Gitaristo Joscho Stephano sėkmės paslaptis – mėgstamos veiklos ir šeimyninio gyvenimo dermė

Čigoniškojo džiazo ateitimi vadinamas Joscho Stephanas iš kitų gitaristų ryškiai išsiskiria savo virtuoziškumu, muzikine vaizduote ir scenine laisve.

Kaip prisipažįsta pats muzikantas, ilgą laiką savo išskirtinumo jis nevertino - siekė būti panašus į džiazo legendą Django Reinhardtą. Ir tik pastebėjęs, jog publikai labiau patinka jo autentiškas grojimas, J. Stephanas be vargo užkariavo tiek klausytojų, tiek muzikos kritikų širdis.

„Kristupo vasaros festivalyje pirmą kartą koncertavome prieš kelerius metus ir labai džiaugiamės, jog netrukus vėl sugrįšime į Vilnių. Čia ypatingai gera ir smagu groti. Galbūt tai tik mano įspūdis, bet panašu, jog lietuviams išties patinka gitaros muzika“, – sakė koncertui liepos 12 d. VGTU „LinkMenų fabrike“ besiruošiantis virtuozas.

Per metus 120-140 pasirodymų surengiantis J. Stephanas prisipažįsta, tad tokie dalykai, kaip vasaros atostogos ar poilsis jam yra retenybė.

„Kadangi daug koncertuoju, stengiuosi susiplanuoti bent vieną laisvą savaitę per metus. Tai laikas, kai tiesiog atsipalaiduoju. Kiek tai įmanoma, leidžiu laiką su savo šeima. Esu trijų vaikų tėvas ir tuo mėgaujuosi!“, – kalbėjo muzikantas.

Apie tėvystę prakalbęs atlikėjas, mano, jog net ir aktyviai koncertuojant, įmanoma suderinti šeimą su muzikanto karjera.

„Taip, tiesa ta, jog aš dažnai esu išvykęs į koncertinius turus, bet iš kitos pusės, galbūt aš dažniau matau savo vaikus nei daugelis tėvų. Turiu galimybę su jais pusryčiauti ar net papietauti. Mano scenos partneriai, su kuriais koncertuosime ir Kristupo vasaros festivalyje – smuikininkas Sebastianas Reimannas, gitaristas Svenas Jungbeckas, kontrabosininkas Stefanas Bergeris – taip pat puikiai derina asmeninį gyvenimą ir muzikinę veiklą. Todėl esu tikras, jog mums labai pasisekė. Darome tai, kas mums labiausiai patinka, o po koncertų grįžtame pas brangiausius žmones“, – sakė J. Stephanas.

Paklaustas ar prieš koncertus turi kažkokių specialių ritualų, J. Stephanas iš pradžių atsako neigiamai. Tačiau, kiek pagalvojęs tarsteli, jog greičiausiai po tam tikro koncertavimo laikotarpio, visiems muzikantams susiformuoja vienokia ar kitokia rutina: „Įprastai, likus dviem – trims valandoms iki pasirodymo, aš pavalgau, tuomet nuo pusvalandžio iki valandos groju gitara, kad apšilčiau, tuomet persirengiu ir sulaukiu laiko, kada galiu lipti į sceną.“

Be aktyvios koncertinės veiklos, J. Stephanas daug laiko skiria paties įkurtai nuotolinei mokyklai „Gypsy Guitar Academy“, kurioje moko čigoniškojo džiazo vingrybių. Atlikėjo hobis taip pat susijęs su muzika – jis kolekcionuoja vinilines plokšteles ir prisipažino, jog labai džiaugiasi, nes jau šią vasarą pirmą kartą gyvenime turės galimybę įrašyti vinilinę plokštelę Berlyne, studijoje „Emil Berliner Studios“.

Liepos 12 d., ketvirtadienį, 19 val. dinamiškame, nuotaikingame koncerte „Gypsy jazz“ įtraukiančias melodijas pristatys gitaros korifėjus Joscho Stephanas drauge su smuikininku Sebastianu Reimannu, ritminės gitaros atlikėju Svenu Jungbecku, kontrabosininku Stefanu Bergreriu. Pasirodymo, kuris vyks VGTU „LinkMenų fabrike“, programoje skambės D. Reinhardt, J. Stephan, J. Kern ir kt. kompozicijos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis