Antroji pokyčių konferencija moterims drąsins nepasiduoti nesėkmėms

Mūsų kultūroje, kitaip nei pavyzdžiui Izraelyje, nėra įprasta klysti ir tai laikyti norma – pradedant nuo slepiamų blogų pažymių ir išdaigų vaikystėje, baigiant suaugusio žmogaus klaidų nepripažinimu darbe ir šeimoje, nenoru kalbėti apie tai, kas skauda – pavyzdžiui, prisipažinti apie atleidimą iš darbo, bankrotą ar kad turi rimtų sveikatos problemų.

Pavasarį vyksiančios pokyčių konferencijos moterims „Išdrįsk pradėti“ tema „Antras kartas“ sukvies asmeniniu augimu besidominčias moteris ir drąsins leisti sau klysti, dalinsis būdais, kaip atsitiesti po nusivylimų profesiniame ar asmeniniame gyvenime, pakelti nosį aukščiau ir nepaisant nesklandumų judėti pirmyn.

Organizatorių archyvas

„Tik priimdamas savo nesėkmes, netobulumą ir gyvenimo iššūkius gali augti ir stiprėti, siekti savo troškimų ir gyventi kokybiškiau,“ – apie konferencijos idėją ir norą padrąsinti moteris pasakoja organizatorės Raminta Girdvainė, Aistė Košienė ir Lina Kisevičienė.

Aistė Košienė
Aistė Košienė
Organizatorių archyvas

Pasak R. Girdvainės, nesėkmės ir sunkumai paprastai yra tai, kas nugula artimiausių žmonių pokalbiuose, dienoraščio puslapiuose ar psichologo kabinete, apie kurį pasisakyti garsiai taipogi nedrąsu: „Tai lemia dideles psichologines problemas ir žmonių susivaržymą, nutolimą nuo savo norimo gyvenimo. Kartais nesėkmės ir visuomenės nuomonės baimė lemia tai, kad mes net nedrįstame įgyvendinti norimų pokyčių, pradėti sau svarbių darbų ar pomėgių. Bijodami suklysti – mes net nepabandome.“

Raminta Girdvainė
Raminta Girdvainė
Organizatorių archyvas

Tam pritaria ir A. Košienė: „Jei Tau nepavyko iš pirmo karto – bandyk antrą, trečią ir ketvirtą. Jei net nepradėjai – leisk sau pabandyti dar ir dar, tikrai dar nevėlu. Drąsiai pradėk norimus pokyčius arba ryžtingai tęsk tai, kas pradėta“.

L. Kisevičienė pabrėžia, kad konferencijoje pranešimus skaitys savo srities ekspertai, daug dėmesio skiriama kokybei ir profesionalumui. Klausytojų laukia net 7 valandos turinio, kurių metų savo įžvalgomis bei patirtimi pasidalins net 15 pranešėjų, vyks 4 praktinės dirbtuvės ir 6 laisvalaikio užsiėmimai.

Lektorė Genovaitė Petronienė
Lektorė Genovaitė Petronienė
Organizatorių archyvas

Viena iš pranešėjų, žinoma psichologė psichoterapeutė Genovaitė Petronienė, norėdama įkvėpti moteris, dalinasi savo asmeninėmis pamokomis: „Skausminga, bet vertinga mano patirtis – nepabaigta disertacija. Visiems laikams išmokau, kad nereikia dirbti su žmonėmis, kurie manęs nepalaiko, o taip pat supratau, kad nieko nepasieksi be diplomatijos.“ Ji taipogi pasakoja, kaip drąsiai siekė klinikinės psichologijos studijų, nors tokiu būdu rizikavo iš viso nepatekti į magistratūrą ir likti be buto, be patirties, be paramos, be darbo, be pinigų ir su vaiku ant rankų. Lektorė konferencijoje pirmąkart viešai pasidalins savo asmeninėmis patirtimis, o taip pat ir praktiniais patarimais, kaip priimti savo netobulumą ir pasitikėti savimi.

Lektorė dr. Janina Radvilė
Lektorė dr. Janina Radvilė
Organizatorių archyvas / Liudas Masys

Informacinių mokslų daktarė Janina Radvilė konferencijoje pasidalins savo istorija, kaip jai pavyko išdrįsti pakeisti profesiją būnant pensinio amžiaus ir patapti lyderystės mokytoja. O dizaino mąstysenos trenerė Justina Klyvienė papasakos apie tai, kaip daugybę kartų eksperimentuojant ir atkakliai siekiant savo tikslų jai pavyko atrasti naują mylimą sritį bei sėkmingai pagimdyti trynukus, kai visi gydytojai dalijosi liūdniausiomis prognozėmis.

Lektorė Andrė Amiya Pabarčiūtė
Lektorė Andrė Amiya Pabarčiūtė
Organizatorių archyvas

Tarp pranešėjų – ir kiti žinomi Lietuvos lektoriai, psichologai, psichoterapeutai, koučingo specialistai, asmeninio ugdymo profesionalai: dr. Julius Neverauskas, Andrė Amiya Pabarčiūtė, Inga Jablonskė, dr. Violeta Barvydienė, Remigijus Savickas ir kiti. Konferencijoje bus kalbama 4 temomis: stabilumas, savirealizacija, santykiai ir sveikata.

Lektorė dr. Violeta Barvydienė
Lektorė dr. Violeta Barvydienė
Organizatorių archyvas

Lektorius Remigijus Savickas
Lektorius Remigijus Savickas
Organizatorių archyvas

Pirmoji konferencija sėkmingai surengta 2017 metų birželį – sutraukė 450 dalyvių. Šių metų konferencija vyks kovo 17 d., šeštadienį, „Litexpo“ parodų ir kongresų centre Vilniuje, nuo 10 val.

Lektorė Inga Jablonskė
Lektorė Inga Jablonskė
Organizatorių archyvas

Daugiau informacijos renginio puslapyje http://isdriskpradeti.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis