„Muzikos salė“ skelbia šių metų scenų programą

Vilniaus knygų mugėje vasario 22 – 25 dienomis vyksiančios „Muzikos salės“ rengėjai skelbia šių metų programą. Didžiausioje iki šiol „Muzikos salėje“ lankytojų lauks trys scenos bei skaitmeninė koncertų erdvė ir daugiau nei du šimtai naujausių Lietuvos atlikėjų albumų.

Ketvirtus metus Vilniaus knygų mugėje asociacija AGATA po vienu stogu suburs skirtingų muzikos žanrų atlikėjus, kūrėjus, leidėjus bei koncertų organizatorius. Keturias dienas Lietuvos parodų ir kongresų centro pirmoje parodų salėje jie pristatinės savo naujausias kompaktines bei vinilines plokšteles bei planuojamus renginius. Čia lauks ir gausybė gyvų koncertų bei pokalbių su žinomais muzikos pasaulio atstovais.

Pagrindinėje scenoje pasirodymus surengs Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, „Bix“, Naujų idėjų kamerinis orkestras , Vladas Bagdonas, „Garbanotas Bosistas“, Vidas Bareikis. Ką tik išleistų albumų premjeras surengs Monika Linkytė, Andrius Kulikauskas, „ba.“, Migloko, Domantas Razauskas ir grupė „Vos Vos“. Martynas Levickis pristatys naują koncertinę DVD plokštelę, „Jama&W“ su Andrium Mamontovu kurtą „dub“ stiliaus programą.

Neseniai išleistą dvigubą albumą „Sun&Moon“ pristatys ir viena ryškiausių praėjusių metų atlikėjų Monique. „Muzikos salės“ rengėjų video interviu mergina atsako, kokioje keisčiausioje vietoje teko dainuoti ir kokios muzikos klauso pati. Monique išduoda, kad paauglystėje jos kambaryje kabėjo Justino Bieberio plakatai.

„Muzikos salės“ interviu su Monique: https://youtu.be/G6KW8jA08po

„Muzikos salėje“ šiemet bus įrengtas ir gyvo džiazo klubas, kuriame keturias dienas savo naujausiu skambesiu dalinsis Lietuvos džiazo atlikėjai. Multiinstrumentalistas, kompozitorius bei prodiuseris Liutauras Janušaitis supažindins klausytojus su savo dvigubu albumu „Two Different Sides", įrašytu su VDU kameriniu orkestru ir kviestiniais džiazo atlikėjais. Debiutinius albumus pristatys Veronika ChiChi ir Dmitrijus Golovanovas, kvartetas „Lajos“, Andrejus Polevikovas. Džiazo klube taip pat koncertuos Lietuvos džiazo legenda Leonidas Šinkarenko, Domas Aleksa, Giedrius Nakas, Kęstutis Vaiginis bei grupė „Reinless“.

Šioje Vilniaus knygų mugės muzikos oazėje atskira scena bus skirta ir pokalbiams su muzikos pasaulio atstovais. Čia apie savo naujausius albumus bei muzikines patirtis bus kalbinami Tomas Sinickis, „G&G Sindikatas“, Jazzu ir Leon Somov, „Naktinės personos“, „Skamp“, Jurgis Brūzga, Sigitas Parulskis ir Gintaras Sodeika.

Arenas gerbėjų suburiantis hiphopo duetas Lilas ir Innomine pasakos apie naujausią savo albumą „Leisk man šlykštėtis“. „Muzikos salės“ rengėjų interviu atlikėjai kalba, kokiam koncertui ruošiasi ir su kokia pasauline žvaigžde norėtų pasirodyti scenoje. Šiame pokalbyje išryškėja ir dar du bendri vaikinų pomėgiai be muzikos – krepšinis ir Č. Bukovskio knygos.

„Muzikos salės“ interviu su Lilu ir Innomine: https://youtu.be/NaomttTJJJY

Klasikinės muzikos gerbėjams „Muzikos salėje“ bus įkurta klasikos alėja. Čia Lietuvos nacionalinė filharmonija savo stende įrengs skaitmeninę salę, kurioje bus galima klausytis Lietuvos nacionalinio ir Lietuvos kamerinio orkestrų, pripažintų operos solistų bei 77-ojo sezono atidarymo koncertų profesionalių įrašų.

Šiemet speciali programa kvies prisiliesti prie muzikos ir moksleivius. Kūrybiniuose – praktiniuose užsiėmimuose profesionalūs muzikantai supažindins su vokalo, instrumentinio atlikimo, šokio bei muzikinių vaizdo klipų kūrimo ypatumais.

Išsamią „Muzikos salės“ programą galima rasti svetainėje www.muzikossale.lt .

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis