R. Kalinkinas: kurdamas įsivaizdavau brandžią ir gyvybingą moterį

Dizaineris Robertas Kalinkinas dalijasi savo naujos pavasario/vasaros kolekcijos nuotraukomis.

„Ši kolekcija yra įkvėpta ištuštėjusio metropolio vienatvės vasarą. Įkaitusios gatvės aidi nuo kiekvieno garso. Metro stotys - apleistos ir tylios. O atsitiktinis karšto vėjo gūsis yra vienintelis tavo dienos palydovas”, - pasakoja dizaineris.

Gamintojo nuotr.

Kolekciją sudaro keturios mini istorijos, apibrėžtos spalvomis. Balta primena ankstyvo ryto mieste ramybę ir rytinę latte, kurią moteris išsineša pasivaikščiojimui.

Gamintojo nuotr.

Citrinų geltona įkvėpta geometriškų kelio ženklų ir vėlyvos vasaros saulės spindulių ant šaligatvio.

Gamintojo nuotr.

Pastelinė rausva - tai migloto saulėlydžio pro stiklinius dangoraižius, nesibaigiančių „Cosmopolitan” kokteilių ir neoninių iškabų naktį spalva.

Gamintojo nuotr.

O paskutinė raštų sekcija - nuo aštrios vielos iki sulietos pastelės - atspindi didmiesčio metaforas - įlūžusio asfalto, surūdijusios spygliuotos vielos ir spalvingos piko valandos dinamikos.

Gamintojo nuotr.

Dizaineris priduria: „Visi žinome tą magišką jausmą einant ištuštėjusio miesto gatvėmis - įkaitusio asfalto kvapą, pavienių tingių kačių šešėlį, stiklo atspindžius miesto džiunglėse. Tokiomis akimirkomis rodos, kad pasaulis sustojo. Norėjau atkartoti tą jausmą šioje kolekcijoje.”

Gamintojo nuotr.

R. Kalinkino darbai lengvai atpažįstami dėl sudėtingų kirpimų, netikėtų detalių ir universalumo. Kūrėjas ir šioje kolekcijoje tesią aštrių, geometriškų formų marškinių bei struktūriškų sijonų vystymą ir jungia šias formas su švelniais lengvai krintančių suknelių siluetais. „Oversized” tipo švarkai, dėvimi su subtiliomis šilko suknelėmis, įneša harmonijos, o ryškios spalvos skatina vaizduotę įspūdingiems deriniams.

Gamintojo nuotr.

„Kurdamas šią kolekciją įsivaizduoju tą brandžią, be galo gyvybingą moterį - ji jau turi gyvenimo patirties, turi istoriją, kurios būtų be galo įdomu klausytis. Ji spinduliuoja paslaptį ir mėgaujasi vienuma, kai pati to nori. Jai aplinkos įvertinimo nereikia”, - įkvėpimu dalijasi dizaineris.

Gamintojo nuotr.

Kolekcija, kuri dar praėjusį spalį buvo pristatyta Paryžiaus mados savaitės metu, susilaukė išskirtinio dėmesio iš užsienio užsakovų - ja šiuo metu jau džiaugiasi JAV, Ukrainos, Vidurio Rytų ir kitų regionų klientai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis