Carine Roitfeld – stilinga paryžietė, kurią sunku būtų pavadinti močiute

Ir vis dėlto, C. Roitfeld (62 m.) anūkei Romy greitai sueis penkeri. Mados industrijos profesionalės vaikai jau suaugę, o ji pati – pilna idėjų ir užsidegimo veikti. Kokia yra šios gražios moters neišsenkančios energijos ir jaunatviškumo paslaptis?

Carine Roitfeld yra moteris, kurią būtų sunku apibūdinti vienu žodžiu ar net sakiniu. Ji 10-imt metų vadovavo žurnalui „Vogue Paris“, buvo mūza tuometiniam mados namų „Gucci“ dizaineriui Tom'ui Ford'ui, išleido savo vardu pavadintą žurnalą „CR Fashion Book“, jau du kartus sukūrė kolekciją prekių ženklui „Uniqlo“, iki dabar dėvi aptemptus sijonus ir palaidines su iškirpte, mėgaujasi dėmesiu, o savo draugais laiko tokias įžymybes kaip Kim Kardashian ir Kanye West'ą. Be to, jau daugiau nei tris dešimtmečius ji gyvena su tuo pačiu vyru, Christian'u Restoin'u. Išties ypatinga moteris!

Carine Roitfeld
Carine Roitfeld
Vida Press

Gyvenimo būdas

Carine Roitfeld – tikra paryžietė. Ji gimė pasiturinčioje ruso ir prancūzės šeimoje ir pati savo šeimą apibūdina kaip buržua. Jos pačios gyvenimas visada buvo neatsiejamas nuo mados pasaulio. Nuo paauglystės pradėjusi dirbti modeliu, vėliau moteris dirbo žurnalistinį bei stilistės darbą prancūziškame „Elle“ žurnale, dirbo kaip laisvai samdoma stilistė, kol galiausiai 2001-aisiais tapo „Vogue Paris“ vyr. redaktore. Šiuo metu ji leidžia savo vardu pavadintą žurnalą, nuo 2012-ųjų prisidėjo prie tarptautinės „Harper's Bazaar“ komandos, dirba su įvairiais mados projektais ir netgi išleido knygą! Vis dėlto, portalo Hintmag.com žurnalistui duotame interviu moteris pripažino, kad jei nedirbtų mados srityje, ji norėtų būti baleto šokėja. Pasak Carine, ją žavi baleto metu skambanti pianino muzika ir tai, kad stebint šį šokį daug dėmesio yra skiriama kūno grožiui. Panašiai, kaip madoje, tik čia visas dėmesys – drabužiams.

Carine Roitfeld
Carine Roitfeld
Vida Press

Kanye West'as, Kim Kardashian ir Carine Roitfeld
Kanye West'as, Kim Kardashian ir Carine Roitfeld
Vida Press

Carine Roitfeld
Carine Roitfeld
Vida Press

Spaudoje galima rasti daug nustebusių žurnalistų pastabų apie tai, kad realybėje C. Roitfield – daug šiltesnė ir mielesnė, nei būtų galima pamanyti žiūrint į jos nuotraukas. Čia jos įvaizdis – dažniausiai drąsus, seksualaus, šiek tiek rokeriškas. Prie suformuoto viešo įvaizdžio prisideda ir jos pomėgis kuruojamuose leidiniuose naudoti daug nuogo kūno, nestandartinių ir kartais netgi šokiruojančių nuotraukų. Ir nors Carine mėgsta provokuoti, iš tiesų ji – šeimos žmogus, su ilgamečiu partneriu Christian'u Restoin'u turinti du jau suaugusius vaikus: sūnų Vladimir'ą, kuris dirba meno pasaulyje, ir dukrą Julia'ą, kuri yra meno ir mados konsultantė bei grafikos dizainerė.

Carine Roitfeld su sūnumi Vladimir'u, vyru Christian'u ir dukra Julia
Carine Roitfeld su sūnumi Vladimir'u, vyru Christian'u ir dukra Julia
Vida Press

Grožis

Prancūzę C. Roitfield galima būtų vadinti paryžietiško grožio etalonu. Jos akių makiažas visada ryškus ir šiek tiek netvarkingas, vešlūs antakiai gali sudaryti įspūdį, kad niekada nebuvo pešioti, o plaukai – lyg ką tik išsiritus iš lovos. Ir vis dėlto, C. Roitfield visada atrodo žavingai, o gatvės mados fotografai fiksuoja kiekvieną jos stiliaus pasirinkimą. Tai – paslaptingasis paryžietiškas nerūpestingumas, susimaišęs su klasika ir tuo cinkeliu, kurio taip trokšta stilingos moterys visame pasaulyje.

Carine Roitfeld
Carine Roitfeld
Vida Press

Carine Roitfeld
Carine Roitfeld
Vida Press

2012-aisiais C. Roitfield pristatė kosmetikos liniją, kurtą su prekių ženklu „Mac“. Pristatymo metu paklausta apie savo kasdienius grožio ritualus, prancūzė prisipažino, kad dėl laiko stokos ji makiažui skiria ne daugiau nei 5-ias minutes per dieną. Ji paryškina antakius, juodu pieštuku apveda akis, tuomet naudoja blakstienų rietiklį ir tušą. Viskas! Pasak C. Roitfield, ji tiesiog stengiasi išgauti savo skiriamuoju bruožu tapusį, ne per daug precizišką įvaizdį, kuris yra labai prancūziškas. Beje, jos mėgstamiausi kvepalai taip pat prancūziški ir kultiniai, tai „Yves Saint Laurent“ „Opium“ kvapas.

Stilius

C. Roitfield stilius – seksualus ir išskirtinis. Ji dievina juodą spalvą ir puikiai pasiūtus talentingų dizainerių kūrinius. Pati prancūzė yra ne kartą sakiusi, kad jos stilius yra uniforma. Nors kasdien dėvimi skirtingi drabužiai, siluetas išlieka tas pats. Jos garderobą sudaro pieštuko formos sijonas, prigludusio silueto kelnės ir švarkai, perregimos suknelės, palaidinės gilia iškirpte, tinklinės pėdkelnės ir aukštakulniai.

Carine Roitfeld
Carine Roitfeld
Vida Press

Carine Roitfeld
Carine Roitfeld
Vida Press

Carine Roitfeld
Carine Roitfeld
Vida Press

Mados portalui harpersbazaar.com.au C. Roitfeld pateikė 5-ias savo stiliaus taisykles:

1. Paversk stilių savo gyvenimo būdu. „Negali išmokti būtų stilinga, tai yra vidinė savybė. Tačiau gali išmokti, kokių klaidų nereikėtų daryti.”

2. Renkis dėl savęs. „Niekada nedėvėčiau kažko, kas man nepatinka. Visada žiūriu ne į drabužį, bet į moterį, kuri jį galėtų dėvėti.”

3. Susitvarkyk savo spintą. „Su Tom'u Ford'u dirbau daugiau nei 10 metų. Jis man patarė, kad kas 10 metų privalu atidžiai peržiūrėti savo spintą.”

4. Paryškink savo kūno privalumus. „Manau, kad didžiausia stiliaus „paslaptis“ kiekvienai moteriai yra paryškinti savo privalumus. Jei turi gražią dekoltė sritį, dėvėk drabužius gilia iškirpte. Jei turi gražius plaukus, išnaudok juos. Jei turi gražias lūpas, naudok raudoną lūpdažį.“

5. Jei abejoji, prisimink Coco Chanel patarimus. „Aš daug mieliau atsisakau detalės, nei derinį ja papildau. Tai – labai paprasta taisyklė.”

Carine Roitfeld
Carine Roitfeld
Vida Press

Carine Roitfeld
Carine Roitfeld
Vida Press

Carine Roitfeld
Carine Roitfeld
Vida Press

Carine Roitfeld
Carine Roitfeld
Vida Press

Jaunystės paslaptis

Į 7-tąją dešimtį įkopusi C. Roitfeld yra pareiškusi, kad niekada neišeis į pensiją. Kūrybinga moteris nenustygsta vietoje, o ir neturi tam pagrindo, ją lydi išskirtinė profesinė sėkmė. Konkurentai jai – stimulas judėti į priekį, o puikiai pasisekę projektai – tramplinas į dar didesnę sėkmę.

„Tam, kad išliktum jauna, reikia jaunų žmonių aplinkui, kai kurie mano draugai yra jaunesni, nei mano vaikai. Taip pat, reikia nenustoti kurti” – C. Roitfeld

Šiemet pasauliui turėtų būti pristatyti ilgai kurti ir tobulinti Carine Roitfeld prekių ženklo kvepalai, moteris mąsto apie jos vardo žurnalo tiražo didinimą bei elektroninės versijos atsiradimą, savo vardo kūrybinę agentūrą ir t.t. Planų yra daug ir nėra jokio pagrindo manyti, kad jie šios talentingos moters nebus įgyvendinti.

Carine Roitfeld
Carine Roitfeld
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis