„Tyto alba“ knygų mugėje – lietuvių autoriai apie pasaulį ir save

Jau kitą savaitgalį susitiksime tarptautinėje knygų mugėje. „Skaitau Lietuvą – skaitau pasaulį“ – su šiuo šūkiu švęsime valstybės atkūrimo šimtmetį knygų šventėje su rašytojais, vertėjais, skaitytojais ir šventės rengėjais. Vasario 22–25 dienomis leidykla „Tyto alba“ pristatys 19 įdomių renginių, skaitytojams siūlys daug knygų, 20 iš jų – visiškai naujų įvairiausių žanrų kūrinių, garsių ir tik pradedančių savo kelią kūrėjų.

Leidykla didžiuojasi dviem knygomis, kurios pateko į Metų knygos rinkimus – tai nepaprastai talentingas ir populiarus, ką tik sulaukęs šešto leidimo, rašytojo RIMANTO KMITOS romanas „Pietinia kronikas“, pernai apdovanotas J. Ivanauskaitės premija, ir poetės, eseistės, 2013 M. Jaunojo Jotvingio premijos laureatės AGNĖS ŽAGRAKALYTĖS eilėraščių knyga „Štai:“.

Knygų mugėje laukiame dviejų užsienio svečių – iš Belgijos ir Vokietijos: politiko, Europos Parlamento nario, buvusio Belgijos ministro pirmininko Guy Verhofstadto, ką tik lietuviškai išleistos knygos „Paskutinis Europos šansas. Idealo paieškos“ autoriaus ir Alexanderio von Schönburgo, žymaus vokiečių žurnalisto, rašytojo, keturių bestselerių autoriaus, vienas iš jų – „Pasaulio istorija išsinešti“ lietuviškai išleistas vėlyvą rudenį.

Leidykla "Tyto alba"

Į šventinę mugę atskris ir lietuvių autoriai, gyvenantys užsienyje, – Lina Ever-Neverbickienė iš Berlyno („Neišryškinta juostelė“), Vilma Kava iš Čikagos („Aš tau sakau“), Eglė Gerulaitytė iš Meksiko („Bastūnės liudijimai“), Andrius Kleiva – iš Paryžiaus („Kaip veikia Japonija“).
Laukia susitikimai ir su žinomu Lietuvos filosofu Alvydu Jokubaičiu, ilgą politiko ir diplomato kelią nuėjusiu Antanu Valioniu, charizmatiškuoju kunigu Algirdu Toliatu, teatro ir kino kritike, knygų apie iškilius Lietuvos kūrėjus autore Rūta Oginskaite, knygos pagyvenusiems žmonėms autore išmintingąja Janina Radvile, subtiliąja psichologe-psichoterapeute Agne Matulaite, žinomu istoriku Gediminu Kulikausku, įkvepiančių istorijų apie karių moteris pasakotoja Aušra Mažone, žaisminguoju poetu Dainiumi Dirgėla, jaunuoju talentu Mariumi Povilu Eliju Martynenko ir šmaikščiuoju vaikų rašytoju Tomu Dirgėla.

Mugės pirmąją, BIČIULIŲ, dieną nepraleiskite progos sutikti su JANINA RADVILE, informatikos mokslų daktare, parašiusia knygą „Niekada nevėlu gyventi. Svajok. Planuok. Išdrįsk“. Lietuvoje vyresni nei 65 metų žmonės sudaro net penktadalį visų gyventojų, – dalijasi statistikos duomenimis knygos autorė. Kaip gyventi, kai aktyvusis darbo laikotarpis baigtas, kuo užsiimti, kaip jaustis, kaip bendrauti, ką veikti ir ar apskritai veikti, ką mylėti ir ar apskritai mylėti? 17 val. (salė 5.1) apie visa tai kalbėsis JANINA RADVILĖ, LRT laidų vedėja ZITA KELMICKAITĖ ir gerontologijos prof. GENOVAITĖ ŠIMKUVIENĖ.

Ilgąjį penktadienį pirmasis renginys 12 val. (salė 5.1)ANTANO VALIONIO knygos „Politikos sūpuoklės. Diplomatijos arena ir užkulisiai“ pristatymas. Lietuvos diplomato, politiko, buvusio užsienio reikalų ministro knyga – apie mūsų šalies diplomatų veiklą nuo nepriklausomybės atkūrimo 1990 m. iki šių dienų. Su LRT TV laidų vedėju VIRGINIJUMI SAVUKYNU ir diplomatu VYTAUTU ŽALIU, A. Valionis kalbėsis apie tai, kaip Lietuva, pusę amžiaus ištrinta iš pasaulio žemėlapio, išsikovojo tarptautinį pripažinimą, apie sudėtingą diplomatinį kelią, atvėrusį jai duris į Europos Sąjungą ir NATO. Išgirsite pasakojimų ne tik apie pasiaukojamą diplomatų darbą, politikos galvosūkius, bet ir apie intriguojančius užkulisius.

13 val. Forume LRT filmuos RŪTOS OGINSKAITĖS knygos „Gib a kuk. Žvilgtelėk. Pokalbiai Olgos ir Grigorijaus Kanovičių namuose“ pristatymą. Vienas žymiausių šalies rašytojų, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, savo romanuose, apysakose ir apsakymuose įamžinęs Lietuvos žydų gyvenimą iki II pasaulinio karo, sukūręs savo tautos epą, 87 metų Grigorijus Kanovičius knygos „Gib a kuk“ autorei papasakojo apie savo kūrybą, gyvenimo tarpsnius, tautos ir šeimos likimus, o jo bendraamžė žmona Olga jo pasakojimą papildė jautriausiomis detalėmis ir citatomis. Jaukią ir asmenišką teatro ir kino kritikės šeštąją knygą pristatys ypatinga komanda: žymūs aktoriai Nacionalinės premijos laureatė EGLĖ GABRĖNAITĖ ir GEDIMINAS GIRDVAINIS, teatro ir kino kritikas VAIDAS JAUNIŠKIS, renginį ves publicistas, bernardinai.lt redaktorius DONATAS PUSLYS.

Filosofas, politologas prof. dr. ALVYDAS JOKUBAITIS, rudenį išleidęs knygą „Liberalizmas kaip pilietinė religija“ penktadienį 14 val. (salė 5.3) diskutuos su filosofu, politologu prof. dr. VYTAUTU RADŽVILU apie tai, ar laisvę mylintis žmogus gali būti liberalas. “Kai susiduriame su liberalizmo doktrina, susiduriame su religiją be Dievo išpažįstančiais žmonėmis”, – teigia knygos autorius. Renginyje laukiami ir palaikantieji, ir atmetantieji įtakingą liberalizmo politinį tikėjimą.

Apie poeto, fotografo, Lietuvos ir tarptautinių haiku konkursų nugalėtojo bei laureato DAINIAUS DIRGĖLOS ketvirtą poezijos knygą „Vaid/menų knyga“ poetas Donaldas Kajokas sako: „Čia jokių atsitiktinių vaidmenų, juolab nereikalingų menų. Anima / animus žaismė. Taupi, šmaikščiai šeimyniška. Dirgėliškai gyvenimiška, gyvenimiškai dirgėliška. Vadinasi, ir ironiška.“ Apie poeziją, gyvenimo vaidmenis, apie vidinius vyrus ir vidines moteris su knygos autoriumi kalbėsis poetas, dramaturgas MINDAUGAS NASTARAVIČIUS. 16 val. (Rašytojų kampas).

Kaip veikia Japonija? Atsakymą rasite ANDRIAUS KLEIVOS knygoje „Kaip veikia Japonija“. Knygos autorius metus praleido Hitotsubashi universitete Tokijuje, dabar siekia tarptautinių santykių magistro laipsnio Paryžiaus politinių mokslų institute. Andriaus knyga – metus trukusių studijų rezultatas, savotiškas kultūrinis, emocinis, politinis ir praktinis vadovas. „Neįmanoma paneigti, kad už tūkstančių kilometrų nuo Vilniaus gyvenanti ir šimtmečius savo istoriją kūrusi salų šalies bendruomenė yra nuo mūsų nutolusi šviesmečiais. Bet japonai – tokie pat žmonės, ir atėjo laikas pažvelgti jiems į akis”, – šypsosi autorius. Viską apie Japoniją išgirsite ir suprasite, kaip ji veikia, 18 val. (salė 5.1). Renginyje dalyvaus menininkas, filosofas, humanitarinių mokslų dr. ARŪNAS GELŪNAS, vedėjas – žurnalistas, LRT laidų vedėjas IGNAS KRUPAVIČIUS.

19 val. (salė 5.2) – istoriko, trijų populiarių knygų autoriaus GEDIMINO KULIKAUSKO laikas. Pristatoma naujausia jo knyga „Lietuvio kodas. Įpročiai ir būdas senovės lietuvio prieš 100 metų“. Ši knyga apie carinės ir smetoninės Lietuvos visuomenės ypatumus, gyvenimą, kasdienybę. Joje atskleidžiama, ką amžių sandūroje (XIX a. pabaigoje – XX a. pradžioje) gyvenusiam lietuviui reiškė ne tik žemė, miškas, bet ir degtinė ar emigracija. Su autoriumi apie knygą, lietuvius prieš 100 metų kalbėsis teisininkas, publicistas, rašytojas JUSTINAS ŽILINSKAS, istorikas ALGIRDAS JAKUBČIONIS, menotyros dr. JURGITA LUDAVIČIENĖ ir žurnalistas, žurnalo „Verslo klasė“ vyriausiasis redaktorius AURELIJUS KATKEVIČIUS.

Šeštadienį – ŠIMTAS PASIMATYMŲ. Susitikimas su pirmuoju leidyklos „Tyto alba“ užsienio svečiu, atvykusiu iš Berlyno, Alexanderiu von Schönburgu – 12 val. (salė 5.3). Žinomo vokiečių žurnalisto, rašytojo, trylikos knygų, keturių bestselerių autoriaus „Pasaulio istorija išsinešti“ – šmaikščiai ir intelektualiai „dar nematytu kampu pasukta“ pasaulio istorija. Kilmingos giminės atstovas teigia, kad „Istoriją tyrinėjame dėl vienintelės priežasties – norėdami ištirti save“. Apie elegantiškai ir įtraukiančiai parašytą knygą ir kaip įmanoma istoriją „suspausti į porą šimtų puslapių“, „vienu šuoliu įveikti atstumą nuo rėžtuko iki asmenukių lazdos“ su autoriumi kalbėsis publicistas, rašytojas AIDAS PUKLEVIČIUS. (Renginio rėmėjai: Goethe‘s institutas, Vokietijos užsienio reikalų ministerija ir Frankfurto knygų mugė.)

13 val. (salė 5.1) susitikimas su kunigu ALGIRDU TOLIATU, neregėto populiarumo sulaukusios pirmosios knygos „Žmogaus ir Dievo metai“ tęsinio „Gerumo liūnas“ pristatymas. Ši knyga – tai liturginių C metų pamokslų ciklas, kurį, anot kunigo, galima skaityti nuosekliai, vienu prisėdimu arba po fragmentą, atsivertus, kur pakliūva. „Svarbiausia – skaityti širdimi“, – sako A. Toliatas. Kodėl jo pamokslai ir knygos sulaukia neregėto populiarumo, svarstys renginio dalyviai: publicistas, žurnalistas, TV laidų vedėjas RIMVYDAS VALATKA, sakęs: „Gal todėl, kad jis sugeba plastiškai, nemoralizuodamas sujungti dviejų tūkstantmečių krikščionybės mintį bei įtampas ir aštrius modernybės kampus?“ ir žinomas psichologas-psichoterapeutas RAIMUNDAS MILAŠIŪNAS, jis apžvelgs pasaulinį tokių knygų poreikį ir, be kita ko, terapinį poveikį.

14 val. Vaikų scenoje – jauno ir talentingo vaikų rašytojo, itin populiarios knygų serijos apie šmaikščiuosius detektyvus Domą ir Tomą autoriaus Tomo Dirgėlos PROTŲ MŪŠIS vaikams (naujausios knygos „Domas ir Tomas: saldainių kiosko byla“ pasirodymo proga). Kaip manote, ar protingi, apsiskaitę ir linksmi vaikai mušasi? Netikėtas atsakymas: TAIP! Bet... tik Tomo Dirgėlos surengtame protmūšyje!

15 val. (salė 5.3) susitikimas su itin garbiu svečiu iš Belgijos GUY VERHOFSTADTU – teisininku, politiku, buvusiu Belgijos ministru pirmininku, Europos Parlamento nariu, Europos liberalų ir demokratų aljanso pirmininku. Lietuvos politikas, Europos Parlamento narys PETRAS AUŠTREVIČIUS ir politologas prof. dr. GIEDRIUS VILPIŠAUSKAS diskutuos apie Europos ateitį, geresnį ir saugesnį pasaulį. „Federacinė Europa – vienintelė galimybė“, – teigia Guy Verhofstadtas ką tik lietuviškai pasirodžiusioje savo knygoje „Paskutinis Europos šansas. Idealo paieškos“.

16 val. (salė 1.2. – nauja erdvė! – centriniuose LITEXPO rūmuose: 1 parodų salė, I aukštas, tame pačiame pastate, kur Muzikos salė) susitiksite su jau trečią mėnesį iš populiariausių negrožinių knygų dešimtuko nesitraukiančios knygos „Žali sausainiai. Knyga sveikiems neurotikams“ autore psichologe-psichoterapeute AGNE MATULAITE. Jos tekstai – tai netikėtos, jautrios įžvalgos apie mūsų kasdienybę ir santykius, kūną ir jausmus, baimes ir atvirumą sau, kitam, savo gyvenimui. „Man šios knygos reikia. Kai ją perskaitysite, suprasite, kodėl jos reikia ir jums”, – rašo populiarusis tinklaraštininkas Ričardas Savukynas (Rokiškis Rabinovičius). Publicistas, žurnalistas RIMVYDAS VALATKA įsitikinęs, kad gimė tikra rašytoja. Renginyje apie žalius sausainius ir sveikus neurotikus kalbėsis AGNĖ MATULAITĖ, RIMVYDAS VALATKA, psichologas-psichoterapeutas TIMAS PETRAITIS. Renginį moderuos leidėja LOLITA VARANAVIČIENĖ.

19 val. (Rašytojų kampas) – susitikimas su jaunuoju talentu MARIUMI POVILU ELIJU MARTYNENKO, debiutinės prozos knygos „Be penkių pasaulio pradžia“ autoriumi. Pasak Mariaus, šiuo metu studijuojančio vaidybą, jo patirtys (studijavo filosofiją, anglų ir italų kalbas, gyveno su vienuoliais, vertėjavo, dirbo redaktoriumi, tekstų įgarsintoju, veganiško šokolado pardavėju, šviesolaidinių kabelių testuotoju, padavėju, barmenu, subtitruotoju, laiškanešiu, naktiniu portjė viešbutyje) virsta tekstais – žiauriais, tragikomiškais, sarkastiškais. Apie tekstus, spalvingas patirtis ir galbūt asmenines dramas – pokalbis su renginio vedėju poetu, dramaturgu MINDAUGU NASTARAVIČIUMI.

19 val. (salė 5.2) – naujas vardas knygų pasaulyje – AUŠRA MAŽONĖ ir ką tik išėjusi jos knyga „Nežinios fronto linijos. 12 tikrų istorijų apie karių moteris iš viso pasaulio“. Aušra – Moterų edukacijos studijos (MES) įkūrėja ir vadovė, savanorystę, socialinę atsakomybę ir patriotiškumą ugdančių bei skatinančių projektų iniciatorė, karininko žmona vienus metus praleido JAV ir artimiau susipažino su moterimis, taip pat karininkų žmonomis, iš Izraelio, Ukrainos, Kenijos, Japonijos, Indijos, Šri Lankos, JAV, Saudo Arabijos ir kt. Knygoje moterys pasakoja apie savo gimtąją šalį, savo pasirinkimus, šeimą, motinystę, karjerą, meilės galią ir taikos palaikymo misiją. Renginyje apie knygą ir apie tai, kas nesugulė į knygą, kalbėsis AUŠRA MAŽONĖ, žurnalistas, knygos „Kiborgų žemė“ autorius DOVYDAS PANCEROVAS, Lietuvos šaulių sąjungos vadas pulkininkas leitenantas GINTARAS KORYZNA, vyriausiasis Lietuvos policijos kapelionas kunigas ALGIRDAS TOLIATAS. Renginį ves leidėja LOLITA VARANAVIČIENĖ.

19 val. (salė 2.1) Kas dar negirdėjo apie „Bastūnės liudijimus. Aplink pasaulį motociklu“? Tai jaunos, talentingos ir charizmatiškos autorės EGLĖS GERULAITYTĖS, atskridusios į knygų mugę iš Meksikos, knyga. Filosofiją ir tarptautinius santykius studijavusi žurnalistė, keliautoja sako: „To, ką pamatai, sužinai, pajunti ten, už Atlanto, negalima pasilikti tik sau.“ O Eglės knyga – ne paprasta kelionių knyga ar vadovas po Peru, Boliviją, Argentiną, Čilę, Ekvadorą, Kolumbiją, tai pasakojimas apie ypatingas patirtis, ribines situacijas, apie sutiktus įvairių kraštų žmones, asmeniškas žvilgsnis į jų gyvenimą ir mąslaus žmogaus vienatvėje sprendžiamus filosofinius klausimus. Apie keliones ir ne tik kalbėsis EGLĖ GERULAITYTĖ, Eglės tėtis – muzikologas VIKTORAS GERULAITIS ir keliautojas, rašytojas, TV laidų kūrėjas MARTYNAS STARKUS. Renginio vedėja – žurnalistė, rašytoja iš Berlyno LINA EVER.

ŠEIMOS SEKMADIENĮ kviečiame pradėti Kino salėje, kurioje 11 val. – nostalgiškas kino seansas – režisieriaus ARŪNO ŽEBRIŪNO filmas „Riešutų duona“ pagal rašytojo Sauliaus ŠALTENIO to paties pavadinimo apysaką (naujai perleistos knygos ieškokite „Tyto alba“ stende). Prieš seansą žodį tars teatro ir kino kritikė, knygų apie iškilius žmones autorė Rūta OGINSKAITĖ.

12 val. (Forumas)TOMO DIRGĖLOS naujos knygos „Lukas Šiaudelis deda iš viršaus“ sutiktuvės. Tomas – jaunas rašytojas, labiausiai žinomas kaip serijos „Domas ir Tomas“ kūrėjas, jo pirmoji knyga „Domas ir Tomas. Dingusios šluotos byla“ 2017 m. apdovanota Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) kaip geriausia metų knyga vaikams. Be to, jis – LRT radijo laidos vaikams kūrėjas ir vedėjas, šįkart pristatantis jau septintąją savo knygą. Apie didžiausią Luko Šiaudelio aistrą ir apie knygas vaikams suksis pašnekesys su literatūrinių projektų kuratore ir mecenate, VŠĮ „Laikas skaityti“ vadove RŪTA ELIJOŠAITYTE-KAIKARE, ištraukas skaitys aktorius GIEDRIUS ARBAČIAUSKAS.

14 val. (salė 5.2) prasidės iš Čikagos atvykusios žurnalistės, rašytojos VILMOS KAVOS romano „Aš tau sakau“ pristatymas. Apie praeitų metų pabaigoje išleistą ir nepaprasto populiarumo sulaukusią savo knygą autorė sako: „Tai pirmoji mano knyga. Norėjau, kad būtų lengva skaityti, kad džiugintų, kad būtų juokinga.“ Romano veikėjos – geriausios draugės, vaikus užauginusios, vyrus palikusios ir pačios buvusios paliktos. Moterys rašo viena kitai, ko neišdrįstų pasakyti garsiai. Vieni metai, kurie pakeičia viską. Vilnius–Čikaga, iš širdies į širdį. Apie romaną „Aš tau sakau“ – visoms išvažiavusioms ir visoms pasilikusioms – kalbėsis VILMA KAVA ir leidėja LOLITA VARANAVIČIENĖ.

15 val. (salė 5.3) pasitiksime prieš savaitę išleistą ir jau į populiariausiųjų dešimtuką „įšokusį“ Berlyne gyvenančios žurnalistės, rašytojos, populiarios tinklaraštininkės, gidės LINOS EVER ketvirtąjį romaną „Neišryškinta juostelė“ (trys pirmieji – „Objektyve meilė“, „Ruduo Berlyne“, „Berlyno romanas“). Rašytoja sako: „Svetimos meilės istorijos išmoko mylėti. Nelaimingos meilės istorijos priverčia apsispręsti.“ „Neišryškinta juostelė“ – romanas visiems, kam patinka nebanalus siužetas, „anų laikų“ bohemiško gyvenimo užkulisiai ir fotografų profesinės virtuvės paslaptys. Apie Vilnių ir Kretą, meilę, šeimos dramas, vaikų ir tėvų atsakomybę ir neišryškintą juostelę renginyje kalbėsis LINA EVER, žurnalistė, laidų vedėja DAIVA TAMOŠIŪNAITĖ ir fotografas PAULIUS LILEIKIS.

Nekantraujame susitikti! Iki pasimatymo!
SKAITAU PASAULĮ – SKAITAU LIETUVĄ

Leidyklos „Tyto alba“ programa 19-oje tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje

Vasario 22 d., ketvirtadienis, BIČIULIŲ DIENA

17 val. 5.1 – Janina Radvilė „Niekada nevėlu gyventi. Svajok, planuot, išdrįsk“
Vedėja – Zita Kelmickaitė. Dalyvauja: Janina Radvilė, Genovaitė Šimkuvienė.

Vasario 23 d., penktadienis, ILGASIS PENKTADIENIS

12 val. 5.1 – Antanas Valionis „Politikos sūpuoklės. Diplomatijos arena ir užkulisiai“
Vedėjas – Virginijus Savukynas. Dalyvauja: Antanas Valionis, Vytautas Žalys.

13 val. Forumas – Rūta Oginskaitė „Gib a kuk. Žvilgtelėk. Pokalbiai Olgos ir Grigorijaus Kanovičių namuose“
Vedėjas – Donatas Puslys. Dalyvauja: Rūta Oginskaitė, Eglė Gabrėnaitė, Gediminas Girdvainis, Vaidas Jauniškis.

14 val. 5.3 – Alvydas Jokubaitis „Liberalizmas kaip pilietinė religija“
Dalyvauja: Alvydas Jokubaitis, Vytautas Radžvilas.

16 val. Rašytojų kampas – Dainius Dirgėla „Vaid/menų knyga“
Vedėjas – Mindaugas Nastaravičius. Dalyvauja Dainius Dirgėla.

18 val. 5.1 – Andrius Kleiva „Kaip veikia Japonija“
Vedėjas – Ignas Krupavičius. Dalyvauja: Andrius Kleiva, Arūnas Gelūnas.

19 val. 5.2 – Gediminas Kulikauskas „Lietuvio kodas. Įpročiai ir būdas senovės lietuvio prieš 100 metų“
Vedėjas – Justinas Žilinskas. Dalyvauja: Gediminas Kulikauskas, Jurgita Ludavičienė, Aurelijus Katkevičius, Algirdas Jakubčionis.

Vasario 24 d., šeštadienis, ŠIMTAS PASIMATYMŲ

12 val. 5.3 – Alexander von Schönburg „Pasaulio istorija išsinešti“
Vedėjas – Aidas Puklevičius. Dalyvauja Alexanderis von Schönburgas.

13 val. 5.1 – Algirdas Toliatas „Gerumo liūnas“
Vedėjas – Rimvydas Valatka. Dalyvauja: Algirdas Toliatas, Raimundas Milašiūnas.

14 val. Vaikų scena – Tomas Dirgėla („Domas ir Tomas. Saldainių kiosko byla“)
Tomo Dirgėlos protų mūšis vaikams.

15 val. 5.3 – Guy Verhofstadt „Paskutinis Europos šansas. Idealo paieškos“
Vedėjas – Petras Auštrevičius. Dalyvauja: Guy Verhofstadt, Ramūnas Vilpišauskas.

16 val. 1.2 – Agnė Matulaitė „Žali sausainiai. Knyga sveikiems neurotikams“
Vedėja – Lolita Varanavičienė. Dalyvauja: Agnė Matulaitė, Rimvydas Valatka, Timas Petraitis.

19 val. Rašytojų kampas – Marius Povilas Elijas Martynenko „Be penkių pasaulio pradžia. Tekstai malonumui sužadinti“.
Vedėjas – Mindaugas Nastaravičius. Dalyvauja M. P. E. Martynenko.

19 val. 5.2 – Aušra Mažonė „Nežinios fronto linijos. 12 tikrų istorijų apie karių moteris iš viso pasaulio“
Vedėja – Lolita Varanavičienė. Dalyvauja: Aušra Mažonė, Dovydas Pancerovas, Gintaras Koryzna, Algirdas Toliatas.

19 val. 1.2 – Eglė Gerulaitytė „Bastūnės liudijimai. Aplink pasaulį motociklu“
Vedėja – Lina Ever-Neverbickienė. Dalyvauja: Eglė Gerulaitytė, Viktoras Gerulaitis, Martynas Starkus.

Vasario 25 d., sekmadienis, ŠEIMOS SEKMADIENIS

11 val. Kino salė – Arūno Žebriūno filmas „Riešutų duona“
Įžanginis žodis – Rūta Oginskaitė.

12 val. Forumas – Tomas Dirgėla „Lukas Šiaudelis deda iš viršaus“
Vedėja – Rūta Elijošaitytė-Kaikarė. Dalyvauja: Tomas Dirgėla, Giedrius Arbačiauskas.

14 val. 5.2 – Vilma Kava „Aš tau sakau“
Vedėja – Lolita Varanavičienė. Dalyvauja Vilma Kava.

15 val. 5.3 – Lina Ever „Neišryškinta juostelė“
Vedėja – Daiva Tamošiūnaitė. Dalyvauja: Lina Ever, Paulius Lileikis.

Autografai leidyklos „Tyto alba“ stende

Visi pristatomų knygų autoriai dalins autografus stende po savo renginio.
Dėkojame rašytojams, sutikusiems bendrauti su skaitytojais tik stende arba ne tik po renginio:
Kunigui Algirdui Toliatui , rašytojui Rimantui Kmitai, Sabinai Daukantaitei („Vandeninės moterys“), teatro ir kino kritikei Rūtai Oginskaitei, Andriui Kleivai („Kaip veikia Japonija“), rašytojai Linai Neverbickienei-Ever ir poetei Violetai Palčinskaitei („Eilėraščiai iš namų“)!

Vasario 22 d., ketvirtadienis

Nuo 10 val. Algirdas Toliatas
18 val. Janina Radvilė

Vasario 23 d., penktadienis

Nuo 10 val. Algirdas Toliatas
13 val. Antanas Valionis
14 val. Rūta Oginskaitė
15 val. Alvydas Jokubaitis
16 val. Lina Ever
17 val. Dainius Dirgėla, Andrius Kleiva
19 val. Andrius Kleiva
20 val. Gediminas Kulikauskas

Vasario 24 d., šeštadienis

Nuo 10 val. Algirdas Toliatas, Violeta Palčinskaitė
12 val. Sabina Daukantaitė
13 val. Aleksander von Schönburg, Andrius Kleiva
14 val. Algirdas Toliatas
15 val. Tomas Dirgėla
16 val. Guy Verhofstadt
17 val. Agnė Matulaitė
20 val. Marius Povilas Elijas Martynenko, Aušra Mažonė, Eglė Gerulaitytė.

Vasario 25 d., sekmadienis

12.00 Rūta Oginskaitė
13 val. Tomas Dirgėla
15 val. Vilma Kava, Rimantas Kmita
16 val. Lina Ever

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis