Stilistės A.Gilytės patarimai antsvorio turinčioms moterims. VIDEO

Šiandien specialaus projekto „Aš galiu sulieknėti!“ dalyvė Živilė pradeda trijų savaičių iššūkį. Moteris bandys sulieknėti ir padailinti kūno linijas laikydamasi ypač mažo kaloringumo „Nutriless“ plano. Jos tikslas – projekto pabaigoje pasipuošti nauja suknele, kuri šiuo metu dviejų vaikų mamai yra kiek ankštoka.

Suknelę, kurią Živilė gaus dovanų, ji renkasi iš naujausios, itin mažo tiražo moteriškos „Ivo Nikkolo“ kolekcijos. Joje meistriškai dera originalus dizainas ir aukščiausios kokybės audiniai. Suknelę lieknėjimo projektro dalyvei padėjusi išsirinkti stilistė, knygos „Spintologija“ autorė Agnė Gilytė negailėjo naudingų patarimų ne tik projekto dalyvei, bet ir visoms moterims, kurios nori atnaujinti savo garderobą. Pasak stilistės, pirmiausiai reikėtų atlikti kruopščią spintos reviziją ir atskirti skirtingų sezonų drabužius.

„Nereikėtų šilkinių suknelių laikyti kartu su vilnonėmis kelnėmis. Labai praktiškas patarimas: kai drabužius surūšiuosite ir sudėliosite į skirtingas vietas, tai labai sumažins pasirinkimo galimybę ir sutaupys laiko. Kitas dalykas – labai svarbu pagalvoti, ką reikėtų palikti spintoje, o kas turėtų atlaisvinti vietą naujiems drabužiams“, – pataria A.Gilytė.

Stilistė pastebi, kad moterų, kurios nėra labai patenkintos savo kūno linijomis, spintose dažnai galima rasti kraštutinių derinių – juodos, pilkos arba ypač ryškios – rožinės, raudos spalvos, tigro ar leopardo raštais puoštų drabužių.

„Mitas, kad kūno linijų trūkumus maskuoja spalva. Iš tiesų juos užmaskuoti galima tik pasirinkus tinkamos formos ir kirpimo drabužius. Juoda spalva, po kuria dažnai slepiasi apkūnesnės moterys, iš tiesų yra labai pretenzinga, nes labai pabrėžia veido trūkumus. Ne visos moterys kasdien pasidaro profesionalų makiažą, todėl reikia pagalvoti apie tai, kad juoda spalva ypač išryškina nuovargį veide, nemigą, odos problemas ir pan.“, – paaiškina stilistė.

Apkūnesnėms moterims ji nerekomenduoja dėvėti ir ypač ryškių, sintetinių spalvų drabužių, taip pat puoštų labai smulkiais raštais ar ornamentais.

„Ryškios spalvos labai atkreipia dėmesį, o smulkūs raštai visada optiškai didina. Stambesnės moterys turėtų vengti ir tokių smulkių dalykų kaip pakabukai, šalikėliai, mažos sagutės, taip pat nerekomenduočiau avėti batų smulkiu, mažu kulniuku. Lygiai taip pat ir smukliai moteriai ne itin geras pasirinkimas dideli diržai, rankinės. Paprasta taisyklė – raštus ir proporcijas reikėtų derinti su savo kūnu“, – sako A.Gilytė.

Šių metu madą stilistė vadina rudeniškai hipiška, todėl pataria drabužines papildyti madingomis spalvomis: garstyčių, kiaušinio trynio geltona, raudonojo vyno, karališkai mėlyna, žalia bei įvairiais rudos atspalviais. Gera žinia toms, kurios taupo – nebūtina atnaujinti viso garderobo, užtenka jau turimus drabužius paįvairinti keliomis spalvingomis detalėmis.

„Spalvotas gali būti bet kas – paltas, megztukas, skarelė, palaidinė ar šalikas. Dabar ypač palankus laikas sluoksniavimui. Tai – ne tik praktiška, madinga, bet ir yra pirmoji pagalba moterims, kurios nori paslėpti kūno linijų trūkumus. Pagrindinė sluoksniavimo taisyklė – drabužiai neturi būti vienoje plokštumoje. Skirtingi sluoksniai gali būti susiaučiami, susegami, skirtingų tekstūrų ir kirpimų“, – sako A.Gilytė.

Šį sezoną stilistė ypač rekomenduoja atnaujinti batus ir įsigyti ne juodus, o rinktis bordo spalvą arba rudus atspalvius, kurie šiuo metu yra labai madingi. Batai aukštesne pakulne, storesniu kulnu, aulinukai arba iki kelių šį rudenį būtų ypač tinkami tvirtu žingsniu žengti savo svajonių link.

Norite padailinti savo kūno linijas ir jūs? Prisijunkite prie lieknėjančios Živilės jau šiandien ir vos po trijų savaičių galėsite atnaujinti savo spintas mažesnio dydžio drabužiais!


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis