Kalėdinė veganų mugė viliojo maisto gausa bei paskaitomis

Šeštadienį Vilniuje šurmuliavo veganams bei augaline mityba besidomintiems skirta „Vegfest LT“ kalėdinė mugė. Joje dalyvavo per šimtą įmonių iš Lietuvos ir užsienio ir viliojo maisto įmantrybėmis.

Atėjusieji į renginį galėjo paskanauti veganiškų užkandžių, karštųjų patiekalų, desertų ir gėrimų, įsigyti įvairių pusgaminių (šįkart renginyje buvo kaip niekuomet didelis mėsos ir pieno produktų pakaitalų pasirinkimas), ekologiškų gaminių, knygų, virtuvės įrangos, drabužių, papuošalų ir aksesuarų, veganų atributikos, prekių vaikams.

Organizatorių nuotr.

Ištroškę žinių turėjo galimybę apsilankyti paskaitose. Jų programa aprėmė įvairias temas. Kauno technologijos universiteto profesorius semiotikas Dario Martinelli skaitė paskaitą „Veganizmas: idėja i idealas“, kurioje aptarė filosofinius veganizmo aspektus, prisiminė šio judėjimo istoriją ir pasijuokė iš jį supančių stereotipų.

Organizatorių nuotr.

Estų gydytojas Antsas Haavelas, pats auginantis penkis vaikus, skaitė pranešimą „Veganinės mitybos nauda vaikams“. Iš Jungtinės Karalystės atvykęs verslininkas bei verslo konsultantas Mike‘as Hillas konsultavo etiško verslo klausimais. Jo pranešimo tema – „Kaip įkurti ir vystyti veganišką verslą“.

Organizatorių nuotr.

O sveikos gyvensenos žinovas, Europos gyvensenos medicinos specialistų asociacijos įkūrėjas bei prezidentas Paulius Jaruševičius kalbėjo tema „Veganizmas: etika ir sveikata“, kurioje aptarė priežastis, dėl kurių verta rinktis veganizmą ir patarė kaip užtikrinti, kad pasirinktus tokį gyvenimo būdą nereikėtų skųstis sveikata.

Organizatorių nuotr.

„Žmonėms šios temos buvo iš tiesų įdomios – paskaitų salė buvo sausakimša“, – džiaugėsi renginio iniciatorė Ventė Viteikaitė.

Organizatorių nuotr.

Organizatorių nuotr.

Nuotraukos: LygSapnePhotografy, Anastasija Zaburdiajevaitė, Gabrielė Morta Vilkaitė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis