5 madingiausi 2017 m. aksesuarai

2017 m. pavasarį ir vasarą vyraus žvilgsnius traukiantys aksesuarai, nuo rankinių, batelių iki papuošalų. Šį kartą apie pastaruosius - naują sezoną pasitiksime ryškiais, ekstravagantiškais papuošalais, kuriais dabintis siūloma kuo gausiau.

Nors stilistai šįmet ragina pamiršti kuklumą, persistengti nederėtų. Jei renkatės masyvius ar originalesnius aksesuarus, pirmenybę teikite griežtesnio kirpimo, paprastesnio dizaino drabužiams. Apranga ir aksesuarai neturėtų konkuruoti - jei vienas ryškesnis, kitas lai būna subtilesnis. Štai 5 madingiausios pavasario detalės, kurias verta įsidėmėti.

1. MASYVŪS, IŠSKIRTINIAI KAKLO PAPUOŠALAI

Naują sezoną madingi tiek prie pat kaklo prigludę (choker), tiek vidutinio ilgio papuošalai. Ir vieniems, ir kitiems madingas masyvumas. Vadinamieji chokeriai platūs, inkrustuoti kristalais arba spalvingais akmenimis. Koljė centre turi išskirtinę detalę, pavyzdžiui, didelį metalinį elementą, natūralų akmenį, žybsinčiomis stiklo šukėmis puoštą gėlę, žvaigždę ar kitą figūrą. Vakaro metu stilingai atrodysite originalų kaklo papuošalą derindama prie elegantiško kombinezono, klasikinio kelnių kostiumo ar suknelės gilia iškirpte.

SIPA/Scanpix nuotr.

SIPA, AFP/Scanpix nuotr.

2. SKIRTINGI AUSKARAI

Turite dėžutę, kurioje nugulė tik po vieną iš poros likusį auskarą? Puiku! Tokius auskarų likučius drąsiai derinkite vienus su kitais, skirtingų auskarų poros - viena ryškesnių pavasario tendencijų. Stenkitės derinti kontrastingus, vienas auskaras turėtų būti mažesnis, kitas pastebimai ilgesnis, ryškesnis. Kai kurie dizaineriai pasiūlė ir kitą idėją - segėti tik vieną auskarą. Jei kalbėtume apie bendrą jų tendenciją - madingiausi dideli, kabantys, sujungti iš metalo, plastiko plokštelių ar inkrustuoti brangiųjų akmenų imitacijomis.

Reuters/Scanpix, Vida Press nuotr.

3. TECHNO AKSESUARAI

Kita pavasario tendencija - techno prietaisų personalizacija. Ypatingas dėmesys skiriamas išmaniesiems telefonams, net garsiausi mados namai jiems kuria išskirtinius dėklus, prisegamus puošybos elementus, mini rankines, skirtas nešiotis tik išmaniesiems. Madingi ir intriguojantys planšetinių kompiuterių ar elektroninių skaityklių dėklai, taip pat puošnios, ko ne karūnas primenančios ausinės. Tiesa, tai itin ekstravagantiškos detalės, tačiau žaismingas telefono dėklas - smagi pavasario detalė kiekvienai.

A post shared by streeTrends (@streetrends) on Feb 11, 2017 at 3:11pm PST

A post shared by streeTrends (@streetrends) on Jan 5, 2017 at 9:12pm PST

Populiarėja ir unikalios išvaizdos didžiosios technologijos - originaliais aksesuarais puošti dviračiai ar automobiliai. Iš pastarųjų stilingas pavyzdys yra naujasis NISSAN JUKE modelis. Šį miesto krosoverį galima stilizuoti nuo-iki. Išsirinkusi norimą automobilio spalvą galėsite prie jos derinti ir aksesuarus: veidrodėlių gaubtus, priekinių žibintų apdailą, apatines bamperio plokštes, šonines juostas, durų rankenėles, bagažinės detales bei ratlankius. Vėliau dizaino žaidimai persikelia į automobilio vidų, kur galite pagal savo įgeidžius stilizuoti net 13 detalių.

NISSAN JUKE, gamintojo nuotr.

NISSAN JUKE, gamintojo nuotr.

4. APYRANKIŲ GAUSA

Praėjusį sezoną apyrankės buvo tokios madingos, kad jomis siūlyta puošti net pirštines. Ką gi - šįmet jos iš populiariųjų sąrašo nesitraukia. Vis dar madinga apyrankes nešioti grupėmis po 3 ir daugiau. Ar reikėtų derinti? Tik šiek tiek - tiesiog išsirinkite vieną kryptį. Galbūt tai bus odinių apyrankių komplektas, o gal metalinių. Jei aksesuarų spalvos ar paviršiai skirsis - tik geriau, pernelyg suderintos apyrankės atrodys nuobodžiai. Puoškite ne tik riešus, bet ir dilbius, žąstus.

Reuters, AP, Sipa Press/Scanpix, Vida Press nuotr.

5. RELIGINĖ TEMATIKA

Išskirtinio dėmesio aksesuarų pasaulyje šįmet sulaukė religijos tema. Papuošalai atkartoja ne tik įvairius kryžius, bet ir ankstesnėms kultūroms būdingus religinius objektus, pavyzdžiui, saules, mėnulius, mitologinius gyvius. Vienas madingiausių aksesuarų - masyvus kryžius ilga grandinėle. Ekstravagantiško stiliaus gerbėjoms verta pasidairyti ir didelių kryžiaus formos auskarų, inkrustuotų spalvingais akmenimis, briliantais ar perlais.

Vida Press nuotr.

Vida Press nuotr.

Vida Press nuotr.

Užsakymo nr.: PT_73963740

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis