Stilisto Joringio Šato patarimai, kaip atrodyti stilingai išleidžiant nedaug

Stilistas bei vienas iš kūrybinio dueto „ŠaŠa“ įkūrėjų Joringis Šatas (21 m.) dalinasi patarimais, kaip atrodyti stilingai šią vasarą, kokiomis taisyklėmis vertėtų vadovautis, siekiant įkūnyti moteriškumą, bei neatsilikti nuo naujausių mados tendencijų.

Kokie drabužių siluetai ir fasonai šią vasarą yra „ant bangos“?

Klostuoti sijonai, plačios kelnės, prailginti švarkai – žodžiu, griežta klasika. Laisvos suknelės, hipiški motyvai, džinsas – bohema. Tai du stiliai, kurių apstu visur, tad kiekviena moteris gali atrasti tai, kas jai patinka ir neįsispausti į jokius mados rėmus.

Kokios spalvos ir raštai karaliauja aprangoje šią vasarą?

Šią vasarą karaliauja pastelė. Persikinė – šio sezono spalva. Žinoma, klasikinė balta neapleidžia savo pozicijos ir yra viena svarbiausių spalvų kiekvieną vasarą.

Gabrielės Janonytės nuotr.

Linos Kasper nuotr.

Ką patartumėte moterims, norinčioms išlikti stilingoms, tačiau nepabėgti nuo klasikinio, oficialesnio stiliaus?

Klasikinis stilius niekada neišeis iš mados. Plačios ilgos arba siauros trumpintos klasikinės kelnės, puikiai derančios su marškiniais ir užrišta šilkine skarele, prailgintais švarkais ar net sportiniais džemperiais, puikiai tiks klasikos gerbėjoms.

Gabrielės Janonytės nuotr.

Ką kiekviena moteris privalo turėti savo spintoje (vasaros sezono metu), jog nekiltų klausimas: „ką šiandien rengtis“?

Klausimas „ką rengtis šiandien?“ moteris kamuos visada. Nesvarbu, ar spinta maža ar labai didelė. Siūlau nebijoti miksuoti skirtingų stilių drabužius, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodo nesuderinami. Tuomet pastebėsite, jog viską turite, tačiau bijojote rizikuoti. O jei abejojate, nebijokite pasitarti su stilistu. Mano darbas nėra priversti žmones išleisti milžiniškas sumas parduotuvėse, aš noriu padėti suprasti, jog dažniausiai žmonės turi begales rūbų ir jų neišnaudoja iki galo.

Vasara – atostogų metas. Kokią aprangą pasiūlytumėte atostogauti ir šiltomis vasaros dienomis pasimėgauti išsiruošusioms moterims?

Nesvarbu, koks tavo figūros tipas, šią vasarą karaliauja ištisiniai maudymosi kostiumėliai. Prie baseino ar jūros atrodysite subtiliai ir skoningai. Atostogoms taip pat puikiai tinka hipiškos suknelės, pagražintos nėriniais ar etno motyvais. Ir patogu, ir stilinga.

Kaip manote, ar reikia daug investuoti į aprangą, norint atrodyti stilingai ir neatsilikti nuo naujausių mados tendencijų? Galbūt užtenka žinoti keletą pagrindinių taisyklių, einant apsipirkti? Jei taip, kokios jos?

Kiekvienas gyvena pagal savo galimybes. Kaip ir minėjau, reikia išnaudoti viską, ką turite. Dažniausiai tarp senų drabužių galima atrasti to, ko nerasite parduotuvėse. Juk mada sukasi ratu. Nebijokite rizikuoti ir derinti nesuderinamus dalykus. Jei ir ketinate kažką įsigyti, tai siūlyčiau rinktis ilgą klasikinį švarką, kuris puikiai tiks prie džinsų, klasikinių kelnių, įvairių siluetų sijonų. Taip ne tik į darbą nueisite, bet ir, priderinusi tinkamus aksesuarus, tapsite vakaro karaliene.

Gabrielės Janonytės nuotr.

Aksesuarai, be kurių šią vasara neišsivers nė viena naujausias mados tendencijas sekanti moteris?

Akiniai nuo saulės, skrybėlė ir šilkinė skarelė. Tai 3 aksesuarai, kurie tiks prie bet kurio stiliaus ir visada atrodys žaviai.

Kokio stiliaus drabužius rekomenduotum moterims, vyresnėms damoms, norinčioms paslėpti figūros trūkumus, problemines figūros dalis, nenutolstant nuo šią vasarą vyraujančių pagrindinių mados tendencijų?

Klasika ir laisvesni modeliai. Neįliemenuoti ilgesni švarkai, laisvi marškiniai, varpelio formos suknelės. Visa tai yra labai stilinga ir paslepia tai, kas Jums nepatinka. Ir, žinoma, aukštakulniai. Nesvarbu, koks tavo figūros tipas, aukštakulniai vizualiai pailgina kojas, jos atrodo lieknesnės. Aukštakulniai yra kiekvieno įvaizdžio gelbėtojai.

Linos Kasper nuotr.

Kokia yra stilinga moteris? Kuo ji išsiskiria?

Stilinga moteris yra pasitikinti savimi, besišypsanti ir aukštai iškelta galva žengianti vienu žingsniu toliau už visus. Gali būti ir visiškai paprastai apsirengusi, tačiau iš vidaus spinduliuojanti ir sakanti, jog ji yra karalienė. Taip pat ir atvirkščiai. Stilingi drabužiai nepadės atrodyti gerai, jei nepasitikėsite savimi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis