Stilistė G. Varnaitė pataria, kaip rudenį vilkėti kailinius

Pripažinkim, greičiausiai nėra malonesnio jausmo, nei šaltą rudens dieną susisukti į šiltą ir jaukų paltą. O ar galėtų būti kas žavingiau už dailius kailinius?

Net ir šalčiausią dieną, kai už lango siaučia pūga ar košia stingdantis vėjas, nesinori apsimūturiuoti nuo-iki megztiniais ir šalikais. Tokią akimirką kailis - idealus pasirinkimas. Jaukiai įsisupusi į kailinius kiekviena moteris ne tik akimirksniu sušils, bet ir pasijus tikra dama.

Pasak stilistės ir tinklaraščio eyesmast.com autorės Gabijos Varnaitės, gana šaldytis vėjo perpučiamais paltukais, laikui nepavaldūs kailiniai yra būtent tai, ką renkasi stilingos moterys ir merginos. Gabija sako neteikianti pirmenybės nei dirbtiniams, nei tikriems kailiams. Kiekvienas jų yra savaip gražus: kartais sunku atsispirti tikro kailio žvilgesiui, kartais - dirbtinio raštams ir spalvoms.

E. Juozaitytės nuotr.

E. Juozaitytės nuotr.

Kailiniai jau ilgą laiką nesitraukia iš mados tendencijų. Vieną sezoną dizaineriai siūlo neutralius ar pastelinius atspalvius, kitą - margintus akyse raibuliuojančiais raštais. Tačiau kailiniai, kuriuos vilkėdama visuomet jausitės karaliene, - natūralių spalvų ir žvilgaus plauko. Tokie alsuoja prabanga, suteikia pasitikėjimo savimi ir kuria ką tik iš Paryžiaus ar Niujorko grįžusios madų žinovės įspūdį. Dailūs kailiniai tarsi kalba už jus.

E. Juozaitytės nuotr.

G. Varnaitė siūlo keletą variantų, kaip stilingai vilkėti prabangius kailinius. Šiandien pirmenybė mados pasaulyje teikiama neįpareigojančiam įvaizdžiui - lyg užsimetėte tai, kas buvo po ranka, bet vistiek atrodote fantastiškai. Jokiu būdu įvaizdis neturėtų byloti, kad ištisą valandą mąstėte, ką derinti prie kailinių, kol galiausiai persitengėte.

Kaip sako stilistė, pirma reikėtų įvertinti, kad kailis jau savaime yra dėmesį traukiantis objektas, tad visa kita turėtų būti subtilu. Žinoma, galite derinti vieną kitą įdomesnio dizaino daiktelį, tačiau jis neturėtų konkuruoti su kailiniais.

E. Juozaitytės nuotr.

Kailio prabangą galima išryškinti ir laisvalaikio stiliaus drabužiais bei aksesuarais. Gabija prie kailinių mūvėtų 9-ojo dešimtmečio džinsus, minimalistinio stiliaus marškinėlius ir sportinius batelius.

Taip pat reikėtų pagalvoti ir apie kailinių siluetą. Jei šie yra platesni, didesni, subalansuoti figūrą padės prigludę drabužiai, pavyzdžiui, skinny džinsai ar odinės kelnės. Plačių kailinių ir siaurų kelnių derinys ne tik neišdarkys kūno proporcijų, bet ir kurs lieknesnės figūros efektą.

E. Juozaitytės nuotr.

Tiesa, rasti tuos vienintelius kailinius nėra visai paprasta. Kartais vieni atrodo per drąsūs, kiti ne taip gula, o treti kainuoja it automobilis. Vis dėlto jausmas, kuris apims apsivilkus išrinktuosius kailinius, atpirks ilgas paieškas.

E. Juozaitytės nuotr.

Pritrūkote idėjų, kaip dar galima stilizuoti kailinius? Pasisemkite įkvėpimo Gabijos Varnaitės tinklaraštyje eyesmast.com ir thisisfurnow.com

Modelis: Gabija Varnaitė
Kailiniai: "Thom Bara"
Nuotraukos: Eglė Juozaitytė

Užsakymo nr.: PT_72671538

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis