7 klasiškos moters daiktai: juos nešiosite amžinai

Tendencijos keičiasi kas sezoną: tai, kas vakar buvo ultramadinga, šiandien gali būti laikoma blogo skonio išraiška. Būtent todėl reikia turėti tvirtą, iš klasikinių daiktų sudarytą drabužinės pagrindą, į kurį galėsite atsiremti kaskart ištikus neturiu ką apsirengti situacijai. Atrinkome septynis daiktus, kurie jau atlaikė patikrinimą laiku ir gali būti vadinami nemaria klasika.

Taip, klasikiniai daiktai nėra tokie jaudinantys, kaip madingi ryškių spalvų ar netradicinių kirpimų drabužiai bei aksesuarai, greičiausiai jūs nejausite euforijos pirmą kartą juos apsivilkusi. Tačiau, kitaip nei madingieji, tokie daiktai nenusibos po trečioio apsivilkimo. Juos dėvėsite ne vienerius metus (jei tinkamai prižiūrėsite, galbūt netgi dešimtmečius!). Šie drabužiai nepastebimai įsilies į jūsų garderobą ir užpildys jo spragas. Priderinti prie ne tokių kokybiškų greitos mados parduotuvėse pirktų gaminių jie atrodys puikiai, nes sukurs balansą tarp pigaus ir brangaus daikto. Laikui bėgant, iš klasikinių drabužių sudarysite savo saugią uniformą, derinį, kuriuo visada galėsite pasikliauti. Be to, žemės atspalvių, natūralių audinių klasikiniai drabužiai atrodys puikiai dėvimi bet kokia proga. Būtent todėl verta gerai apgalvoti ir investuoti į patikimą klasiką, kuri jums tarnaus ilgą laiką.


1. Kokybiška rankinė


Trys žodžiai, apibūdinantys klasikinę rankinę – juoda, odinė, struktūriška. Jei planuojate įsigyti dizainerio rankinę, užduokite sau kelis klausimus: ar ši rankinė yra klasikinis modelis? Ar po 10-ties metų ją sukūrusio dizainerio mados namų logotipas dar bus populiarus? Ar pasitikiu šaltiniu, iš kurio ją perku? Prieš įsigyjant vertingą daiktą būtina gerai apsvarstyti, ar jis tikrai vertas tų pinigų, kurie už jį yra mokami, ir ar jis džiugins jus ateityje (logotipų mados nuolat keičiasi – tai jie madingi, tai didžiausia stiliaus klaida – o mąstant apie amžinai tarnausiančius daiktus, madoms vietos nėra). Jei į minėtuosius klausimus atsakėte neigiamai, patikimesnis variantas būtų pirkti rankų darbo, kokybišką, bet nebūtinai žinomo dizainerio rankinę su labai mažai matomu arba visai nematomu gamintojo logotipu. Vidutinio dydžio rankinė bus universaliausia.


„Tod's“ rankinė
„Tod's“ rankinė
Vida Press

Rankinės,„Saint Laurent“ , „Elizabeth and James“, „net-a-porter“


2. Tobulai sukirptas švarkas


Kokį švarką pasirinksite, priklauso nuo jūsų gyvenimo būdo. Tai gali būti smokingo tipo, prailgintas arba laisvo kirpimo švarkas. Kiekviena moteris savo spintoje turėtų turėti tokį drabužį, nes dėl profesionalaus pasiuvimo ir kokybiško audinio jis jums neabejotinai pravers įvairiomis progomis. Ieškokite tokio švarko, kuris būtų patogus dėvėti ir tobulai tiktų jūsų figūrai. Švarkas turi leisti pakankamai laisvai judėti, jis negali spausti, o sagos privalo lengvai užsisegti. Vis dėlto, svarbiausi yra švarko pečiai – jie negali veržti ar, atvirkščiai, būti išsikišę ir per dideli. Rinkitės tokį švarką, kurio pečiai yra šiek tiek pakietinti, tai suteiks struktūros, tuo tarpu įliemenuotas juosmuo vizualiai lieknins.


Mados redaktorė Caroline Issa
Mados redaktorė Caroline Issa
Gamintojo archyvas

Švarkai, „Stella McCartney“, „Ivo Nikkolo“


3. Vertingas juvelyrinis dirbinys


Pasiekus tam tikrą amžių arba tiesiog pasikeitus mados vartojimo vertinimui, bižuterija tampa visiškai nebeaktuali. Dėl juvelyrikos dirbinių unikalumo ir ilgaamžiškumo, juos imama vertinti vis labiau. Ypač vertingas juvelyrinis dirbinys yra tuomet, kai jis – skirtas įamžinti kažkokiai ypatingai progai (universiteto baigimui, vaiko gimimui). Kasdien nešiojamas papuošalas sukelia gerus prisiminimus ir tampa neatsiejama įvaizdžio dalimi. Būtent todėl patariama rinktis klasikinius, gan santūrius juvelyrikos dirbinius. Pavyzdžiui: žiedo formos vidutinio dydžio aukso auskarus, minimalistinio stiliaus žiedus su įvairiais akmenimis, smulkias grandinėles ir pan.


Natalia Vodianova
Natalia Vodianova
Vida Press

Žiedas, „57 edges“, auskarai, „Sophie Buhai“


4. Odiniai mokasinai


Taip, aukštakulniai gražiai atrodo, vizualiai ilgina kojas ir t.t. Tačiau jie – nepatogūs ir tikrai ne kiekviena moteris su jais gali išbūti visą dieną ar vakarą. Visai kas kita – patogūs, odiniai mokasinai. Ieškokite tokių, kurie nebūtų per daug kasdieniški, nesidairykite į sportinio stiliaus mokasinus. Taip pat nereikėtų pasiduoti populiariųjų platformų madai – toks batų stilius yra dabar aktuali tendencija, tačiau po kelerių metų gali tapti visiška atgyvena. Rinkitės odinius, geriausia – juodus mokasinus. Kokybiškas batsiuvio darbas ir klasikinis modelis leis tokio tipo batus pritaikyti ir neformalioje vakaro aprangoje, taip romantiškiems, moteriškiems drabužių siluetams suteikdamas šiek tiek girežtumo.


Jenna Lyons
Jenna Lyons
Vida Press


Bateliai, „Este“, „Gucci“


5. Smėlinis vilnos paltas


Gyvenant šalyje, pagal kurios klimatą ruduo, atrodo, trunka 9-is mėnesius iš 12-os, palto prireikia labai dažnai. Nesuklysite investavusi į smėlinį vilnos paltą. Tai unikalus drabužis, kuris karts nuo karto pasirodo ant mados podiumų (prieš kelerius metus netgi buvo laikomas madingiausiu sezono drabužiu!), tačiau niekada netampa nemadingu. Universali klasika tinka tiek prie laisvalaikio aprangos, tiek prie puošnios vakarinės suknelės. Kad ir kokių spalvų drabužius dėvėsite, smėlinė prie jų prisitaikys ir netgi šiek tiek jas sušvelnins. Ieškokite susiaučiamo palto, kurio ilgis būtų iki kelių arba ilgesnis – tokiu atveju jį galėsite vilkėti su įvairaus ilgio drabužiais.


Mados namų „Max Mara“ kolekcijos pristatymo užkulisiai
Mados namų „Max Mara“ kolekcijos pristatymo užkulisiai
Gamintojo archyvas


Paltas, „2nd Day Livia“, „Reiss“


6. Klasikiniai akiniai nuo saulės


Akiniai nuo saulės – būtinas aksesuaras tiek šiltuoju, tiek šaltuoju metų laiku. Jie veikia ne tik kaip stiliaus detalė, bet ir kaip apsauga nuo akims žalingų saulės spindulių. Kas sezoną įvairūs mados namai pirkėjams pristato naujas akinių nuo saulės kolekcijas su madingiausiais to meto rėmeliais. Dizainerių kurti akiniai yra puikus būdas savo aksesuarų kolekciją papildyti prestižiniu mėgstamo dizainerio daiktu, tam neišleidžiant visų turimų savo santaupų. O tinkamai pasirinkus, akinius nuo saulės nešiosite ilgus metus. Ieškokite kokybiškų, klasikinių, minimalistinių rėmelių, tokių kaip „Ray Ban“ar „Chanel“ modeliai. Nepamirškite – kad ir koks gražus bebūtų akinių dizainas, svarbiausia yra ar jie tinka prie jūsų veido formos.


Fotografė Hanneli Mustaparta renkasi laikui nepavaldų stilių
Fotografė Hanneli Mustaparta renkasi laikui nepavaldų stilių
Vida Press

Akiniai nuo saulės „Ray Ban“, „Victoria Beckham“


7. Kašmyro megztinis


Plono kašmyro megztinis yra visų stilingų moterų paslaptis. Štai kodėl net šaltuoju metų laiku jos būna apsirengusios tik kelis lengvus sluoksnius – po kokybišku vilnos paltu šios moterys slepia kašmyro drabužį, kuris suteikia kone tiek pat šilumos, kaip kad storos vilnos megztinis. Nesvarbu kokio tipo: aukštu kaklu, susagstomas ar V fomos iškirpte, lengvas kašmyro megztinis tiks prie bet kokios aprangos ir bus tinkamas dėvėti visus metus. Jis nepakeičiamas, kai termometrų stulpeliai nusileidžia žemiau nulio, tačiau taip pat naudingas vėsiais vasaros vakarais. Rinkitės žemės spalvų kašmyro megztinį ir lengvai derinkite prie jau spintoje turimų drabužių: suknelių, džinsų ar tiesaus kirpimo kelnių.


Marie-Ange Casta
Marie-Ange Casta
Vida Press


Kašmyro megztiniai, „H&M“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis