Kaip atskirti, kada alkis tikras, o ne sukurtas vaizduotės?

„Šeima sėda prie stalo, o aš einu pasivaikščioti į lauką“, – tokią strategiją ketvirtąją projekto „Aš galiu sulieknėti!“ dieną pradėjo naudoti lieknėjanti Živilė.

„Valią tikrai išsiugdysiu! Ar sugebėtumet tiek gaminti ir nevalgyti?”, - sako projekto dalyvė. Moteris prisipažįsta, kad truputį pasiilgsta įprasto maisto, tačiau tik todėl, kad gaminant šeimai norisi ką nors pakramtyti ar paragauti, o ne dėl alkio.

Projekto organizatorių nuotr.

Mitybos specialistas Artūras Sujeta sako, kad vienas itin platus tyrimas atskleidė, jog žmonės, kurie laikosi itin griežtos dietos, palūžta maždaug po 12 savaičių. Priminsime, jog projekto dalyvė tik 10 dienų laikosi ypač mažai kalorijų turinčio mitybos plano. Toliau dieta yra labiau sveikos mitybos strategija, kuomet save motyvuoti ir siekti tikslų yra lengviau.

„Alkio jausmas dažnai net nėra tikras. Daug dalykų slypi mūsų psichologijoje – kai aplink tiek daug įvairių maisto produktų, sveikų ir ne, sunku atsispirti“, – sako mitybos specialistas. Pasak jo, kai atrodo, kad pradedate jausti alkį, pirmiausiai reikėtų užduoti sau klausimą, ar tai nėra tik reakcija į ką tik pamatytą vitrinoje pyragaitį ar užuostą kavos su grietinėle aromatą. Žmonės dažnai alkio jausmą supainioja ir su troškuliu, todėl užuot sukirtus sumuštinį, labai dažnai užtenka išgerti stiklinę vandens.

Kiek turėtumėte išgerti vandens per dieną, galima apskaičiuoti pagal specialią formulę:

10 kg – 1 litras
kiti 10 kg – 0,5 litro
Likusieji kg – po 20 ml.

Pavyzdžiui, jeigu asmuo sveria 60 kg, tai jam per parą rekomenduojama suvartoti 2,3 litrų per parą.

Vandens buteliukas Živilei – visuomet po ranka. Moteris prisipažįsta, kad tiek daug vandens per dieną išgerdavo labai retai. Vartojant „Nutriless“ produktus rekomenduojama susikurti reguliarų vandens gėrimo režimą. Jeigu norisi šilumos – tinka ir arbatos, tačiau jų neturėtumėte saldinti nei cukrumi, nei medumi.

Živilės svarstyklės ir toliau rodo mažėjančius skaičius, tačiau moteris prisipažįsta, kad motyvaciją itin sustiprina ir aplinkinių komplimentai. Nuėjusią į kirpyklą ją apspito kolegės ir puolė klausinėti, ką ji daro, kad taip gerai atrodo.

Projekto organizatorių nuotr.

„Budrios moterų akys tuoj viską pastebi. Jaučiuosi, kaip ant sparnų. Labiausiai man patinka tai, kad nesijaučiu silpnai. Paprastai, kai krenta svoris, svaigsta galva, padidėja jautrumas, irzlumas, o dabar jaučiuosi puikiai“, – sako Živilė.

Užsakymo nr.: PT_69290234

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis