Drabužis, kurio šį sezoną tikrai prireiks, ir jo vilkėjimo būdai

Vienintelis drabužis, į kurį drąsiai galite investuoti šį sezoną, yra lietpaltis. Jo mums tikrai prireiks. Tai žada ir artimiausios orų prognozės. Prie ko ir kaip derinti šį lengvą viršutinį drabužį?

Šių dienų populiariausi:
- J. Statkevičius - apie D.Grybauskaitės stilių ir kitus dalykus (be cenzūros ir iškarpymų)
- O. Jankovskis: pirmoji meilė ir scena, bajoriška kilmė ir vargas bei visų laikų geriausias Miunhauzenas
- K. Sabaliauskaitė: ką keisčiau, jei galėčiau atsukti laiką atgal
- 17 būdų, kaip sulieknėti per savaitę
- Seksualiausios vyrų profesijos - sužinokite, kam pasisekė
- Greit pagaminami pikantiški mėsos pyragėliai

Klasikinis lietpaltis (angl. trenchcoat), kaip ir maža juoda suknelė, niekada neišeis iš mados. Tad šį drabužį niekada nevėlu įsileisti į savo spintą. Tiesą sakant, jis toks universalus ir lengvai pritaikomas, kad net atrodo nepadoru apie tai rašyti. Vis dėlto yra kelios gudrybės, kaip padaryti šį drabužį dar stilingesnį.

Kartais būtent lietpaltis yra ta stiliaus „razina“, kurios trūko išeinant iš namų.

Jei vilkite klasika tapusį smėlio spalvos lietpaltį, praverstų bent vienas ryškesnis akcentas, kad nesusilietumėte su asfaltu.



„Marks & Spencer“

Tokiu akcentu gali tapti batai: smailianosiai aukštakulniai (prie džinsų), ilgi guminiai batai (prie trumpos suknelės), sportiniai bateliai (prie kelnių ar sijono, suknelės) ir pan.

Gatvės stilius
Vida Press
Dainininkė Paloma Faith
Mados namų „Burberry“ archyvo nuotr.

Prie atvirų basučių galima dar priderinti kojinaites, ir taip papildyti įvaizdį (o ir kojoms šilčiau...). O jei dar ant pečių užsimesite kuprinę, atrodysite nepaprastai stilinga.

Galite lietpaltį derinti prie aulinukų ir skrybėlės. Jei labai vėsu, ant lietpalčio dar galite užsimesti kitos spalvos ilgą liemenę – atrodysite nenuspėjama, lietpaltis atrodys lyg su skirtingomis rankovėmis, be to, ilgos liemenės dabar labai madingos. Žinoma, lengviausias būdas pagyvinti „bespalvį“ lietpaltį – ryškiai pasidažyti lūpas.

Dainininkė Taylor Swift
Vida Press

Lietpaltis puikiai atrodo ir prie kasdienės aprangos, ir prie kokteilių suknutės. Ypač žavingai jis atrodo „suporuotas“ su nėriniais (nėrinių suknele ar nėriniuota palaidine). Labai prancūziškas įvaizdis: tamsiai mėlyni aptempti ar cigaretės formos džinsai, aukštakulniai, dryžuota (mėlynos ir baltos spalvos) palaidinė ir prie jos derantis lietpaltis. Netikėtas ir labai madingas lietpalčio ir džinsinio kombinezono derinys.

Mados tinklaraštininkė Leandra Medine
Vida Press

Iš esmės lietpaltį galima priderinti prie bet kurio drabužio. Žavingai jis atrodytų netgi prie šortų ir guminių botų. O sijonų ar suknelių ilgiui jokių apribojimų nėra. 

Kim Kardashian sesuo Kourtney Kardashian
Vida Press

Šį sezoną labai madingi ryškių spalvų lietpalčiai. Kai vilkite tokį, kiti garderobo elementai gali būti neutralesni. Net ir lūpų nebūtina ryškinti.

Dainininkė Kylie Minogue
Vida Press




„Marks & Spencer“


Britų modelis Jourdan Dunn (kairėje) ir rusų modelis Elena Perminova vilki „Burberry" lietpalčius
Iš mados namų „Burberry“ archyvo




„Mosaic“

Gatvės stilius
Vida Press



„Marks & Spencer“



„Pietro Filipi“


Vokiečių sportininkė Franziska Schenk
Vida Press





„Mosaic




„Monton


Karščiausia naujiena – baltos spalvos lietpaltis (jo „ambasadore“ galėtume vadinti dainininkę Beyoncè).

Dainininkė Beyonce
Vida Press
Realybės šou ir šiaip žvaigždė Kim Kardashian
Vida Press



„Zara“



„Lindex“

„Ant bangos“ ir iš denimo pasiūti lietpalčiai, tik geriau turbūt būtų jo nesušlapti.

Jei nesinori nei klasikinio, nei ryškaus lietpalčio, pamėginkite prisijaukinti laisvesnio silueto lietpaltį platesnėmis rankovėmis, plevėsuojančiais „sparnais", kimono stiliaus ir pan.

Aktorė Tilda Swinton
Vida Press
Manekenė Natalia Vodianova
Vida Press



„Pietro Filipi“

Galima žaisti lietpalčio rankovėmis: atraityti, palenkti, prisegti. Ypač jei lietpalčio pamušalas kitos spalvos ar rašto.

Kita dėkinga stilistinė lietpalčio detalė yra diržas: jį galima rišti kaip kaspiną, perlenktą pusiau, perkišti ir pan. Galima segėti diržą ir visai iš kitos „operos“ – senas geras lietpaltis atrodys naujai.

Ne visada būtina užsegti lietpalčio sagas: galima surišti prasegtą – taip aprangoje atsiranda daugiau žaismės ir nerūpestingumo.

Paties lietpalčio galima net nesivilkti – tiesiog užsimesti ant pečių, kaip Victoria Beckham. 

Dizainerė Victoria Beckham
Vida Press
Kaip matote, kiek lietpalčių vilkėtojų – tiek galimybių visaip vilkėti šį universalų ir eksperimentams lengvai paklūstantį drabužį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis