Odinės rankinės priežiūra: kokių gudrybių imtis ir ko derėtų vengti?

Visos norime, kad mylimiausia rankinė liktų tokia pat graži, kaip pirmąją pirkimo dieną ir tarnautų kuo ilgiau.

Šie Kristinos Lisauskės, “Gėda Pelėda” rankinių kūrėjos, patarimai padės tai įgyvendinti.

Kristina Lisauskė
Organizatorių nuotr.

* „Pagrindinis odinės rankinės draugas yra impregnantas“, - teigia dizainerė. Jis apsaugo nuo purvo, drėgmės ir leidžia lengviau prižiūrėti bei valyti rankinę. Odos ir impregnanto draugystė jau seniai žinoma, tačiau norint, kad jo poveikis odai būtų maksimalus - reikia žinoti, kaip tinkamai jį naudoti.

Pirmiausia rekomenduojama impregnanto papurkšti nematomoje vietoje, ant vidinės kišenėlės. Jeigu jam pradžiuvus, neatsirado dėmių ar kitokia odos išvaizdą keičianti reakcija, galima išpurkšti ir visą rankinę. Kūrėja rekomenduoja impregnuoti rankinę kas mėnesį ir dengti ją trimis impregnanto sluoksniais maksimaliai rankinės apsaugai. Padengus pirmu sluoksniu reikia palaukti, kol priemonė nudžius, tuomet dengti antrą ir galiausiai trečią kartą – tuomet rankinei jau nebus baisūs jokie aplinkos veiksniai.

Organizatorių nuotr.

* „Jeigu rankinei naudojate specialų tepalą ar kremą, geriausia jį rinktis bespalvį. Kremu rankinę reikėtų dengti pagal poreikį. Jeigu matosi, kad oda sausėja, džiūsta – reikia tepti kremu, kuris odai suteiks drėgmės“, - pasakojo Kristina.

* Dėmes reikia valyti atsižvelgiant į odos rūšį. Drėgnu skudurėliu patariama valyti nebent lakines rankines. Verstų odų priežiūra sudėtingesnė - jas reikia valyti specialiai tam skirtais šepetėliais ir trintukais, kurie iš plaukelių iššukuoja purvą. Tuomet, pavalius dėmę švariu audiniu, reikia išglostyti rankinės paviršių ir vėl jį impregnuoti, kad rankinė apsigaubtu apsauginiu sluoksniu.

Dėmės yra didžiausias nepriekaištingos odos išvaizdos priešas. Jų jokiu būdu negalima valyti su acetonu ar tam neskirtais valikliais – tai gali palikti neišvalomą dėmę. „Dažna klaida, kurios derėtų vengti, yra džiovintuvo naudojimas rankinei sušlapus ar pavalius dėmę drėgna servetėle“, - patirtimi dalinosi Kristina. Reikia tiesiog leisti odai natūraliai išdžiūti.

Fotolia nuotr.

Būtina prisiminti, kad rankinės oda, kaip ir žmogaus oda – bijo įdrėskimų, karščio, netinkamų chemikalų bei džiūsta, jei jos nedrėkiname. Rankinę tinkamai prižiūrint galėsite džiaugtis ilgu rankinės gyvenimu ir gražia jos išvaizda.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis