Atskleista ketvirtosios „Le Diner en Blanc“ data

Vilniuje vykstanti „Vakarienė baltai“ (pranc. Le Diner en Blanc) tapo tradicine, kasmet žmonių laukiama švente. Šiemet elegantiškas piknikas miestą papuoš rugpjūčio 25 d. Šventės organizatorė Dovilė Butkienė sako, kad vasaros pabaiga – puikus laikas susiburti iš atostogų sugrįžusiems ir miesto šurmulio pasiilgusiems šventės dalyviams.

Pirmus dvejus metus „Vakarienė baltai“ vykdavo rugpjūčio pabaigoje. Pernai buvo nuspręsta šventę surengti vidurvasarį, tačiau šiemet išskirtinis prancūziškas renginys ir vėl įvyks vasaros pabaigoje, rugpjūčio 25 d.

„Didžioji dalis žmonių tokiu metu grįžta į Vilnių, daugelis pasiilgę miesto šurmulio, nori pasipuošti ir pasimėgauti ypatinga sostinės bei išskirtine renginio atmosfera“, – sako „Vakarienės baltai“ iniciatorė ir organizatorė D. Butkienė.


Pix studijos nuotr.

„Vakarienės baltai“ svarbą miestui pastebėjo Prancūzų instituto direktorius Jean-Marie Sani. Jo manymu, prancūziškos dvasios ir „savoir-vivre“ jausmo kupina „Vakarienė baltai“ – puiki proga sutikti ir pažinti naujus žmones, bendrauti ir dalintis patirtimis, mėgautis gastronomijos paslaptimis.

„Vakarienė baltai“ papildo daugiakultūrio, išskirtinį paveldą turinčio Vilniaus miesto dvasią. Vasarą sostinėje vyksta labai svarbių švenčių ir kaip puiku, kad šiltasis sezonas bus uždarytas šia atvira, bendrauti kviečiančia švente“, – teigia J. M. Sani.

Bendravimas ir pakili nuotaika – vieni iš didžiausių „Vakarienės baltai“ malonumų, kuriais kasmet džiaugiasi dalyviai. Ne mažesnį pasimėgavimą kelia ir vakarienės metu skanaujamas maistas. Jį dalyviai gali pasigaminti ir atsinešti patys arba pasilepinti restorano „Brasserie de Verres en Vers“ vyriausiojo šefo Gedimino Andriuškevičiaus kūriniais. Šventinį „Vakarienės baltai“ meniu šefas ruošia jau ketvirtąjį kartą. Kasmet dalyvius jis nustebina nepamirštamais, gardžiais ir subtiliais skoniais. Šiemet G. Andriuškevičius taip pat rengia malonių siurprizų.

„Be trijų maisto derinių, kurių vienas yra vegetariškas, šiemet pasiūlysime rinktis ir desertinį paketą. Jame bus galima paskanauti 8-9 skirtingų skanėstų tarp jų ir migdolinės braškių tartos ar pasiflorų panakotos. Galbūt kažkas atsineš į vakarienę savo maistą, tačiau norės paragauti mūsų sukurtų desertų“, – kalba šefas.

„Vakarienės baltai“ dalyviai galės paskanauti įvairiausių skonių šefo paruoštų patiekalų. Pavyzdžiui, rūkyto ungurio, antienos užkandėlių ar dalyvių pamėgtų ančių kepenėlių „Foie gras“. Užsisakiusieji vegetarišką meniu skanaus gaivaus vasariško patiekalo – šalto avokadų ir špinatų kokteilio. Tai tik keletas iš šefo G. Andriuškevičiaus „Vakarienei baltai“ ruošiamų gastronominių gėrybių.


"Diner en Blanc" Paryžiuje, Anastasia Rufin nuotr.

Vienas svarbiausių „Vakarienės baltai“ akcentų – balta apranga. Balta spalva išskiria iš minios, suteikia elegancijos ir gaivumo jausmą, ypač vasarą.

Daugeliui žmonių „Vakarienė baltai“ – ypatingai malonus vasariškas renginys, kurio jie laukia kasmet. Šventės organizatorės Valdos Lukošiūtės teigimu, yra ištikimų dalyvių, vakarieniavusių visose trijose Vilniuje iki šiol vykusiose „Vakarienėse baltai“ ir su nekantrumu laukiančių ketvirtosios.

„Didžiausią įspūdį šventėje palieka teigiamos žmonių emocijos. Nedažnai renginiuose galima pajausti visų dalyvių pakilią nuotaiką. Kasmet šventėje jautiesi lyg dalyvautum pirmą kartą, tai – nenupasakojamas jausmas“, – pastebi V. Lukošiūtė.

Organizatoriai primina keletą svarbiausių „Vakarienės baltai“ taisyklių: dalyviams reikia turėti nuosavą dvivietį staliuką, dvi kėdes, baltą staltiesę ir indus. Patys dalyviai turi būti apsirengę baltai, įskaitant batus ir aksesuarus. „Vakarienės baltai“ vieta neatskleidžiama iki paskutinės renginio minutės.

Nauji „Vakarienės baltai“ dalyviai turėtų suskubti registruotis į laukiančiųjų svečių sąrašą, kurį galima rasti adresu vilnius.dinerenblanc.com.

Akimirkos iš ankstesnių renginių

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis