Vienas garsiausių pasaulio tenorų J. Calleja atverčia naują karjeros puslapį

Tenoras Joseph Calleja vasario pradžioje išleido naują albumą „Verdi“, kuris per trumpą laiką pateko į klasikinės muzikos albumų sąrašų viršūnes. Lietuvos klausytojai garsųjį tenorą galės išgirsti gruodžio 19 d. Vilniuje, kur jis atliks žymiausių operų arijas ir populiarias itališkas melodijas.

Daugiau nei 30 solinių partijų teatro „Metropolitan Opera“ pastatymuose, duetai su garsiausiais šių dienų operos atlikėjais, kvietimai koncertuoti geriausiose pasaulio salėse ir paties rengiamas klasikinės muzikos festivalis gimtinėje Maltoje, kurį kiekvienais metais aplanko nuo 25 iki 30 tūkstančių žmonių, – netgi tai šiuolaikiniame klasikinės muzikos pasaulyje negali garantuoti, kad tavo albumas bus sėkmingas.

Tačiau J. Calleja atlikti Džiuzepės Verdžio kūriniai iš karto pakerėjo klasikinės operos gerbėjus. Per mažiau nei dvi savaites naujasis tenoro albumas „Verdi“ pagal pardavimo apimtis užėmė pirmą vietą klasikinės muzikos sąrašuose Jungtinėje Karalystėje.

Shutterstock

„Kai įrašinėji klasikinės muzikos albumą, susiduri su daugybe iššūkių ir nežinomybe. Tad labai džiaugiuosi, jog mano naujas albumas buvo taip šiltai sutiktas klausytojų. Tai tikrai labai įkvepia tolimesniems projektams“, – sako J. Calleja.

Atlikėjo balsas dažnai lyginamas su legendinių praeities dainininkų Jussi Björlingo, Beniamino Gigli ir net Enrico Caruso balsais. Kaip pripažįsta pats tenoras, Dž. Verdžio kūryba užima ypatingą vietą jo širdyje. 1997 m., būdamas vos devyniolikos metų, J. Calleja debiutavo Makdufo vaidmeniu Dž.Verdžio operoje „Makbetas“.

Naują albumą „Verdi“ sudaro dešimt kompozicijų. Jame J. Calleja meistriškai įsikūnija ir atlieka vaidmenis iš operų „Aida“, „Trubadūras“, „Don Karlas“, „Likimo galia“, „Otelas“. Su kiekviena nauja kompozicija dainininkas atskleidžia begalines savo balso galimybes, demonstruoja tobulą techniką ir aktoriaus talentą. Geriausias šių dienų lyrinis tenoras albume taip pat atlieka duetus su sopranu Angela Gheorghiu ir baritonu Vittorio Vitelli.

Shutterstock

„Šis naujas J. Calleja albumas atveria naują įspūdingą etapą jo karjeroje“, – taip albumo „Verdi“ pasirodymą įvertino garsusis tenoras Andrea Bocelli.

Naujasis albumas pasirodė po šešerių metų pertraukos. 2013 m. tenoras buvo išleidęs albumą „Amore“, kuriame atliko žinomiausias visų laikų dainas apie meilę: „Besame Mucho“, „Time to Say Goodbye“, „O Sole Mio“ ir kitas. „Verdi“ atveria naują puslapį tenoro gyvenime – čia jis bando įsikūnyti ir atlikti tuos vaidmenis, kuriuos jam dar teks suvaidinti didžiojoje scenoje.

Nuoroda į video klipą iš naujo albumo: https://www.youtube.com/watch?v=GlrQ_vXMc6A

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis