Buvęs modelis, populiari tinklaraštininkė Sotera Šveikauskaitė: apie stiliaus pokyčius ir išsklaidytas iliuzijas

Prieš susilaukdama dukrytės, Sotera Šveikauskaitė (25 m.) dirbo modeliu, nešiojo aukštakulnius ir spintą atnaujindavo kas kelis mėnesius. Dabar aukštakulnius pakeitė „Converse” sportbačiai, o modelio darbą — itin populiaraus tinklaraščio mamoms rašymas. Pokyčiai asmeniniame gyvenime atsispindi ir šios jaunos mamos spintoje.

Asmeninis stilius. „Prieš tapdama mama, labiausiai mėgau elegantišką stilių, aukštakulnių turėjau tikriausiai 20 porų (šypsosi). Dabar rengiuosi taip, kad jausčiausi patogiai, drabužiai nevaržytų judesių. Žiemos sezonui turiu visą kolekciją įvairiausių spalvų ir raštų megztinių, juos derinu su džinsais, sijonais. Vasarą renkuosi savo mėgstamiausias, polo tipo sukneles (negaliu atsispirti „Lacoste“ ir „Ralph Lauren” prekių ženklo suknelėms).”

Sotera Šveikauskaitė
Sotera Šveikauskaitė
Vaikų fotostudija nuotr.


Suknelės „Ralph Lauren Polo”, „Lacoste”; moteris.lt montažas

Stiliaus principai. „Niekada neapsirengčiau kažko vulgaraus.”

Klasika. „Rengdamasi visada apsvarstau tai, kur einu ir kaip reikėtų atrodyti. Kai ruošiuosi į rimtą renginį, renkuosi klasikinio stiliaus drabužius: švarką, marškinius.”

Sotera Šveikauskaitė su dukrele
Sotera Šveikauskaitė su dukrele
ByOrinta nuot,

Kai norisi išsiskirti. „Vakarui su draugais mėgstu pasipuošti ir išsiskirti iš kitų. Tokiai progai derinu sukneles, masyvius papuošalus ir aukštakulnius batus aukščiau kelio — pastaruosius tiesiog dievinu!”.


Auskarai, „Mango”, suknelė „Zara”, batai „Stuart Weitzman”; moteris.lt montažas

Mėgstamiausios vietos apsipirkti. „Lietuvoje apsiperku labai retai, dažniausiai tai darau užsienyje. Vis dėlto, turiu kelis mėgstamus lietuviškus prekių ženklus: „MiLi”, „Dame”, „Woolline”. Mėgstamiausi užsienietiški prekių ženklai būtų: „Diesel”, „Ralph Lauren”, „Lacoste”, „Marc O'Polo”. Taip pat, labai dažnai drabužius perku internetu.”

Sotera Šveikauskaitė su drauge
Sotera Šveikauskaitė su drauge
Marius Žičius

Svarbiausia — avalynė. „Nauji bateliai man suteikia daug daugiau džiaugsmo, nei nauja suknelė. Vis dėlto, manau, kad avalynė turi būti ne tik kokybiška, bet ir patogi. Mėgstu daug ir dažnai vaikščioti, taigi aukštakulniai šiuo metu dulka sandėliuke (šypsosi). Dažniausiai renkuosi „Converse” stiliaus sportbačius.”

Sotera Šveikauskaitė
Sotera Šveikauskaitė
Asmeninis archyvas

„Socialiniuose tinkluose seku daug užsienio mamų blogų, taigi dažnai matau nuotraukas, kuriose pozuojančios mamos — su tobulu makiažu, pasipuošusios ir su aukštakulniais, žygiuoja miestų gatvėmis. Deja, bet realiame pasaulyje taip nebūna. Kasdienai dažniausiai tenka rinktis lygiapadžius batus. Tačiau vakarėliams ir renginiams aukštakulniai yra tiesiog nepamainomi!”

Sotera Šveikauskaitė
Sotera Šveikauskaitė
Asmeninis archyvas

Stiliaus įkvėpimas. „Mane vis dar įkvepia mokyklos laikais žiūrėto serialo „Gossip girl” herojė Blair Waldorf. Ji rengiasi taip, kaip norėčiau rengtis aš pati. Nors šiuo metu renkuosi ne tokį puošnų stilių, manau, kad ateityje, paaugus dukrytei, sportbačius pakeis aukštakulniai, o megztinius — elegantiškos palaidinės. ”

Blair Waldorf stilius
Blair Waldorf stilius
Vida Press

Pavasario pirkinys. „Šį pavasarį planuoju įsigyti ryškios spalvos paltuką, galbūt rožinį ar geltoną, norisi kažko pavasariško.”


Paltas, „Topshop“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis