Testas: ką pasirinkta suknelė sako apie jus?

Kaip suknelė gali atskleisti ją vilkinčios moters charakterį, pasakoja vestuvinių suknelių kūrėja Aurelija Beliakaitė.

Suknelių dizainerė Aurelija Beliakaitė tikina: „Suknelė turi turėti savo istoriją, kuri netiks kaimynei, netiks draugei, ji tik jums.“ Geriausia, žinoma, pasikonsultuoti su dizaineriais ir stilistais, išmanančiais kūno ir figūros subtilybes. Jie pagal figūros tipą ir net akių spalvą gali parinkti suknelę, kuri tiks ir pagal jūsų charakterį bei geriausiai atskleis jūsų asmenybę.

O dabar siūlome šiek tiek pažaisti. Pristatome 8 naujausias A. Beliakaitės kurtas sukneles iš 2017 metų pavasario ir vasaros nuotakų kolekcijos bei trumpus aprašus, kokiai asmenybei jos labiausiai tinka. Kas žino, gal rasite savo svajonių suknelę arba ką nors naujo sužinosite apie save?

1

Tomo Brazinsko nuotr.

Ši suknelė atskleidžia skoningą ir modernią moterį, žinančią, kad prabanga slypi ne tik spindinčiose detalėse, bet ir iki tobulybės išdirbtame minimalizme. Tokios visos trečiosios linijos suknelės, itin moteriškas linijas pabrėžiančios glotnaus atlaso siluetais.

Kokiai moteriai tinka? Vertinančiai eleganciją ir tradicijas, tačiau lanksčiai ir nebijančiai naujovių.

2

Tomo Brazinsko nuotr.

Moderniausia naujos kolekcijos suknelė. Neįpareigojanti ir lengva – nuotakai, mėgstančiai laisvę. Jos vestuvės galbūt vyks saulėtame paplūdimyje, o ji vieną akimirką brauks džiaugsmo ašarą tardama lemtingąjį „taip“, o kitą – nusimetusi batelius šoks jūroje. „Nepakeliama būties lengvybė“ – šiuo čekų dramaturgo Milano Kunderos romano pavadinimu labiausiai tiktų įvardyti suknelės stilistiką.

Kokiai moteriai tinka? Šiuolaikiškai, jaunatviškai, žaismingai, laikančiai ranką ant svarbiausių nūdienos įvykių ir naujienų pulso.

3

Tomo Brazinsko nuotr.

Tai suknelė kontrastų nebijančiai moteriai. Uždara krūtinės sritis kontrastuoja su apnuogintomis rankomis, o ilgas sijonas pasiduoda gilaus skeltuko flirtui. Kur bežengtų ši nuotaka, jos apnuoginti žingsniai visada reikš Afroditės triumfą. Ypač tinka grakščių kojų savininkėms.

Kokiai moteriai tinka? Laužančiai stereotipus, impulsyviai, turinčiai savo nuomonę ir mokančiai ją apginti.

4

Tomo Brazinsko nuotr.

Jeigu XVIII amžiuje moteriškus klubus pabrėžiančios suknelės liesdavo rūmų grindis, XXI amžiaus suknelės tokių taisyklių nebepaiso. Avantiūristiška ir kartu skoninga nuotaka gali atrodyti gundomai ir pabrėždama klubus futuristiniais „bortais“ virš klubų, o žvilgantis šilko audinys ir trumpas suknelės sijonas kuria žaismingą nuotaiką. XXI amžiaus nuotakai A. Beliakaitė yra kūrusi ir juodą vestuvinę suknelę.

Kokiai moteriai tinka? Chameleoniškos natūros, nebijančiai keistis svajoklei ir romantikei.

5

Tomo Brazinsko nuotr.

2016-aisiais moteris su kelnėmis turėtų nieko nebestebinti, tačiau vestuvinės kelnės – vis dar retas reiškinys. Maištingiausias kolekcijos modelis kartu ir labai subtilus, o nuotaką perkelia į aukščiausią lygą. Šis kombinezonas – tikras linijos imperatorius, kaip ir jį pasirinkusi moteris, turinti itin stiprų charakterį ir savo nuomonę.

Kokiai moteriai tinka? Jos šūkis: „Kada, jei ne dabar, kas, jei ne aš?“

6

Tomo Brazinsko nuotr.

Tai, kas prasidėjo kaip eksperimentai žaidžiant su priešingybėmis, baigėsi kontrastų triumfu. Tvirtos, griežtos ir modernios švarko linijos viršuje – lengvos, švelnios ir senoviškos klostės apačioje. Kas galėjo pagalvoti, kad šios priešybės gali taip derėti? Tai suknelė, kuri grąžina teigiamą „eklektikos“ reikšmę.

Kokiai moteriai tinka? Ji pritampa bet kurioje kompanijoje ir vietoje, tačiau vakarėlio siela jos nepavadinsi. Ji turi savo nuomonę, savitą požiūrį į gyvenimą, tačiau gerbia tradicijas ir vadovaujasi vertybėmis. Kalba argumentuotai ir aiškiai. Spintoje rastumėte nemažai galios suteikiančių drabužių.

7

Tomo Brazinsko nuotr.

Ši suknelė – moderni aliuzija į klasiką. Istorinėse dramose matytų formų ir šiuolaikiškų stiliaus fragmentų žaismas. Subtiliai atidengti provokuojantys pečiai, smėlio laikrodžio proporcijos – duoklė moteriškiems kūno linkiams ir apskritai moteriškumui. Dailus XVIII amžiaus ir minimalizmo flirtas puikiai tiks moteriškų formų nuotakai.

Kokiai moteriai tinka? Ji dievina vintažą ir istoriją. Turi drąsos gyventi taip, kaip jai norisi. Moteriškumu naudojasi kaip ginklu ir dažniausiai laimi. Ji skaito knygas, o ne feisbuką.

8

Tomo Brazinsko nuotr.

Griežtų formų suknelė tuo pačiu yra ir koketiškiausia. Kiekvienas nuotakos žingsnis spinduliuos grakštumą ir seksualumą, o vyrams (ir rožėms) beliks kristi po kojomis. Tai tikros princesės – valdingos ir seksualios – drabužis.

Kokiai moteriai tinka? Ji – kūrybinga, galbūt laisvai samdoma, laisva ir svajotoja. Puikiai gali pasirūpinti savimi. Tą (sėkmingai) ir daro.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis