrų komanda S. Gelašvili-Niūniavė pristato penkis skirtingus nuotakos įvaizdžius.

Organizatorių archyvas

Vestuvinės fotosesijos modeliais tapo profesionalus modelis Kamilė Ponomariovaitė ir „Mis Lietuva 2014“ Agnė Kavaliauskaitė.

S. Gelašvili-Niūniavė siūlo pamiršti ryškų veido kontūravimą, o atsigręžti į švytintį, pabrėžiantį natūralius veido bruožus, skaistų makiažą. „Viena iš ryškesnių šių metų tendencijų – rožinė spalva. Ji vyrauja ir nuotakų makiažuose. Rožiniai akių šešėliai ir rožinės lūpos yra tendencijų viršūnėse. Siūlau derinti akių šešėlių, lūpų dažų ir skaistalų atspalvius“, – sako prestižiniame Marangoni institute mados stilizavimo studijas baigusi S. Gelašvili-Niūniavė.

Organizatorių archyvas

Ilgą laiką svarbiausiu makiažo akcentu buvo ryškūs antakiai. Vizažistė siūlo atsisakyti šios savo pozicijas apleidžiančios mados tendencijos ir rinktis natūralius, kuo artimesnius natūraliai spalvai antakius. Tiesa, S. Gelašvili-Niūniavė jokiu būdu nesiūlo jų nuploninti, o atvirkščiai palikti natūraliai ir jaunatviškai atrodančią antakių formą.

Organizatorių archyvas

„Pamirškite matinius lūpų dažus, šiemet ant mados podiumų karaliavo spindinčios ir gundančios lūpos. Šį sezoną būtinai įsigykite natūralios spalvos lūpų dažų atspalvį. Sveikos ir spindinčios lūpos – šių metų makiažo akcentas“, – atskleidžia grožio salono „Sophistique“ įkūrėja kartu su savo kolege vizažiste Jovita Lukauskaite atlikusi modeliams makiažus.

Organizatorių archyvas

Tiesa, profesionalė nesiūlo aklai vadovautis vyraujančiomis stiliaus tendencijomis. Labai svarbu atsižvelgti į nuotakos individualumą ir parinkti tokį įvaizdį, kuris labiausiai atskleis nuotakos grožį ir nepavers jos nepažįstama.

Organizatorių archyvas

„Atkreipkite dėmesį į plaukų pynimus. Nors jie madingi jau ne vienerius metus, šiais metais siūlau rinktis laisvą, lengvą plaukų pynimą. Kasos turi atrodyti vėjavaikiškai, net netvarkingai. Įvaizdį sustiprina laisvi plaukų galiukai, krentančios sruogos priekyje. Tokios kasos puikiai tiks romantiško stiliaus nuotakai. Labai originalus sprendimas nuotakai – aplink galvą lyg lankelis supinta kasa. Šukuoseną galima pagyvinti gėlėmis arba galvos aksesuarais“, – pasakoja stilistė. Fotosesijoje modelių plaukų stiliumi pasirūpino šukuosenų meistrė Andželika Wojc.

Organizatorių archyvas

Lengvai krentančių garbanų šukuosenos vis dar išlaiko savo pozicijas tarp nuotakų. Tačiau skirtingai nei praėjusiais sezonais, šiemet garbanos formuojamos pakankamai ryškios, didelės ir nerūpestingos, stengiamasi sudaryti kuo natūralesnį įvaizdį. Holivudinės garbanos šiemet užleidžia pozicijas bohemiško stiliaus, lyg vėjo sutaršytoms garbanoms.

Organizatorių archyvas

„Į kuodą sukelti plaukai – viena iš mėgstamiausių lietuvių nuotakų šukuosenų, taigi ir šiemet daug nuotakų rinksis būtent taip sušukuotus plaukus. Tokia šukuosena gerai laikosi ir nereikalauja didelio dėmesio ir taip įtemptos dienos metu. Net ir kuodas šiemet turėtų būti laisvas, su netvarkingomis sruogomis, sukuriant lengvumo, natūralumo vaizdą“, – vyraujančias tendencijas pristato S. Gelašvili-Niūniavė.

Organizatorių archyvas

Nuotraukų autorė – Agata Gricajeva.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis