Šiuolaikiški aksesuarai su etniniais motyvais

Buvusi žurnalistė, rinkodaros specialistė Renata Kundrotė (29 m.) ir architektė Rūta Tutkutė-Mikalauskienė (28 m.) prieš maždaug pusantrų metų nusprendė pradėti kurti aksesuarus (rankines, delnines, vizitinių kortelių, kompiuterių dėklus ir kt.) iš natūralios vilnos ir odos.

„LeWoo“ (dūrinys iš angl. leather ir wool), tikina kūrėjos, gimė natūraliai. „Idėja kurti ilgaamžes veltinio rankines kilo iš poreikio. Vėliau, auginant vaikus, ji išaugo į širdžiai mielą veiklą“, – pasakoja viena „LeWoo“ įkūrėjų R. Kundrotė.


Norėdamos pabrėžti baltišką aksesuarų kilmę ir sustiprinti pasididžiavimo savo šalimi jausmą, kūrėjos aksesuarus ėmė puošti odoje išgraviruotais autentiškais etniniais ir modernizuotais lietuvių tautodailės raštais. „Mus įkvepia tautos paveldas ir kultūra, – sako kūrėjos. – Norime autentiškus etninius motyvus, grafiškai be galo gražius ir vertus pasididžiavimo, tarsi prikelti naujam gyvenimui, kad darniai įsilietų į šių laikų estetiką ir savo stilistika būtų priimtini šiuolaikinei moteriai.“


Kiekvieno gaminio viduje – koks nors įkvepiantis lietuviškas priežodis ar patarlė, pavyzdžiui, „Gera pradžia – pusė darbo“, „Didžios žuvys giliai nardo“, „Draugas geriausias senas, o rūbas – naujas“, „Ką kitiems linkėsi, tą pats ir turėsi“ ir pan. „Norime gaivinti gražų lietuvišką žodį“, – priežodžių idėją aiškina Renata.


„LeWoo“ aksesuarams kurti naudojama tik natūrali Lietuvoje gaminama vilna – be jokių sintetinių priemaišų. Tokia nekeičia formos, nesigumuliuoja. Natūrali oda dažoma ir lakuojama matiniu laku – taip ji apsaugoma nuo neigiamo aplinkos poveikio ir ilgiau tarnauja. Oficialiai „LeWoo“ gaminiais imta prekiauti šių metų vasarį.

Gamintojo nuotr.

Nuotraukos – iš prekių ženklo „LeWoo“ archyvo ir herojų asmeninių albumų

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis