Įspėjimas lieknėjantiems – neapsigaukite dėl staigaus svorio kritimo

„Šiandien ant svarstyklių lipau net penkis kartus. Vis negalėjau patikėti, ką jos rodo“, – savo dienoraštyje prisipažino Živilė. Projekto pradžioje 72 kilogramus svėrusi moteris nesitikėjo, kad svoris ims kristi taip staiga. Vos po dienos svarstyklės rodo džiuginančius skaičius.

Mitybos ir sporto specialistas Artūras Sujeta paaiškina, kad tai yra visiškai normalu, nes organizmas sureagavo į pokyčius. Gavęs mažiau maisto nei įprasta, jis baigė šalinti ankstesnį maistą, taip pat keli šimtai gramų išgaravo skysčių sąskaita.

Reklamos užsakovų nuotr.

„Kai organizmas gauna mažiau maisto, nei yra pratęs, sureaguoja labai greitai. Jeigu žmogus per dieną suvartoja mažiau kalorijų ir nueina miegoti nevalgęs, ryte dažniausiai atsikelia mažiausiai vienu kilogramu lengvesnis. Taigi, jeigu kažkas susilažina, kad gali numesti kilogramą per dieną – tai yra labai paprasta. Užtenka pavalgyti ryte, lengvai per pietus, vakarienei pasakyti NE ir naktį gerai išsimiegoti“, – paaiškina A.Sujeta.

Daug sunkiau yra numestą svorį išlaikyti stabilų ir mažinti palaipsniui. Per dieną išgaravęs kilogramas, pavalgius sotesnius pusryčius ar pietus gali sugrįžti dar ir su papildomais gramais. Štai kodėl specialistas pataria nepulti savęs apdovanoti už pirmuosius gerus rezultatus.

„Jeigu žmogus tikslingai lieknėja, svorio kritimas stabilizuojasi ir per dieną yra netenkama nebe kilogramų, o tik papildomų gramų viršsvorio. Jeigu svorio nukrenta daugiau, lieknėjantis žmogus turi įvertinti ar jo mityboje netrūksta ne tik kalorijų, bet ir naudingų medžiagų, vitaminų“, – sako mitybos ir sporto specialistas.

Lieknėjimo projekto dalyvė Živilė laikosi specialaus ypač mažo kaloringumo plano. 10 dienų ji maitinasi tik pakaitiniu maistu – „Nutriless“ kokteiliais su šokoladu ir vanile bei kremine vištienos sriuba ir geria daug skysčių. „Nutriless“ produktuose yra visos kasdien organizmui reikalingos maistinės medžiagos, tarp kuriųbaltymai, angliavandeniai, skaidulos, platus spektras vitaminų ir mineralų. Kiekvienas valgymas suderintas taip, kad gautumėte subalansuotas maistines medžiagas ir nealintumėte organizmo, tačiau suvartotumėte mažiau kalorijų.

Po pirmosios dienos Živilė pastebėjo, kad jautėsi įprastai – nejautė nei alkio, nei silpnumo. Moteris stengiasi valgyti numatytu laiku (kas 3 valandas) ir per dieną nueiti 10 tūkstančių žingsnių.

Reklamos užsakovų nuotr.

„Nutriless“ produktai, vanduo ir žingsnius skaičiuojantis laikrodis – visada po Živilės ranka. Pirmadienį moteris skyrė namų tvarkymui, todėl nė nepastebėjo, kaip per dieną suvaikščiojo 7 tūkstančius žingsnių. Trūkstamą atstumą ji nužingsniavo išėjusi pasivaikščioti, o vakare, kai vaikai sumigo, atliko kalanetikos treniruotę.

„Kol kas jaučiuosi labai gerai. Visą dieną buvau užsiėmusi namų ruošos darbais, todėl nebuvo laiko galvoti apie maistą. Gal tik padariau klaidą, kad kalanetikos mankštą atlikau vakare. Po jos atsirado tiek energijos, kad buvo sunkiau užmigti“, – pasakoja moteris.

Laikydamasi mitybos specialisto rekomendacijų pusryčiauti Živilė pradeda per dvi valandas nuo tada, kai pabunda, o paskutinį kartą valgo likus 2-3 valandos iki miego. Dviejų dukrų mamai tenka gaminti namiškiams, tačiau nei kvapai, nei ruošiamas maistas jos neerzina. Moteriai rytais šiek tiek norisi šilumos, todėl atsikėlusi vietoje stiklinės vandens ji išgeria šilto vandens su citrina.


Štai kiek Živilė sveria po pirmos projekto dienos.

Naudingas patarimas

„Nutriless“ produktus – šokolado ir vanilės skonio kokteilius rekomenduojama vartoti labiau pirmoje dienos pusėje, nes jie yra saldesni. Kreminė vištienos sriuba labai tinka pietums ir vakarienei. Tačiau jeigu ryte norisi šilto maisto, pusryčiams galima suvalgyti sriubos.

Užsakymo nr.: PT_69260506

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis