Vlada Musvydaitė pataria, kaip nepriaugti svorio

„Savaitgaliais pagundų visuomet daugiau, todėl tenka ugdyti valią“, – atsidūsta tryliktąją dieną lieknėjanti Agnė.

Buvusi profesionali sportininkė, asmeninių trenerių portalo „Sporto birža“ įkūrėja Vlada Musvydaitė šypsosi. Ji žino gudrybių, kurios padeda savaitgaliais išvengti papildomų kilogramų.

Planuokite savaitgalį pirmadienį

Savaitės pradžioje sugalvokite, ką veiksite savaitgalį ir būtinai suraskite draugų, kurie prisijungtų. Aš labai mėgstu susitarti su draugėmis, kad šeštadienį eisime pasivaikščioti arba pabėgioti, bet pakankamai anksti, pavyzdžiui, 10 valandą.

Tai – labai gera proga pakvėpuoti grynu oru ir pasikalbėti apie praėjusią savaitę. Ta draugė, kuri sulaužo susitarimą ir sutartu laiku nepasirodo, turi atlikti susitartą bausmę, kuri motyvuotų užuot šėlus klube iki ryto, eiti miegoti protingu laiku ir šeštadienį pajudėti su draugėmis.

Būkite tarp žmonių, kurie jus motyvuoja

Lieknėjant tikrai reikia valios, todėl jeigu jums svarbu siekti savo iškeltų tikslų, nesisukiokite tarp žmonių, kurie mėgsta gundyti nesveiku maistu, alkoholiniais gėrimais ar įvairiais desertais. Tai nereiškia, kad turite ignoruoti visus draugus, bet kol esate lieknėjimo kelyje, geriau rinktis tokius, kurie jus motyvuotų.

Projekto organizatorių nuotr.

Įdomu tai, kad kai žmonės pradeda keisti savo įpročius, dažnai pasikeičia ir juos supančių žmonių ratas. Juk ne veltui ir sakoma – pasakyk kas tavo draugai, pasakysiu kas esi tu. Tikri draugai nesistengia, kad nukryptumėte nuo tikslo, atvirkščiai, padeda jo siekti.

Savaitgaliais sau leiskite viską

Tokios tos mūsų smegenys – jeigu tik kažką sau draudi – iš karto beprotiškai nori. Aš sau pasakau, kad savaitgalį leisiu viską, bet su sąlyga, kad kitomis dienomis maitinsiuosi sveikai. Kai leidi sau viską, dažniausiai taip stipriai ir nebesinori.

Draudimai nepadeda. Reikia stengtis su savimi susitarti. Šokolado gabalėlis, desertas ar mėgstama kava gali būti puikus savaitgalio apdovanojimas už jau pasiektus rezultatus.

Lyginkite produktų vertę

Aš niekaip negalėjau atsisakyti cukraus ir, ypač, gerdama kavą. Pati būda sveiko gyvenimo ambasadorė į puodelį dėdavausi net tris šaukštelius! Dabar kavą geriu visiškai be cukraus. Jo atsisakiau, kai vieną dieną mitybos specialistas Artūras Sujeta palygino, kad puodelis latė kavos turi tiek pat kalorijų kaip ir salotos su lašiša.

Kai pagalvojau, kad užuot išgėrusi tris puodelius per dieną galėčiau suvalgyti tris porcijas salotų, pasidarė viskas aiškiau. Dabar dažnai mintyse palyginu, kokia yra produktų vertė ir renkuosi tuos, kurie man naudingesni.

Projekto organizatorių nuotr.

Gaminkite namuose

Savaitgalį tam tikrai turite laiko! Įveskite tradiciją, kad savaitgaliais gaminsite ką nors sveiko. Sekmadienis su draugais, skaniais pietumis ir stalo žaidimais rudenį apskritai yra idealus laiko leidimas. Tik vietoje įprastų užkandžių, pasirinkite sveikus.

Kad jūs būtumėte matę, kaip į mane sporto klube žiūrėjo moteris, kai pamatė, kad po treniruotės valgau traškučius. Pastebėjusi jos žvilgsnį nuraminau, kad tai – džiovintų burokėlių traškučiai. Patikėkite, visada galima rasti labai skanių ir mažai kaloringų užkandžių.

Pirkdami maistą pažaiskite detektyvą

Aš labai mėgstu, kol laukiu eilėje prie kasos, pažaisti tokį žaidimą. Pirmiausiai pasižiūriu, kas žmogaus krepšelyje, pabandau įsivaizduoti, kaip jis atrodo ir tik tada pakeliu akis pasižiūrėti. Net pati nustembu, kaip dažnai atspėju. Mūsų perkami produktai iš tiesų gali labai daug pasako apie mūsų išvaizdą.

Tiesa, šį žaidimą žaidžiu ne tik aš. Labai dažnai pastebiu, kad žmonės irgi domisi, kas mano krepšelyje. Sakoma, kad nereikia rūpintis, ką kiti žmonės apie jus pagalvos, bet jeigu laikotės dietos, kraudami produktus į krepšelį pagalvokite, ką apie jus pagalvotų, pavyzdžiui, Vlada (nusijuokia).

Užsakymo nr.: PT_69568964

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis