Šis sezonas - tikra šventė mėgstančioms kelnes ir žemakulnius batus

Švarko ir kelnių kostiumas – ne tik madinga, bet ir labai universali eilutė. Toks derinys leidžia moteriai jaustis ir stipriai, ir seksualiai, nevaržo judesių.

Kaip kertinį vyriško stiliaus elementą šį sezoną mados kūrėjai pritaikė dailiajai lyčiai?

„Giorgio Armani“
Scanpix
Pasakojama, kad aktorė Katharine Hepburn niekada neturėjo nei sijono, nei suknelės. Viena didžiausių Holivudo žvaigždžių visą gyvenimą dėvėjo kelnių ir palaidinių derinius arba kostiumus, nes taip… tiesiog patogiau. Ji ir kolegė Marlene Dietrich įėjo į istoriją ne tik kaip ryškiausios vyriško stiliaus mėgėjos, bet ir kaip emancipuotos būtybės, laužiusios savo laiko stereotipus.

„Ralph Lauren“
Scanpix
Šioms originalioms moterims patiktų 2013–2014 m. rudens ir žiemos kolekcijos: jose apstu puikių kostiumų, smokingų, idealiai sukirptų kelnių, paltų. Ir ne tokių, kurie atrodo lyg pasiskolinti iš meilužio spintos, jie – seksualūs, patogūs, sukurti specialiai moteriai.

„Paul Smith“
Scanpix
1967-aisiais Yves‘as Saint Laurent’as pristatė smokingą primenantį kostiumą moterims (pranc. k. Le Smoking). Nuo tada mados kūrėjai nepamiršta, kaip gundomai gali atrodyti dailiosios lyties atstovė su tradiciškai vyriškais laikomais drabužiais. Prisiminkime Biancą Jagger, per savo vestuves vilkinčią smokingą. Nekyla abejonių, kad šis drabužis skirtas moterims!

Bianca Jagger
Scanpix
Stilingoji Bianca jau seniai nebėra misis Jagger, bet kostiumui ji ištikima ir būdama garbaus amžiaus. Nevalia pamiršti ir Woody Alleno filmo „Anė Hol“ (1977 m.). Jam pasirodžius ekranuose, Diane’os Keaton įkūnijama herojė – ji dažniausiai vilkėjo vyriškas kelnes, marškinius, liemenes ir ryšėjo kaklaraištį – tapo 8-ojo dešimtmečio feminisčių stabu. Anės Hol stilius kopijuojamas ir šiandien.

Scanpix
Kaipgi vyrišką aprangą mados diktatoriai interpretavo šįmet? Vieni, tarkim, mados namų „Christian Dior“ dizaineris Rafas Simonsas, pristatė senuoju Holivudu dvelkiančias kostiumų variacijas. Katharine Hepburn veikiausiai būtų įvertinusi laisvus mados namų „Giorgio Armani“ kelnes ir švarkus (gatavų drabužių kolekcija), o Marlene Dietrich – šviesų minimalistinį „Armani Privée“ aukštosios mados kolekcijos kostiumą.

Kirsten Dunst
Scanpix
Paulas Smithas, Margareta Howell ir mados namų „Rochas“ meninis direktorius Marco Zanini pateikė modernios Anės Hol variantą – mūvinčios patogiomis kelnėmis ir vilkinčios per didelį (angl. k. oversize) švarką.

Stelle McCartney
Scanpix
Dar kiti, tarkim, Stella McCartney, Antonio Berardi ir dizainerių duetas „Rag & Bone“, prisiminė paskutinį praėjusio amžiaus dešimtmetį – švarkams bei paltams suteikė sportiškumo teikiantį kvadratinį siluetą.

„Ralph Lauren“
Scanpix
Dauguma mados kūrėjų skolinosi tik tradiciškai vyriškų drabužių audinių raštus – langus, dryžius, žąsų kojeles (angl. k. houndstooth). Kai kurie tokį įvaizdį pasaldino – pavyzdžiui, dizaineris Driesas Van Notenas pilką languotą paltą papuošė plevenančiomis plunksnelėmis ir žėručiais.

Angelina Jolie
Scanpix
Vietoj švarkų kai kas, pavyzdžiui, Haideris Ackermannas, mados namai „Chloé“, „Acne“, pasiūlė ilgą liemenę. Šio sezono derinys favoritas yra būtent ilga liemenė ir grubūs motociklininko batai. Marco Zanini pilką vilnos liemenę pailgino iki suknelės.

Kate Moss
Scanpix
O mados namų „Comme des Garçons“ kostiumai atrodė frankenšteiniški: asimetriški, skulptūriški, su skiautiniais ir raukiniais netikėtose vietose.

Scanpix
Norinčiosios išsiskirti gali pasipuošti ryškiaspalviu mėlynu arba fuksijų atspalvio kostiumu, kokį pristatė mados namai „Paul Smith“, arba ryškiai geltonų kelnių ir per didelio rusvo švarko deriniu – tokį pasiūlė „Rochas“.

Camilla Belle
Scanpix
Kita tobula šių mados namų vyriško stiliaus interpretacija – minkštas prabangus smėlio spalvos kelnių su kantu ir liemenės plačia apykakle kostiumas.

„Haider Ackermann“
Scanpix
Sportiškam stiliui pirmenybę teikiantis duetas „Rag & Bone“ pasiūlė vilkėti alyvinį vyrišką per didelį švarką su itin trumpa suknele, o žalsvą vilnonį kostiumą – su ryškiai mėlynais bateliais. Beje, apie avalynę: šis ruduo ir žiema yra tikra šventė toms, kurios nemėgsta aukštakulnių.


Jos gali rinktis iš aibės patogios vyriškos avalynės variacijų: vadinamųjų oksfordų (tai uždarai iki virš liežuvio galo suvarstomi batai), sagtelėmis susegamų perforuotų (angl. k. brogue), įsispiriamų laivelio tipo ir t. t.

„Oscar de la Renta“
Scanpix

Smokingą šį rudenį mados namai „Yves Saint Laurent“ ignoravo. Savąsias versijas pasiūlė „Hermès“, „Narciso Rodriguez“, „Akris“ ir „Helmut Lang“. Dauguma jų – tai siaurų kelnių ir trumpų kampuotų švarkelių deriniai.

„Akris“
Scanpix
Svarbu ir tai, ką vilkėti po švarku. Rinkitės permatomą palaidinę, o geriausia – nieko. Originalumu išsiskyrė Oscaro de la Rentos smokingo versija – apatinę jo dalį atstojo sijonas su giliu skeltuku. Galite džiaugtis arba liūdėti: kad ir kokį vyriško stiliaus atributą vilkėsite, priešingai nei Bianca Jagger 8-ąjį dešimtmetį, veikiausiai nieko nebenustebinsite.
„Ralph Lauren“
Scanpix

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis