Mados vakare su J. P. Gaultier pristatyta kolekcija, skirta ne vien scenos žvaigždėms (FOTO)

Vienas ekstravagantiškiausių dizainerių Jeanas Paulis Gaultier nuo šiol puoš ne tik išrinktąsias, bet visas, kurios domisi mada ir vertina išskirtinį įvaizdį. Savitu braižu ir jaunatvišku stiliumi garsėjantis dizaineris pristatė kolekciją, įkandamą ne vien ekranų ar scenos žvaigždėms.

Populiariausi straipsniai:
- Kokias rankines rinktis šį rudenį (FOTO)
- Kaip puoselėti grožį po 40-ties: garsenybių grožio receptai
- Savaitės prognozės: kuri diena bus pozityviausia?
- 5 sekso klaidos, dėl kurių tampate prasta meilužė
- Kiniška vištiena su daržovėmis pomidorų padaže

Šie metai mados ženklui „Lindex“ ypatingi, švedų bendrovė švenčia 60 metų jubiliejų. Sukakties proga savo gerbėjams skandinavų mados namai nusprendė padovanoti išskirtinę staigmeną – prancūzų dizainerio J. P .Gaultier kolekciją. Bendradarbiavimo rezultatas, originali ir nuotaikinga kolekcija, buvo pristatytas pagrindiniame Švedijos uoste Geteborgo mieste. Švęsti kompanijos gimtadienio ir pasigrožėti naujausia „Lindex“ 60 jubiliejaus kolekcija susirinko stilingiausios skandinavės bei viešnios iš Baltijos šalių.

Nuo pat pirmųjų akimirkų „Lindex 60“ vakarą gaubė paslaptys, nebuvo atskleista, nei kur jis vyks, nei ko galima tikėtis. Kvietime nebuvo pažymėtas ir aprangos kodas, tad svečiams leista varijuoti įvaizdžiais. Sutartu metu prie viešbučio „Clarion Hotel Post“ paradinio įėjimo pradėjo rinktis neeilinė publika: damos vilkėjo vakarinius kostiumėlius, plaukus pridengė originaliomis skrybėlaitėmis ir turbanais, vienos demonstravo eleganciją, kitos žavėjo spalvingais kaftanais, ryškiomis sukniomis, žėrinčiais ar plunksnomis puoštais apdarais.

"Lindex60" vakaro viešnios, organizatorių archyv. nuotr.

"Lindex60" vakaro viešnios, organizatorių archyv. nuotr.

"Lindex60" vakaro viešnios, organizatorių archyv. nuotr.

Akivaizdu, kad skandinavėms ypač artimas pankiško stiliaus ir klasikos mišinys: ne viena vilkėjusi siaurą sijoną ar cigaretės silueto kelnes prie jų derino odinę baikerišką striukę, netrūko ir kniedžių, masyvių metalinių papuošalų, dekoratyvių užtrauktukų, grandinių ar šilko glamonių – viešnios pasipuošė mėgstamais J. P. Gaultier kūrybos elementais.

"Lindex60" vakaro svečiai, organizatorių archyv. nuotr.

"Lindex60" vakaro viešnios, organizatorių archyv. nuotr.

Vis dėlto keliems žurnalistams buvo suteikta išskirtinė galimybė pasižvalgyti kolekcijos pristatymo užkulisiuose, jie į renginio vietą išvyko anksčiau. Iš arčiau pamatyti naujausius J. P. Gaultier kūrinius ir pasiruošimo procesą pavyko ir mums, tačiau apie slaptąją pusę plačiau papasakosime naujame žurnalo „Moteris“ numeryje.

Taigi, neilgai trukus spalvinga minia persikėlė į specialiai „Lindex 60“ šventei įkurtą angarą Geteborgo uoste. Išpuoštose patalpose puikavosi auksiniai takai, gimtadienio dekoracijos, užkandžiais ir gėrimais nukrauti stalai. Vos per kelias akimirkas erdvias sales užplūdo iškilūs skandinavų mados atstovai. Fotografai vieną po kito gaudė originaliausiai atrodžiusius svečius: aksomo šnaresys, plunksnų puošmenos, kristalų žvilgesys, išskirtiniai bateliai ir aksesuarai – visa traukė besidairančius išskirtinio kadro.

Prabėgus kuriam laikui svečiai patraukė link podiumo, prasidėjo madų šou. Šį kartą „Lindex“ nustebino ne tik aukšto lygio renginiu, bet ir dėmesio vertomis linijomis. „Lindex60“ kolekciją sudarė ne vienas demontravimas, pristatytos linijos skirtos laisvalaikiui, miestui, naktinių ritmų gerbėjoms, karjeros moterims, vaikams, taip pat ir apatinio trikotažo naujienos. Žinoma, labiausiai laukta buvo J. P Gaultier specialiai ženklui „Lindex“ sukurta kolekcija, kurios pagrindiniu veidu tapo garsi manekenė bei atlikėja – raudonplaukė gražuolė Karen Elson.

"Lindex60" kolekcija, organizatorių archyv. nuotr.

Karen Elson, organizatorių archyv. nuotr.

J. P. Gaultier ir "Lindex" kolekcija, organizatorių archyv. nuotr.

J. P. Gaultier kolekcija pavergė ryškumu, prancūziška dvasia ir dryželių gausa, jais manekenės buvo išpuoštos nuo galvos iki kojų. Išskirti verta ir masyvius raudonus aukštakulnius, kuriuos išdrįstų avėti anaiptol ne kiekviena. Dizaineris rudenį ragina rinktis ne tik dryžuotus, bet ir tatuiruočių raštais margintus drabužius, šilką, metalo blizgesį, pasiduoti vis dar iš mados nesitraukiančiam pankiškam gatvės stiliui ir nebijoti žaismingų detalių: raudonų akcentų, kepurių su kipšiuko ragučiais, ryškių marginimų.

J. P Gaultier ir
J. P Gaultier ir "Lindex" kolekcija
Organizatorių archyvas

Karen Elson ir Jeanas Paulis Gaultier
Karen Elson ir Jeanas Paulis Gaultier
Organizatorių archyvas

Po kolekcijos pristatymo į vakarėlio tęsinį susirinkusi minia dalinosi įspūdžiais, o netrukus apspito ir mados metrą, pasirodžiusį kartu su savo mūza – ugningąja Karen. „Ši kolekcija man tapo iššūkiu, turėjau galimybę susipažinti su nuostabiais žmonėmis, padirbėti kitokioje aplinkoje, ieškojome sprendimų, kurie padėtų sukurti ne mažiau įspūdingus drabužius, tačiau už prieinamą kainą. Kiekviena moteris nusipelno galėti pasipuošti originaliai ir atskleisti savo asmenybę. Asmenybė – tai yra svarbiausias elementas, kuris verčia suktis mados pasaulį“, – portalui moteris.lt sakė dizaineris.

Šįmet kovai prieš krūties vėžį „Lindex“ ketina skirti 10 proc. pelno, uždirbto prekiaujant J. P. Gaultier sukurta kolekcija. Šiam tikslui bus skirtas ir visas pelnas, uždirbtas pardavus rožines apyrankes – specialų šios kolekcijos aksesuarą. Naujausia J. P. Gaultier kolekcija „Lindex“ parduotuvėse pasirodys jau spalio mėnesį.

„Lindex60“ kolekcijos pristatymo video galite pamatyti „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis